|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   malo zapleteno...
8.2.2005 18:41:26   
petraCBU
Moja situacija:
z možem sva se razšla, vendar se tisti moment nisva ubadala z ločitvijo. Potem sem zanosila z novim partnerjem in se seveda podvizala za ločitev. Z bivšim možem urejava zadevo po mirni poti, zapisnik o sporazumni ločitvi je narejen, vloga je na sodišču, papirji čakajo le še obravnavo in pravnomočnost. Pravno formalno bom do otrokovega rojstva sicer najbrž že ločena, pa vseeno nima posebnega smisla, ker bo uradno otrokov oče še vedno bivši mož! Ja, butast zakon, s tem sem se že sprijaznila. Zdaj pa me zanima: kako po najlažji, najhitrejši in najcenejši poti do tega, da se kot oče vpiše tisti, ki to dejansko tudi je - torej moj zdajšnji partner! A se da to kaj urediti še preden se otrok rodi? Kam iti, kam se obrniti? Če ne bo drugače, bomo pač teste delali, vendar mora biti otrok takrat že na svetu, naju s partnerjem pa skrbi, kako je potemtakem z njegovim očetovskim dopustom?! Tega je treba menda urediti že cel mesec pred PDP - s kakšnimi dokazili vendar, če se ne bo vprašanje očetovstva uredilo že pred tem???!!!
Lepo prosim za pomoč.
LP
P.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   malo zapleteno...
8.2.2005 19:05:43   
Gina
Ne moreš urejat prej, kot se rodi otrok. Pa še to, jaz za isto stvar čakam že 8 mesecev, pa sem se uradno ločila, ko sem bila 14 dni noseča, s tem da sem bivšega moža na kolenih prosila, naj se vendar loči, že 2 leti prej. Pa niti živela nisva skupaj že 2 leti, pa on je imel že 3 leta drugo. Vendar on ni želel, da se preživnina valorizira, in se enostavno ni hotel ločiti. Odvetnik je napisal na stvar urgentno, pa to ljudi na sodišču nič ne briga. Lahko postane problem na csd-ju, ker lahko ti ne bodo hoteli dat otroških dodatkov. Pri nas so sicer zelo prijazni, pa se je dalo zmenit. Moj je žalosten, ker uradno ni otrokov oče, jaz tudi, bivši mož se je tudi jezil....Zdaj pa smo se sprijaznili s Slovensko zakonodajo, ki je butasta v tem pogledu in čakamo. V bistvu moraš tožiti svojega otroka. Kretenizem. Če te bo kaj zanimalo, mi lahko pišeš. Aja, moj ni uveljavljal dopusta, ker ni zaposlen in tako mu bo ves propadel.

P.S.: Ne glede na izjavo tvojega, da je otrokov oče, na matičnem uradu, te morajo po uradni dolžnosti zavrniti in vpisati bivšega za očeta!Boš dobila po tem priznanju obvestilo na dom in rojstni list, ob katerem se boš zjokala. Ne moreš verjet.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   malo zapleteno...
8.2.2005 19:21:37   
petraCBU
Joj, Gina... zdaj me je pa resnično zamorilo :zmeden:. Pri nas bodo namreč iste slike: bivši jezen, zdajšnji žalosten, jaz pa kar oboje : ((
Ok, preživela bom napačen vpis na rojstnem listu, bomo pač teste delali (kako si ti to zrihtala? A si že?), ampak - kaj je pa z očetovskim dopustom?! Saj menda tudi to ne pripada bivšemu možu?! :grrr: Kako naj pravi oče dobi pravico do tega?! Men nič več jasno v tej državi! :(
P.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   malo zapleteno...
8.2.2005 19:30:15   
Gina
Tvoj bivši naj te nič ne briga. Jaz sem mojemu kar povedala, naj si sam pripiše posledice, saj sem ga dolgo prosila za ločitev. Testov ti ni treba delat, saj ob tožbi res ne bo nihče kompliciral, kdo je otrokov oče, se strinjajo čisto vse stranke, a ne. Za očetovski dopust - pojdi na svoj csd - če si kje drugje kot v ljubljani bo lažje, bolj razumejo, v večjih mestih so pa zateženi in jih briga samo papir.Vsekakor stopi tja in jih povprašaj kako in kaj. Jaz ne bi po telefonu.

Naš primer še ni rešen, še kar čakamo, otrok bo zdaj že 9 mes. star....Živim v okolici Lj., in ljubljansko sodišče dela tako počasi, da ne vem, če ne bo polnoleten, preden bo prišel uradno do pravega očeta.:(( Hecam se....mennda ne bo tako dolgo trajalo.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   malo zapleteno...
8.2.2005 19:48:07   
Anonimen
Ja, kaj pa takle primer. Mene je v porodnišnici matičarka vprašala samo za ime otroka in ime očeta. Potem je še vprašala, če sva poročena in sem rekla, da ne. To je bilo vse. Pa če bi bila prej poročena s kom drugim, tudi če ne bi bila ločena, tega enostavno ne bi povedala, ker me ni vprašala. Kaj pa če se to naredi tako? Kdo je pa potem kriv? Saj samo odgovoriš na tri vprašanja. Me prav zanima. Če je bil Rupar v "pravni zmoti" zaradi ne vem koliko milijonov tolarjev državnega denarja...

