|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mama
1.12.2006 21:52:08   
Anonimen
nikoli nisem imela nekega prisrčnega odnosa z mamo.jutri ima roj.dan,in glavni problem je ta,da mi je rekla,če pridemo(jaz z družino) naj prinesem kaj z sabo za jestuser posted image ,ker da ona ne utegne vsega postorit doma,doma pa sta dva brata,eden dela le občasno,drugi nezaposlen.imam majhnega otroka,in kaj takega svojemu otroku ne bi nikoli naredila oz.rekla.po eni strani najraje ne bi niti šla.razočarala me je do koncauser posted image .
tu ste večinoma mame,zakaj ima po vašem nekdo tak odnos do svojega otroka?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mama
1.12.2006 22:05:08   
Anonimen
zakaj ima po vašem nekdo tak odnos do svojega otroka?

Ker ima otroka za svojo lastnino.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mama
1.12.2006 22:15:07   
Kuba
Imam isti problem, brat živi doma, jaz pa z možem v drugem kraju. Velikokrat me prosi če ji lahko pridem kaj pomagat jaz pa jo samo vprašam kje je moj brat? Ko mi pove, da je gor v sobi ji rečem samo: no, sej imaš pomoč. Veš kaj mi je enkrat rekla: ja, saj on je moški. HALOO?? kaka mentaliteta... user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2006 22:34:15   
ona

tu ste večinoma mame,zakaj ima po vašem nekdo tak odnos do svojega otroka?

To bi tudi jaz rada vedela,saj mi ni jasno,da se to dogajauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
1.12.2006 22:51:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.12.2006 23:38:16   
Sita
Ne vem, koliko je tvoja mama stara. Verjamem, da se lahko boji strežbe, mogoče ne ve niti s čim postreči.
Moja nona je tudi takšna. Vabi nas, samo hrano si moramo pa sami prinesti. Če si jo pa ne, je pa čisto izgubljena: "Le kaj naj vam dam za jest? Joj ... " In če ji stokrat rečem, da nismo prišli k njej jest, ampak jo obiskat, da se malo pogovarjamo, je še kar zaskrbljena. Potem gre v shrambo in tam najde kekse, pa čipse in se spomni na krofe, da jih še ima, pa sokove, pa jogurte in ko vse to prinese, se končno umiri. Pa še je živčna, ali imamo le dovolj.
Nekateri ljudje so pač takšni. Mi to sprejemamo in nič ne zamerimo.
Pa vendar je vesela, ko pridemo in mora vsem povedati, kako lepo je bilo, ko smo prišli ....

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2006 23:49:19   
Marogica
Zakaj pa bi morala pri mami jestuser posted image  Lepo se doma najejte in se odpeljite k mami na kavo, da ji čestitate. Če je treba, pa kavo ti skuhaj.  Ne pusti se izsiljevati.
Iti na obisk in hrano s sabo jemati? Kaj takega pa še res nisem slišala....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.12.2006 23:51:51   
rija
Jaz nebi nosila hrane zraven. Raje bi poklicala v Mojo picerijo, pa naj pripeljejo nekaj pic. Simpl. user posted image user posted image

...vox populi...

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.12.2006 23:53:27   
Gina
Kaj naj ti rečem, različni smo. Ona očitno ne mara strežbe. Pa za zelo domače vas jemlje. V bistvu za otroke. Ma brez veze se je sekirat. Vem, da se vsak otrok tepe za starševsko ljubezen, vendar ti povem, da mamina ljubezen ni pogoj za tvojo srečo, pa če se še tako čudno sliši. Tudi brez njenega priznanja, brez njenega sprejemanja in strašne zaželjenosti, lahko komot živiš srečno življenje.Edino moraš pa v sebi sprejeti to, da to ni tako pomembna reč. Mislim sprejeti moraš mamo pač tako, kot je. Saj si ne more pomagat, če ji nekaj v možganih fali. Vzami jo kot bolnika. Potem ji ne moreš zamerit. Pa še to si dopovej, da če se boš sekirala ali pa ne, stvari ne bodo niti majčkeno drugačne. Tako je, ne glede na to, ali se postaviš na glavo ali pa se smeješ. A ni potem boljše se smejati?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.12.2006 19:54:22   
lelaval
Doma se najejte, s seboj pa vzamite steklenico vina, da boste nazdravili.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
3.12.2006 10:34:50   
Anonimen
hvala vsem za odgovore.vsaka je imela po svoje prav,na koncu sem tudi sama ugotovila,da mama ne zna prosit za pomoč,namesto da bi me  že prej  vprašala za pomoč,če ji kaj pomagam ker ne utegne pa še bolna je bila,klati takele neumestne .vse je šlo super,nisem nič nesla s sabo,pomirila sem se glede nejnih izpadov,najboljš da jo res sprejmem takšno kot je,in ko bo mela naslednjič izpad,pač poskušam ugotovit v katerem grmu tiči zajec in kaj jo dejansko muči,pa pomagat če bom upala.
lp

