|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   malo prostora v stanovanju :(
21.11.2004 18:41:21   
bikica30
Živjo!
Nisem še mamica, bom čez 5 mesecev. Prosila bi vas če mi lahko svetujete glede 'problemčka' , ki me čedalje bolj skrbi.
Najino stanovanje je bolj malo (je pa najino :) )in dejansko ima samo eno veliko sobo za bivanje - v kuhinji in jedilnici pač ne moreš imeti otročka. No, in v tej sobi je vse: najina postelja, sedežna, tv... Če bova vrgla ven eno veliko omaro, bo ravno še prostor za malo posteljico.
Kako ve rešujete probleme majhnih stanovanj? Kaj bo čez par let (kakšne 5 let se še ne bomo selili, potem pa)?
Še en pomislik je pa ta: mali dojenček in TV v isti sobi? Kakšno je vaše mnenje o tem?

Za vsa mnenja in predloge iz vaših izkušenj bom neznansko hvaležna.

LP :rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.11.2004 19:14:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bikica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2004 19:45:46   
Bela
Anya, naše stanovanje je prav tako z eno večjo sobo in kuhinja pa jedilnica sta skupaj.
V sobi je najina posteljha 140x200, omara. otroška postelja, ogromna previjalna miza in enosedežni fotelj, za dojenje:), aja pa tud TV imamo v sobi ker v kuhinji ni prostora, je že računalnik zasedel en velik del.

Če se spomniš, obstaja pregovor, ki pravi da sreča prebiva v baraki, ne v palači.

Saj to je vse res, dokler je otročiček majhen ne rabiš dosti a ko začne rast, hodit v šolo, rabi tudi on svoj kotiček miru za ustvarjanje in učenje, kjer bo lahko imel njegove stvari, si lepil plakate pozidu, čičkal, poslušal muziko...skratka imel svoj mali svet.
In da ne pozabimo na mlada starša, ki tudi potrebujesta intimnost.
Dandanes si ljudje navlečemo toliko stvari v domove in tudi način življenja je tak, da je skoraj nemogoče živeti v takšnih razmerah.Moraš imeti to, ono, ni konca...sčasoma rata vsega preveč in prostira primankuje.

Po rojstvu Bora smo vse stanovanje preuredili, preoblikovali, tričetrt stvari stran zmetali, da se zdaj lahko mirno sprehajamo in ne utesnjujemo.Edino razmetano je vedno, ker je samo en prostor kamor vse zlagamo, odlagamo...

Mi si bomo definitivno priskrbeli večji bivalni prostor, ko bo naš mali dečko kakšno leto starejši.
Če imata možnost si kasneje priskrbita kaj večjega, veliko lažje bo.

Upam da sem ti kaj pomagala ne samo zagrenila, želim ti kar se da lepo nosečnost!

LP:muca:

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2004 20:18:29   
m.
Enako je pri nas. Midva sve ven vrgla sedežno, obdržala pa posteljo. Zraven tega sva obdržala še dve veliki naslonjali od kavča, tako da čez dan dam to na posteljo, za naslonjali zložim posteljnino in vse skupaj prekrijem z velikim pregrinjalom ... in imamo kavč (no, ja). Miški sva naredila kotiček, ga pobarvala z drugo barvo In vse skupaj "zagradila" z zaveso (na obeh straneh). Ko spi ali je prižgan TV, zagrnem to zaveso (je debelejša) in se ne vidi skozi.
V svojem kotičku pa ima posteljico in previjalno.
Nam trenutno ustreza.
Trdudim pa se, da so gosti zmeraj v kuinji, tako da je ta prostor bolj naš.

LP

P.S. Zraven tega imamo pa še :muca:, ki zelo uživa.

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2004 21:27:03   
Anonimen
Tudi mi smo imeli na začetku enosobno stanovanje. Samo kuhinja z ledilnico je bila precej velika. Tako smo problem lahko rešili tako, da smo tja stlačili še manjšo kotno sedežno, ki je bila prej v dnevni, in televizor. Pa še prostor za eno manjšo omaro, v kateri so bile dojenčkove obleke in druge potrebščine, se je našel. Pa seveda tudi za manjšo jedilno mizo in 4 stole. V dnevni pa smo imeli zakonsko posteljo, posteljico in nizke bele omare. Pa je bilo zelo lepo. Še sedaj se rada spominjam tistih časov.

(odgovor članu bikica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2004 22:02:34   
Anonimen
Tudi midva imava problem s premajhnim stanovanjem, pa smo ga nekako rešili s pohištvom. Včasih se hecava, da imava kar 4 v 1 - 4-sobno stanovanje v 1-sobnem: spalnica, dnevna soba in otroška soba v enem in pa jedilnica, kuhinja in kabinet v drugem. :)-

"Dnevno sobo" in "spalnico" sva ločila od "otroške sobe" z omaro, ki ima drsna vrata, tako da smo kar veliko pridobili na prostoru. Spiva na kavču, ki je vzmeten in zato skoraj tako dober kot postelja (mere 170x200). Čez dan ga pospraviva in zloživa skupaj, jaz pa imam tam tudi prostor za dojenje. Sicer na žalost za sedenje ni tako zelo udoben, se pa na njem da sedeti.

Televizijo imamo v dnevni sobi na TV omarici. V drugem prostoru imamo kuhinjo, jedilnico in računalnik. Tukaj tudi sprejemamo goste, da sedijo za mizo. Sicer pa sem že od malega itak vajena, da so gostje zmeraj v jedilnici, kjer jim lahko ponudiš kaj za popit in pojest.

Previjalno mizo imamo v kopalnici, ker je le-ta izredno prostorna, pa tudi če ne bi bila, bi otroka previjala na pralnem stroju. Najprej smo jo sicer imeli v otroškem delu stanovanja, potem pa smo jo preselili, saj je tako bolj enostavno - ne rabiš nosit vode za nego otroka v druge prostore.

Naj pa ti še povem, da se je arhitekt igral z načrtom našega stanovanja in imamo tako 11-kotno dnevno sobo, 7-kotno kuhinjo, 3-kotno miceno shrambo, 6-kotno kopalnico (nepravilnih oblik!) in 10-kotno predsobo. :zmeden: Imeli smo probleme pri izbiranju pohištva, ker je bilo potrebno veliko iskati in meriti :grrr:, ampak na koncu je - tudi ob pomoči mojega atija - stanovanje zelo funkcionalno urejeno.

(odgovor članu bikica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2004 22:48:41   
Jančika_
Skutica, tile koti so me pa čisto iz tira vrgli:)-! Si sploh ne znam predstavljat, kako to zgleda - 11 kotov. Maš kake slike ali tloris?

LP, Jana:zajcek::zajcek::zajcek:

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2004 14:31:57   
Anonimen
Mi imamo tudi bolj malo prostora. imam rešitev s previjalno mizico. Mi smo jo kupili v Ikei, se jo pa našraufa na steno in se zloži, tako, da ti zaprta ne zavzame nič prostora. Cena je cca. 16 000 sit, kar je manj kot navadne previjalne.

(odgovor članu bikica30)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2004 14:38:38   
Erdbeere
Midva sva pa hodnik zaprla in naredila otroško sobo...res da ni velika 2.3*2.5 m je pa le še ena soba v kateri je zaenkrat omara ta visoka...pa previjalna pa posteljica 70*140....bo pa zdaj mal problema ker bo kmalu mogla bit notri tavelika postelja pa še tamala....takrat bomo pa verjetno pograd prakticirali

(odgovor članu bikica30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?