|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   malo pravne pomoči....
13.12.2004 9:43:31   
ČITA
Kok časa moraš biti zaposlen da ti priprada porodniška??
Mam že enega junaka. Pri njem je porodniško izkoristil oče, ker sem jaz po statusu še študentka. Ker pa malo načrtujemo še enega člana me zanima kako je s tem!
V glavi imam namreč naslednjo stvar: mož ima podjetje, pa bi me zaposlil za kak mesec ali dva, mi dal dobro plačo, potem bi šla jaz na bolniško (noseča), in tako bi preteklo npr. še 6 mesecev. Ali bi bila potem upravičena do porodniške. Glede na to, da bi mi mož dal dobro plačo, tud bolniška potem ne bi bila tok švoh, pa tud porodniška ne. Se to da spelat??
Kakšni so zakoni??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   malo pravne pomoči....
13.12.2004 10:34:45   
malika
Po mojem laičnem znanju bi to šlo.V bistvu imava tudi midva tak načrt, ker bom zdaj v drugi nos. najbrž ostala brez službe.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   malo pravne pomoči....
13.12.2004 10:42:38   
jagoda
Bolniško dobiš glede na zadnjo dohodnino (80% povprečne plače) Tak, da ti nič ne koristi, če si en mesec zaposlena. V bistvu bi ti moral mož plačevat prispevke in bolniško še 1mesec in pol potem, ko boš na bolniški (30 delovnih dni) Potem ti izplačuje ZZZS, ampak višina je, kot sem napisala.

Porodniško pa dobiš po povprečju dohodkov zadnjih 12 mesecev. Tak da bi dobila za tistih par mesecev, ko bi bila zaposlena in bi ti mož plačeval deljeno z 12 mesecev. Mislim, da se ti bolj splača starševski in otroški dodatek,... Moreš vedet, da bi verjetno mož plačal vel prispevkov za tistih par mesecev, ko bi ti imela visoko plačo, kot bi vse skupaj kasneje dobila. Mal si preračunaj. Mislim, da se ti ne splača.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   malo pravne pomoči....
13.12.2004 14:22:41   
ČITA
Pa ve ste zakon!!!!
Joj Hruškica, naj gre iz tvojih ust v božja ušesa.
Hvala vam.
pa en kup :rozica::rozica::rozica::rozica: za vse.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   malo pravne pomoči....
13.12.2004 20:31:28   
jagoda
Ej, sori čita, nisem vedla kako je če še nisi bil zaposlen! Sicer je tako, kot sem napisala, sigurno - iz lastnih izkušenj!

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   malo pravne pomoči....
14.12.2004 9:01:23   
malika
hruškica, daj še meni pomagaj če gre:bravo:

Čez par dni mi poteče porodniška, sem ponovno noseča in grem na borzo.Kaj se bo pa zdaj upoštevalo? Midva sva imela tudi v planu, da me zaposli za kak mesec, potem pa bolniška.
Pred porodniško pa sem bila zaposlena 4 leta.

Hvala ti, če boš pogledala še kaj sem:)

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   malo pravne pomoči....
14.12.2004 10:52:14   
hruškica
Malika, mislim, da se bo pri tebi upoštevalo vse to, kar je prej naštela jagoda. Tisto kar sem opisala jaz velja za vse, ki pred tem še niso bili zaposelni in je to njihova prva zaposlitev. Glede bolniške mislim, da se ti ne spalča vmes zaposliti pri možu, glede porodniške in njene višine, kako in kaj, pa se pozanimaj na Centru za socialno delo (v enoti kateri pripadaš).
Uživaj ob tvojih otročičkih!

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
14.12.2004 12:31:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ČITA)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   malo pravne pomoči....
14.12.2004 13:34:00   
ČITA
Redna študentka in redno zaposlena ne gre skupaj. Ali eno ali drugo.
Pri prvem otroku sem bila absolventka (zdaj imam vpisani podaljšan absolvent). Tko da sem bla tko ali tko itak doma pri otroku. Obveznosti na faxu z izpitni nisem imela več. Mož je šel na dopust za nego in varstva otroka pri sinovi starosti 90 dni (mislim da neki tacga) in mu je trajal 260 dni (mislim). Skratka doma je bil od januarja do septembra. Dopust za nego in varstvo otroka je neki druzga kot porodniški dopust. Tega lahko izkoriststi samo mati in traja do 90 dne (mislim). PO tem obdobju se začen dopust za nego in varstvo otroka, ki pa ga lahko izkoristi ali mati ali oče ali pa deljeno kot se zmenita.

(odgovor članu ČITA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?