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
3.12.2006 21:08:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kuba

Imam isti problem, brat živi doma, jaz pa z možem v drugem kraju. Velikokrat me prosi če ji lahko pridem kaj pomagat jaz pa jo samo vprašam kje je moj brat? Ko mi pove, da je gor v sobi ji rečem samo: no, sej imaš pomoč. Veš kaj mi je enkrat rekla: ja, saj on je moški. HALOO?? kaka mentaliteta... user posted image  

o FAK, a veš kaka mentaliteta je to: južnaška.

Mame na nas je odgovornost, da spremenimo svet: http://www.pb-begunje.si/Osnova/file.php?id=393&db=priponke

Lp, a.

(odgovor članu Kuba)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.12.2006 9:13:53   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

hvala vsem za odgovore.vsaka je imela po svoje prav,na koncu sem tudi sama ugotovila,da mama ne zna prosit za pomoč,namesto da bi me  že prej  vprašala za pomoč,če ji kaj pomagam ker ne utegne pa še bolna je bila,klati takele neumestne .vse je šlo super,nisem nič nesla s sabo,pomirila sem se glede nejnih izpadov,najboljš da jo res sprejmem takšno kot je,in ko bo mela naslednjič izpad,pač poskušam ugotovit v katerem grmu tiči zajec in kaj jo dejansko muči,pa pomagat če bom upala.
lp

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.12.2006 12:54:22   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ma brez veze se je sekirat. Vem, da se vsak otrok tepe za starševsko ljubezen, vendar ti povem, da mamina ljubezen ni pogoj za tvojo srečo, pa če se še tako čudno sliši. Tudi brez njenega priznanja, brez njenega sprejemanja in strašne zaželjenosti, lahko komot živiš srečno življenje.Edino moraš pa v sebi sprejeti to, da to ni tako pomembna reč.  A ni potem boljše se smejati?

Pod tole se pa 100x podpišem! Ne sekiraj se, taka pač je. Mene pri moji moti njena "nenadna materinska ljubezen", ki se je čudežno pojavila, odkar sem user posted image . Sem se zaklela, da ji naslednjič ne povem, dokler se pač ne bo videlo. Prej se po par mesecev nisva slišali in je bilo obema to čisto ok, zdaj pa me kliče vsak dan!!! Pri tem pa ne upošteva mojih zelo argumentiranih želja... Da naj recimo moje user posted image ne razglaša naokoli dokler ne zvem za NS. Saj vem, da bo vse ok, ampak kot vse ostale bi rajši bila ziher, predno to zvejo ljudje, do katerih mi nič ni in se mi jim res ne da razlagat, kaj je bilo ali ni bilo...

