Gina
|
Veš kaj mg - pravno-formalno je res tako, kot si napisala in spregledati tega ne morejo, kar je edino prav! Druga stvar je pa ta, zakaj tisti oče, ki je upravičen do določenih "ugodnosti" le teh ne morejo koristiti - sicer sama dobro veš, da so le te na zelo fin način odvzeli materam (ukradejo jim zato dopust - tako so ga meni, oz. jih prisilijo, da ne koristijo bolniške, ampak dopust, s čimer država dobi tista 2 tedna notri-tako pa večino) Tvoj zadnji stavek je pa živa nesramnost in ti ga zamerim. Ali si prepričana, da smo vse ženske same krive, ker se nismo mogle pravi čas ločiti? Varal me je 3 leta, preden sem se z otrokoma lahko odselila, pa še veliko srečo sem imela, da sem se sploh lahko. Pa zelo sem se trudila, da bi se stvari obrnile drugače, ampak ni šlo. Potem mi ni plačeval preživnine. Potem se je le vdal, ampak po hudih pritiskih, pa še to le za vsoto, ki jo je sam določil, ker drugače bi "sral". Pa še vedno se ni hotel ločiti, ker bi se v tem primeru preživnina zviševala, pa je hotel to odložiti. Ja, lahko bi ga tožila, ampak sem zagovornik sporazumnega reševanja sporov. Verjemi mi, da sem se hitreje ločila, kot bi se, če bi ga tožila. Še zadeve kot je očetovstvo ne pridejo na vrsto .....Da o financah, ki jih tožba potegne za sabo sploh ne govorim. Na sodišču ratajo ljudje šele hudobni. Še tisto jim ven udari, kar sploh sami ne vedo, da je v njih. A misliš, da bi potem otroka lahko imela normalen odnos s svojim očetom, če bi ga jaz do konca prezirala in sovražila? Ne, ne draga moja, to ni moj namen. Druga stvar je, ko govoriš o tem, da je to za zaščito otrok. V mojem in kot slišim še v marsikaterem drugem identičnem primeru to ni res. Zakonodaja bi morala upoštevati naše primere, ki z zaščito otrok nimajo veze. Če oče prizna otroka, če ženska ni več poročena, če bivši da izjavo, da otrok ni njegov....zakaj to ni dovolj? Zakaj moram tožiti lastnega otroka za priznanje očetovstva. Idiotizem, ne pa zaščita otrok. By the way...a ti slučajno delaš na CSD Lj. Bežigrad? Tam se ponavadi takole obnašajo....in zelo sem vesela, da me ni več tam. Še odgovor eni pred tabo. Mene so v porodnišnici vprašali, kako želim dati ime in tudi priimek otroku in sem mu dala očetov priimek. Nihče več nikjer ni težil, kljub temu, da se niti uradni oče niti jaz ne piševa tako.
|