Anonimen
|
Včeraj sem imela pregled pri ginekologu in mi je delal ultrazvok. Otroček naj bi imel presuhcan trebušček, glede na tedne nosečnosti. Vse ostalo je normalno, le trebušček ima za dva tedna manjši. Je rekel, da še ne bomo delali panike, da pa mi bo naredil ponoven ultrazvok čez tri tedne. Vprašal me je tudi s kakšno težo se je rodil moj prvi otroček, ki je bil tudi bolj med drobižki, teden pred rokom. Pred mesecem, ko sva delala UZ, je rekel, da bo drugi definitivno težji kot prvi, zdaj pa je kar naenkrat suhec. Razložil je, da tudi glede na mojo konstrukcijo telesa otrok ne more bit debelušček, vendar vseeno pa me skrbi, tale obseg trebuščka. Na vprašanje, če jaz premalo jem, če kaj narobe jem, je rekel, da nikakor, da so izvidi krvi dobri, da jem je vitaminsko dobro uravnoteženo prehrano itd. itd. in da tudi če ne bi, bi otrok črpal kar bi potreboval, pomanjkanje bi se prej videlo na meni. In ko sem prišla domov, sem seveda razmišljala o vsem tem in ne morem prenehati razmišljati, da ni kaj narrobe pri prenosu hranil do otročička. Ne vem, morda posteljica oz. popkovnica ne opravlja več dobro svoje funkcije al kaj vem kaj. Ima oz. je imela katera podoben primer? Kaj je lahko vzrok temu? Me mora biti kaj strah? No, danes dr. ni delal, jutri pa ga moram tako poklicati zaradi nekih izvidov in ga bom še povprašala glede zgornjih strahov, vendar vseeno, do jutri popoldan je še dolga...
|