problem je, ker je vsa sladka in prijazna, mojih želja pa ne upošteva - čeprav sem ji rekla, naj  me ne kliče vsak dan, to še naprej počne... POčasi ne vem več, kaj naj naredim z njo. Vse skup se mi zdi zlagano in zaigrano, ne čutim neke resnične ljubezni... Ker me vsak dan vpraša isto in si niti približno ne zapomni (če jo že tako zanima, kdaj imam pregled, naj si zapomni ali napiše ali pa ne sprašuje več)... Sicer je zelo intiligentna in ima super spomin... Za stvari, ki so ji važne. Zato je mam poln kufr, ampak kaj češ, taka je, najboljše jo je tako vzet, pa se probaj distancirat in se smejat temu, kaki so nekateri ljudjeuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.12.2006 14:02:16   
piščanc
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Kaj naj ti rečem, različni smo. Ona očitno ne mara strežbe. Pa za zelo domače vas jemlje. V bistvu za otroke. Ma brez veze se je sekirat. Vem, da se vsak otrok tepe za starševsko ljubezen, vendar ti povem, da mamina ljubezen ni pogoj za tvojo srečo, pa če se še tako čudno sliši. Tudi brez njenega priznanja, brez njenega sprejemanja in strašne zaželjenosti, lahko komot živiš srečno življenje.Edino moraš pa v sebi sprejeti to, da to ni tako pomembna reč. Mislim sprejeti moraš mamo pač tako, kot je. Saj si ne more pomagat, če ji nekaj v možganih fali. Vzami jo kot bolnika. Potem ji ne moreš zamerit. Pa še to si dopovej, da če se boš sekirala ali pa ne, stvari ne bodo niti majčkeno drugačne. Tako je, ne glede na to, ali se postaviš na glavo ali pa se smeješ. A ni potem boljše se smejati?

user posted image  se zlo strinjam. izvesti je pa včasih težko, vem iz lastnih izkušenj. tako, da jaz se včasih sekiram (takrat ko si želim da bi bilo drugače). potem me pa mine in je vse OK

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.12.2006 14:36:03   
Anonimen

o katerih južnjakih pa ti govoriš?

imam sorodnike na hrvaškem in če bi k njim prinesla hrano, bi mi zamerili do smrti. ma v jok bi jih spravila. bolj južno greš večja je gostoljubnost. pri nas v slo, pa je nekaterim teško sok ponudit, ko prideš na rojstni dan.
marogica, jaz sem bila v šoku, ko sva z možem bila povabljena na rojstni dan in mi je mož rekel, da morava nekaj zajest s sabo prinestuser posted image . drugič sta naju ena njegova prijatelja povabila k njima in sva mogla počakat v dnevni sobi, da sta se najedlauser posted image user posted image . ma popizdiš. jaz sem pa VEDNO naredila nekaj za jest, tudi če nismo praznovali. no in pri določenih osebah me je izučilo, tako da dava samo pijačo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
13.12.2006 15:04:28   
Anonimen
Sem imela podobne težave. Doma cel kup ljudi, jaz z otroki sem pa nosila hrano od doma in nato še skuhala kosilo, na koncu sem še pospravila. Mi je popolnoma prekipelo in sem jim enkrat vsem povedala, kar jim gre. Jaz s tamalim v naročju sem rezala čebulo, vrel mi je krompir, juha, kadilo se je iz pečice,.... moji ljubi "domači"pa so gledali TV. Sem popizdla, spokala otroke in šla domov. Od takrat hodimo le 1x tedensko, popoldne po dve urici na obisk, in pika.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
13.12.2006 15:18:37   
Anonimen

o katerih južnjakih pa ti govoriš?

imam sorodnike na hrvaškem in če bi k njim prinesla hrano, bi mi zamerili do smrti. ma v jok bi jih spravila. bolj južno greš večja je gostoljubnost. pri nas v slo, pa je nekaterim teško sok ponudit, ko prideš na rojstni dan.
marogica, jaz sem bila v šoku, ko sva z možem bila povabljena na rojstni dan in mi je mož rekel, da morava nekaj zajest s sabo prinestuser posted image . drugič sta naju ena njegova prijatelja povabila k njima in sva mogla počakat v dnevni sobi, da sta se najedlauser posted image user posted image . ma popizdiš. jaz sem pa VEDNO naredila nekaj za jest, tudi če nismo praznovali. no in pri določenih osebah me je izučilo, tako da dava samo pijačo.

Po moje je mislila o južni mentaliteti v smislu, da kao moški ne rab delat nič, medtem ko pa ženska pere, pegla, puši....kajti o gostoljublju vsi vemo kako je na stvari pri nas in južno.

