|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mali David
16.6.2006 14:09:46   
Tina15
Pa naj vam še jaz opišem svojo porodno izkušnjo.
Glede na prvi porod leta 2003, ki se je začel spontano in končal z urgentnim CR zaradi nesorazmerja otrokove glavice in moje medenice, sem tudi v drugo pričakovala CR. Imela sem že tudi datum za pregled in pripravo na CR v LJ porodnišnici in celo moja G mi je svetovala, naj se kar odločim za CR. In niti nisem več razmišljala o naravnem porodu. Dan pred pregledom sem imela še CTG in na koncu me je moja G še pregledala vaginalno. "Gospa, vi ste pa odprti že 5cm", je bil njen komentar. Začudeno sem pogledala, saj nisem imela nobenih popadkov, do roka pa je bilo še 10 dni. Poslala me je v porodnišnico na pregled, pa naj se oni tam odločijo. Z možem sva šla domov po moje stvari in rekla, da na kosila bova šla pa po pregledu. Niti pomislila nisem, da bom ostala kar v porodnišnici. Napaka! V sprejemni so me priključili na CTG, pa ni bilo nobenega popadka. Ko je sestra dežurnemu zdravniku povedala, da sem odprta že 5cm, me sploh ni pogledal, ampak so me poslali dirketno v porodno sobo. Kako, saj sem brze popadkov! Ves čas sem omenjala CR, pa da mi morajo narediti UZ, da vidijo kako velik je otrok. Nismo me jemali ravno resno. V porodno je prišla babica Elizabeta in rekla, da bo po njeno šlo, saj trebuh ne zgleda prevelik. Zdravnica mi je predrla mehur in takrat se je začelo. V trenutku sem dobila tako močne popadke, da mi ni uspelo niti dihat vmes. Mož me je ves čas držal za roko in tolažil, mene pa je noro zvijalo. Razmišljala sem samo to, zakaj nisem vztrajala pri CR. Že zelo kmalu mi je babica rekla naj se obrnem na hrbet in pritisnem. Potem so se okrog mene znašle še 3 babice in ena se mi je z vso silo naslonila na trebuh. Potiskala sem kolikor se je dalo, čeprav se mi je zdelo, da nimam nobene moči. Kar naenkrat sem med nogami zagledala glavico in naslednji trenutek je nekaj mehkega, spolzkega in toplega pristalo na mojem trebuhu. Kakšno olajšanje! Od predrtja mehurja do prvega joka mojega sončka je pretekla natanko ura in pol. Potem je sledilo še nekaj zoprnih minut šivanja presredka in pustili so nas same. Mož je bil tako lačen, da je šel vmes ven nekaj pojest in se je potem vrnil nazaj v porodno. Nekja časa smo se še crkljali, potem pa so naju odpeljali na oddelek B.
Tako se je rodil naš David, ki je meril 50cm in bil težak 3400g. Danes je star 1 mesec in ima že 53cm, tehta pa 4080g. Je zelo priden fantek, ki skoraj ne joka. Žal sva se nehala dojiti že 3 tedne po porodu, saj sem imela sama vnetje maternice in visoko vročino. Mleko je začelo usihati, David pa je pravi mali lenušček, ki je hitro ugotovil, kje mleko hitreje teče.
Vse pohvale pa babici Elizabeti, ki me je prepričala v poskus naravnega poroda in me je ves čas lepo vodila in usmerjala in seveda vsem sestram oddelka B LJ porodnišnice, še posebaj glavni sestri Nives.
Poskusila sem tako CR kot naravni porod in kljub temu, da je bil naravni porod izredno intenziven in boleč, bi se ponovno odločila za naravni porod. 

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mali David
16.6.2006 14:20:04   
Jančika_
Lepouser posted image ! Čestitam!

(odgovor članu Tina15)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2006 14:52:13   
kapica
Cestitke ! user posted image user posted image user posted image

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2006 15:50:01   
mammy26
Zelo lepo!

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2006 15:55:31   
Maleal
Iskrene čestitke. user posted image  user posted image  user posted image

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

(odgovor članu mammy26)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.6.2006 20:16:27   
Anonimen
Čestitam!!! Pa veliko sreče in otroškega smeha!

P.s.: Najina otroka imata pa zelo lepa imena.user posted image

(odgovor članu Maleal)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2006 6:36:51   
Eviii
čestitke user posted image user posted image user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2006 8:39:25   
zaljubljena23
user posted image user posted image Čestitkeuser posted image user posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.6.2006 11:27:08   
x_srečka_x
čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Posvojeni ali lastni?
niwaj

Imaste lastne otroke ali posvojene?

lastni (99%)

posvojeni (1%)

v rejništvu (1%)

Število vseh glasov: 497

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!