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   malo zapleteno...
8.2.2005 20:35:46   
petraCBU
Hja, tole bo še lepa scena! Pa se z LJ sem, da bo CSD na polno grenil situacijo, sodišče pa vneto zavlačevalo postopek...jao...

Od Splišni varianta, da v porodnišnici poveš bistvene podatke (pa naj jih ostalo ne briga, a ne): seveda bomo poskusili - pa naj pol preverjajo, če se jim ljubi (pa se jim najbrž ne)...
P.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   malo zapleteno...
9.2.2005 11:15:11   
Anonimen
Ja, sem hotla isto vprašat kot Splišni. Tudi mene so samo vprašali po očetovem imenu in čau miki. Lahko bi napisala tudi dedek Mraz, se mi zdi.
Poskusi, kaj pa vem... :zmeden:

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   malo zapleteno...
9.2.2005 16:00:23   
Anonimen
Oh, kako pametno!

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   malo zapleteno...
9.2.2005 16:44:50   
Anonimen
Samo razmišljam....kdo pa je napisan kot oče, se se ti uspe pravočasno ločiti in se takoj poročiš z otrokovim očetom - še pred rojstvom dojenčka?

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   malo zapleteno...
9.2.2005 17:05:47   
emaa
če se ponovno poročiš pred rojstvom otroka, pa tvoj zakonski mož, to je edina rešitev problema, seveda, če je ločitev rešena tako hitro, da se lahko porčiš ponovno.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   malo zapleteno...
9.2.2005 21:45:04   
Gina
Veš kaj mg - pravno-formalno je res tako, kot si napisala in spregledati tega ne morejo, kar je edino prav!

Druga stvar je pa ta, zakaj tisti oče, ki je upravičen do določenih "ugodnosti" le teh ne morejo koristiti - sicer sama dobro veš, da so le te na zelo fin način odvzeli materam (ukradejo jim zato dopust - tako so ga meni, oz. jih prisilijo, da ne koristijo bolniške, ampak dopust, s čimer država dobi tista 2 tedna notri-tako pa večino)

Tvoj zadnji stavek je pa živa nesramnost in ti ga zamerim. Ali si prepričana, da smo vse ženske same krive, ker se nismo mogle pravi čas ločiti? Varal me je 3 leta, preden sem se z otrokoma lahko odselila, pa še veliko srečo sem imela, da sem se sploh lahko. Pa zelo sem se trudila, da bi se stvari obrnile drugače, ampak ni šlo. Potem mi ni plačeval preživnine. Potem se je le vdal, ampak po hudih pritiskih, pa še to le za vsoto, ki jo je sam določil, ker drugače bi "sral". Pa še vedno se ni hotel ločiti, ker bi se v tem primeru preživnina zviševala, pa je hotel to odložiti. Ja, lahko bi ga tožila, ampak sem zagovornik sporazumnega reševanja sporov. Verjemi mi, da sem se hitreje ločila, kot bi se, če bi ga tožila. Še zadeve kot je očetovstvo ne pridejo na vrsto .....Da o financah, ki jih tožba potegne za sabo sploh ne govorim. Na sodišču ratajo ljudje šele hudobni. Še tisto jim ven udari, kar sploh sami ne vedo, da je v njih. A misliš, da bi potem otroka lahko imela normalen odnos s svojim očetom, če bi ga jaz do konca prezirala in sovražila? Ne, ne draga moja, to ni moj namen.

Druga stvar je, ko govoriš o tem, da je to za zaščito otrok. V mojem in kot slišim še v marsikaterem drugem identičnem primeru to ni res. Zakonodaja bi morala upoštevati naše primere, ki z zaščito otrok nimajo veze. Če oče prizna otroka, če ženska ni več poročena, če bivši da izjavo, da otrok ni njegov....zakaj to ni dovolj? Zakaj moram tožiti lastnega otroka za priznanje očetovstva. Idiotizem, ne pa zaščita otrok.

By the way...a ti slučajno delaš na CSD Lj. Bežigrad? Tam se ponavadi takole obnašajo....in zelo sem vesela, da me ni več tam.

Še odgovor eni pred tabo. Mene so v porodnišnici vprašali, kako želim dati ime in tudi priimek otroku in sem mu dala očetov priimek. Nihče več nikjer ni težil, kljub temu, da se niti uradni oče niti jaz ne piševa tako.

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   malo zapleteno...
10.2.2005 8:45:45   
Anonimen
Joj, samo neka: Da ne mo tisto moje "pametno" res kdo za pametno vzel. Sarkastično pametno je bilo mišljeno. Po moje takim ljudem sploh ni potrebno ničesar pojasnjevati. So sami sebi čisto zadosti.

(odgovor članu petraCBU)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   malo zapleteno...
10.2.2005 16:32:22   
Gina
Maš prav, Splišni!

(odgovor članu petraCBU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?