V bistvu se je pa tudi tukaj zmotila, ker moški so moški...in tu in tam imaš bisere..
Naši so navajeni nečesa, kar južni niso..in seveda obratno..
sama osebno še  zaenkrat nisem bila s "čistim" slovencem, če se lahko tak grdo izrazim..pa dobro...tak kot pravijo
kako kome-svako svome...

< Sporočilo je popravil nivess -- 13.12.2006 15:23:21 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.12.2006 15:37:45   
ronja
hihi, nives, maš prav! Naj dvigne roko tista, ki je bila s čistim slovencem! Saj smo vsi zmešani! Vsaj pri prababicah se že kaj najde, tisti, ki so čisti, so čisto preveč med sabo zmešani in posledično neplodni - kidding, ampak je nekaj na tem.

Za mojega lubija so na faksu nekatere sošolke mislile, da je čisto južni, ker se rad heca in malo "po naše" govori, pa še priimek ima na ič in tak vzedvek, da večina misli, da je "od dol". Meni se je zdelo prav fino, sploh to, da nima nobenih predsodkov.

Ker stvar je zelo hecna: prejšnji fant je bil pa res pol hrvat po očetu, pa je imel svega i svašta povedat za čez "čefurje", kot jim je on rekel... Sva se skoz kregala okoli tega! Da če ima tako mnenje o njih, se bojo tudi spravljali nanj... Pa mu niso nikoli nič hudega naredili... tak da je res, povsod najdeš bisereuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.12.2006 19:28:26   
Sita
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Saj smo vsi zmešani! 

A ne pomešani?

Ja, pa obstajajo čisti Slovenci. Moj mož je čisti Slovenec, njegovi daljni predniki pa so po očetovi strani prišli iz Finske. user posted image

Samo o tem bi se še dalo pisat, kako je enim važno, da so "čisti" Slovenci, pa raje ne bom .... je pa ironično ja, tile naši zadnji dogodki v Sloveniji ... človek ne ve, ali bi se jokal ali smejal neumnostim, ki so se dogajale in se še ....

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.12.2006 8:08:12   
vesna.com
Joj men mami še domov da,ne da bi kaj nosila...
Ronja user posted image

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
14.12.2006 13:03:55   
mojamura

Sem imela podobne težave. Doma cel kup ljudi, jaz z otroki sem pa nosila hrano od doma in nato še skuhala kosilo, na koncu sem še pospravila. Mi je popolnoma prekipelo in sem jim enkrat vsem povedala, kar jim gre. Jaz s tamalim v naročju sem rezala čebulo, vrel mi je krompir, juha, kadilo se je iz pečice,.... moji ljubi "domači"pa so gledali TV. Sem popizdla, spokala otroke in šla domov. Od takrat hodimo le 1x tedensko, popoldne po dve urici na obisk, in pika.

mam žlahto v avstraliji. tam je pa tak, da bilo kam greš na obisk oz. r.d. neseš pač s sabo kaj misliš piti in jesti. to je pač del njihove kulture. so enkrat prišli k nam, pa so pripeljali enega kolega s sabo, pa je ta zafarbal kot rak ko sem na mizo dala pijačo in narezek. pa je vprašal, če je pri nas hrana zelo pomembna oz. jesti.

here is eating and food very important, isn't it so?

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.12.2006 19:25:12   
domci
Jest sem mela podobno situacijo z mojo taščo. Je povabila mene in mojega na piknik ( takrat še nisva imela otročka), potem pa mu je rekla naj ji da 10000 tolarjev za hrano in pijačo. Zraven pa je povabila še dve svoje kolegice. Edina sreča, da mi je to o denarju povedal šele teden dni po pikniku,ker bi ona že vidla svojga vraga. Da bo ona folk vabila mi bomo pa financiral. Pa še to kupla je samo pivo za pit pa neko vino in 1 liter soka čeprav je vedla, da jaz ne pijem alkohola. Pa še to za deset jurjev greva midva z mojim 2x v oštarijo se najeva pa še napijeva.

Bi ji jaz že pokazala hrano sabo prines me take mame ful razjezijo kaj potem sploh vabijo. Pa naj povabijo raje na kavico pa je popiješ kavo malo poklepetaš zdvigneš rit in greš pa je volk sit pa koza cela.

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?