Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: malica in potni stroški pri skrajšanem de... 24.11.2011 11:01:51
|
|
|
|
petea
|
- potni stroški: po dejanskem obsegu (torej, če greš vsaki dan drugače, kot če greš v službo vsak drugi dan) - malica: v polnem znesku, kot če bi delala 8 ur (torej neodv. od tega, ali si v službi 4, 6 ali 8 ur; ne vem pa, kako se obračunava pri nevsakodnevnem delavniku - verjetno ti na 8-urni delovni dan pripada ena malica), čas pa je odvisen od števila ur (pri 4-urnem delavniku imaš 15 min odmora, pri 6-urnem 22,5 in, pri 8-urnem 30 min) - nadur ne smeš delati oz. dobiti plačanih v obliki nadur - dopust ti pripada v polnem obsegu (torej, če imaš sedaj 20 dni dopusta, da imaš 20 dni tudi v bodoče (a ne 40 polovičk!))
|
|
|
|
RE: malica in potni stroški pri skrajšanem de... 24.11.2011 11:05:49
|
|
|
|
pety78
|
Jaz imam oboje isto. Delam 6 ur. Razen na kosila ven ne hodim več, ampak pojem na firmi.
|
RE: malica in potni stroški pri skrajšanem de... 24.11.2011 11:28:40
|
|
|
|
Paštetka
|
Malica: stroški malice ostanejo enaki, čas malice se skrajša sorazmerno. Torej na 15 minut za 4 ure in cca. 20 miut za 6 ur. potni stroški ostanejo enaki. to pomeni, koliko voženj toliko stroškov.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 24.11.2011 11:29:41 >
|
|
RE: malica in potni stroški pri skrajšanem de... 24.11.2011 11:49:18
|
|
|
|
josephine27
|
V bistvu so ti punce že odgovorile. Jaz bi te samo opozorila, da v primeru, da se odločiš za skrajšan delovni čas res dobro prebereš aneks preden ga podpišeš. Sama sem delala polovičen delovni čas dokler nismo dobili mesta v vrtcu. Drugače je pri nas delovnik 7 ur na dan 6 dni v tednu ( 40 ur plus 2 naduri). Jaz sem potem delala 5 dni v tednu po 4 ure (20 ur). Imela sem 15 minut časa za malico, plačali so pa celo in potne stroške tudi. Stimulacija za delo je bila polovična. Sodelavka se je za isto možnost odločila ene pol leta za mano. V novi pogodbi je pisalo, da bo dela 20 ur na teden ( nič pa ni bilo določeno kolk na dan) in sedaj jo šefica daje delat po 3,5 ure na dan 6 dni v tednu. In ker dela manj kot 4 ure na dan ji malica ne pripada!!!!!!!
|
RE: malica in potni stroški pri skrajšanem de... 24.11.2011 16:26:37
|
|
|
|
polho3006
|
IZVIRNO SPOROČILO: josephine27 V bistvu so ti punce že odgovorile. Jaz bi te samo opozorila, da v primeru, da se odločiš za skrajšan delovni čas res dobro prebereš aneks preden ga podpišeš. Sama sem delala polovičen delovni čas dokler nismo dobili mesta v vrtcu. Drugače je pri nas delovnik 7 ur na dan 6 dni v tednu ( 40 ur plus 2 naduri). Jaz sem potem delala 5 dni v tednu po 4 ure (20 ur). Imela sem 15 minut časa za malico, plačali so pa celo in potne stroške tudi. Stimulacija za delo je bila polovična. Sodelavka se je za isto možnost odločila ene pol leta za mano. V novi pogodbi je pisalo, da bo dela 20 ur na teden ( nič pa ni bilo določeno kolk na dan) in sedaj jo šefica daje delat po 3,5 ure na dan 6 dni v tednu. In ker dela manj kot 4 ure na dan ji malica ne pripada!!!!!!! Mislim da tole ni čisto tako kot bi moralo biti. Kolikor sem jaz dobila inf. ko sem jih zbirala, je tako da pri skrajšanem delovnem času lahko delaš min. 4ure na dan. Tako da se naj tvoja sodelavka malo pozanima o tem. Na inšp. za delu so zelo prijazni in jih lahko anonimno po telefonu povpraša kako in kaj.
|
|
|
|
RE: malica in potni stroški pri skrajšanem de... 24.11.2011 16:33:13
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 sedaj jo šefica daje delat po 3,5 ure na dan 6 dni v tednu. In ker dela manj kot 4 ure na dan ji malica ne pripada!!!!!!! In tako je tudi po zakonu. Malica oz. plačilo malice ti pripada, če delaš najmanj 4 ure na dan. Za manj pa ne. Če delaš pa 12 ur, potem ti pripadata pa dve malici (oz. dva odmora za malico - en polurni in en 15-minutni).
|
|
|
|
RE: malica in potni stroški pri skrajšanem de... 27.11.2011 11:07:31
|
|
|
|
kajajaka
|
IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Mislim da tole ni čisto tako kot bi moralo biti. Kolikor sem jaz dobila inf. ko sem jih zbirala, je tako da pri skrajšanem delovnem času lahko delaš min. 4ure na dan. Tako da se naj tvoja sodelavka malo pozanima o tem. Na inšp. za delu so zelo prijazni in jih lahko anonimno po telefonu povpraša kako in kaj. Mislim, da to ni res. Zakon določa minimalno 20 ur tedensko - kako so razporejene pa nikjer ni opredeljeno...
< Sporočilo je popravil kajajaka -- 27.11.2011 11:08:21 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?