|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   malancani
13.12.2004 13:34:01   
BARBARA R.
Ojla!
Kam spadajo malancani? Nikjer nisem našla omenjeno kdaj se jih lahko začne dajati našim sončkom.In kako.
Hvala;

:muca:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   malancani
13.12.2004 14:54:45   
Anonimen
V družino razhudnikov, tako kot paprike in paradižnik.
Glede ostalega pa nimam izkušenj ;).

(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   malancani
13.12.2004 14:55:23   
Seven*
Buce. Komot ze das. Jaz bi jih mogoce edino olupila.

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   malancani
13.12.2004 14:57:20   
Seven*
No seveda, pravimo jim bucke pri nas.. :)) Da ne bo pomote. Sistematika pa je zgoraj omenjena najbrz prava. Sem ze malo pozabila.. :)) Jakobbbbbbbbbbbbbbbb........pusti tipkovnico.......... ;)) .

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   malancani
13.12.2004 15:00:26   
Seven*
Že botanično ime Solanum Melongea pove, da so jajčevci iz družine Solanace, iz katere je tudi krompir, čeprav mu niso prav nič podobni. V primerjavi s krompirjem jih poznajo v deželah s toplejšim podnebjem in jih gojijo predvsem zaradi plodu, ki je v kulinariki izjemno cenjen.

Tole bo zgleda prav. :)

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   malancani
13.12.2004 15:15:16   
BARBARA R.
:bravo: Seven! Hvala za trud,kdo bi vedel če ne ti.

:muca:

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   malancani
13.12.2004 20:55:26   
NinaŠ
Punce povejte mi kako jih pripravite? Skuhate (kaj zraven)? Spečete?.... LP

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   malancani
13.12.2004 21:38:00   
Kenny
Meni so najbolši, če jih narežeš na 1 cm debele rezine, jih popečeš in skupaj s paradižnikovo omako daš v pekač, na malancane naložiš rezine mocarele in to v pečici pečeš, dokler se mocarela ne razpusti. Njam!:love:

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   malancani
13.12.2004 22:51:31   
BARBARA R.
Evo mene; za en obrok je imela eno majhno bučko in 1/4 malancan.Na parih kapljicah olivnega olja sem popražila,zalila z vodo in še malo dušila.Zmiksala in dodala 1 žličko kisle smetane.....Pojedla je vse!
Morda bi tudi Anže!?

:muca:

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   malancani
13.12.2004 22:56:30   
NinaŠ
Bomo poizkusili! LP

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   malancani
13.12.2004 22:57:33   
Pepa-2
Zanima me ali razhudnike prej razstrupite preden jih pripravljate? lp

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   malancani
13.12.2004 23:03:18   
NinaŠ
Oprosti ampak - o kakem razstruplanju govoriš? Pojma nimam zakaj se tle gre!?! LP

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   malancani
13.12.2004 23:06:32   
Pepa-2
Ne vem, koliko daš na to, ampak dejstvo je, da so razhudniki strupeni. Razstrupiš jih lahko na več načinov, npr. pri paradižniku odstraniš pečke, melancane in ostale lahko posoliš, da spustijo vodo in jo nato odliješ ali pa jih daš v pečico na rešetko, da sok odteče. lp

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   malancani
13.12.2004 23:09:40   
NinaŠ
Če ti po pravici povem tud slišala še nisem za to. Zdaj sem se kar mal ustrašila... Hvala, LP

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   malancani
13.12.2004 23:14:46   
Pepa-2
Marsikatera bo mogoče rekla, da smo mi vse to jedli ne vem koliko let pa smo še vedno zdravi. Če veš, pa ni odveč, da to narediš. Jaz to ponavadi naredim, ampak sama pa še vedno jem paradižnik s pečkami, ker mi je to najboljše. Ups, najokusnejše, ker dobro ni. Ko pa bo malček začel jesti paradižnik, pa se bomo vsi navadili po njegovo. lp

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   malancani
16.12.2004 19:39:58   
Anonimen
Ja, ponavadi se jih nareže na fetke in posoli z debelo soljo in pusti par ur, da se "zasolzijo".
Potem pa vse skupaj spereš pod vodo.
Spustijo grenko tekočino, v kateri so snovi, ki škodijo telesu.
Tako pripravljeni imajo boljši okus, izgine grenčina.

Tiste sorte, ki so nekoliko svetlejše in okrogle, so boljše pa tudi manj semen imajo.

(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   malancani
16.12.2004 22:48:02   
Seven*
Jaz prvic slisim, da bi pri teh rastlinah bilo potrebno razstrupljevanje. Res, je da vsebujejo dolocene alkaloide, ampak alkaloide vsebuje tudi cokolada, pravi caj, kava, pa jih kljub temu konzumiramo..

A ima katera kaksen link, da podpremo to teorijo o razstrupljevanju?

Bila bi zelo vesela..

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   malancani
17.12.2004 6:29:11   
Anonimen
Linkov sicer nimam, vem pa, da jih v deželah, kjer so tradicionalna hrana, pripravljajo tako in dejansko je okus drugačen. Predvsem na tistih, ki jih narediš na žaru, se pozna.
Je pa tako, da se pri nekaterih razhudnikih to tekočino da odstraniti, pri drugih pa ne.

No, nekaj o razhudnikih sem vseeno našla na hitro:
http://www2.arnes.si/~sspzkola/alkaloidi.htm
http://members.tripod.com/juzna_amerika/zanimivosti.htm



(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   malancani
18.12.2004 10:40:37   
Anonimen
Poskusite jih tudi pohane,Tako kot dunajski!!!Na žaru z tržaško omako so tudi odlične.

Lp neva:rozica:

(odgovor članu BARBARA R.)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?