|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mala materialistka
11.11.2009 9:13:04   
ALWAYS LARA
naša 5 letnica ima zelo veliko potrebo po materialnih stvareh - igračah. dnevno hlepi po novih in novih zadevah, prva stvar zjutraj ko vstane je mami ali mi boš danes kupila novo igračko, ko rečem ne, začne trmarit in se dreti da hoče novo igračo. prva stvar ko pridem iz službe me vpraša če sem kaj prinesla, kako sladkarijo, kako igračko. ker je to že preseglo vse meje smo ji uvedli žepnino 5€ s katero si lahko kupi kar hoče. in 3 mesece zapored si je šla zdaj kupit razne mini igračke (nora je na te male mucke polly in njim podobne in te šare ima že celo škatlo), zdej ta mesec (danes naj bi dobila žepnino) pa naj bi teh 5€ prihranila, da si bo lahko drug mesec, ko bo dobila novih 5€ lahko kupila kaj večjega. vendar je že čisto živčna, da bi ona šla takoj kupit. tako, da se mi dozdeva, da ta žepnina nima ravno pravega učinka. oz, da je med eno in drugo žepnino mogoče prodolgo časovno obdobje zanjo in za varčevanje.

ker tole res kravžlja živce že celi familiji in tut zanjo ne želim da postane materialistični freak in šoping maniac, jo želim tega odvadit, pa ne vem kako naj se lotim
razmišljala sem, da bi ji zreducirali igrače, ki jih že ima, se pravi bi ji jih pustila ene par, ostale vzela, potem, pa bi si lahko vsak dan "kupila" igračke doma pri meni, tako, da bi zamenjala te ki jih že ima - se pravi blagovna menjava - pa ne vem ali jo s tem kaj učim ali samo še vzpodbujam to njeno obnašanje.

ali pa naj raje, vsakič ko izraži željo oz zahtevo po novi igrači vztrajno in odločno razlagamo, da so v življenju bolj pomembne druge zadeve kot so to da se imamo radi, da smo skupaj, da smo lahko srečni tudi, če nam igrače ne padajo iz vsake luknje v sobi. da ni nič narobe s tem, če si nečesa želiš, vendar je za to potrebno tudi kaj narediti, si zadevo prislužiti, denar prihraniti, in da se v življenju pač včasih nečesa ne moremo privoščiti, recimo kot si jaz ne vem ne morim kupit vsak dan novega avta in da zato ravno tako srečno lahko živimo in se imamo fino s tem kar imamo?

kako bi vi reagirali, kako bi se lotili tega problema?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mala materialistka
11.11.2009 9:23:39   
gita10
Nimam pojma ker so otroci očitno takšni krivi smo pa mi, ki že od začetka ne postavimo mej. Jaz sama že res nevem več kaj naprej, ker moj si pa že kupuje prijatelje s tem.
V drugem razredu O.š. pride domov in pravi, da se njegovi prijatelji ne pogovarjajo z njim ker mu jaz nisem kupila neke igrače za katero so se dogovorili pred dneve, da jo bodo vsi prinesli. Sedaj od takrat od mene ni dobil ničesar drugega kot osnovne življenjske potrebščine.
Ampak je včeraj, ko sva šla po nove čevlje spraševal trgovko katere so cenejše, da bo mamii ostalo več denarja, ker ima nagledano novo igračo.
Tako, da nimam pojma. Vem pa da nismo edine, ki se s tem boriva. Pri meni enostavno ne dobi nič več tudi sladkarije samo tiste, ki jih ja izberem, če pa še to ne bo uspelo potem pa res ne vem.

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2009 9:32:11   
Anonimen
sem opazila, da je mala materialistka user posted image  sploh, ko mi je vzela piškote iz vrečke user posted image

nimam ravno nekih izkušenj glede materializma, ker moj ni tak.user posted image

sem pa pomislila, če bi mogoče poskusila tako, da se ob nakupu/prejemu ene nove igrače, odpove eni stari igrači, tako, da jo podari nekomu drugemu. če torej vzame 5 plišastih mačk (user posted image ), mora 5 igrač podarit naprej user posted image
zadnjič sem ji že skoraj jaz pripravila razlago, da sem piškote dobila jaz, ker sem posodila štorkljo, tako kot je ona dobila perlice, ker je posodila posteljo. no, potem sem se zadržala, ker si bila ti zraven. če pa ne bi bila, bi ji to verjetno povedala in vzela piškote nazaj. user posted image

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2009 9:33:09   
Anonimen
kako pa to s sestro sodelujeta?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
11.11.2009 9:40:49   
Šarki
IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

če pa ne bi bila, bi ji to verjetno povedala in vzela piškote nazaj. user posted image

ha ha ha hauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kok si grozna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.11.2009 9:43:03   
nejcko
Lara, nimam nobenega pravega nasveta, ker se tudi mi že dolgo borimo s tem. Naš 8-letnik je tudi tak materialist, da mi gre včasih kar na jok. On bi vse imel, on samo hoče, hoče, hoče, ... in pri svojih letih je sposoben v trgovini dobiti tak napad ipike, da bi se najraje ugreznila od sramu user posted image
Najhuje mi je, ko vidim, da do svojih igrač/stvari nima nobenega odnosa - ko enkrat igračo dobi, je zanimiva kakšen dan ali dva, nato pa mu je zanjo popolnoma vseeno; večinoma mu njegov nemirni duh ne da miru, dokler je v nulo ne pouči (beri razštela na prafaktorje, polomi, pokvari user posted image ). Tudi do denarja nima nobenega odnosa; vse mora takoj zapraviti, pa če si za 10 centov kupi liziko, ni važno, denar ga žuli in žuli toliko časa, dokler ga ne sfrčka.

Če ne bi imela še hčerke, bi bila prepričana, da je vzgoja tista, zaradi katere je sin tak, tako pa vem, da temu ni tako, da je tak po karakterju, kajti hčerka je njegovo popolno nasprotje; popolnoma nezahtevna in skroma.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.11.2009 10:01:11   
ALWAYS LARA
nataša drugič prosim posreduj svoje misli tut če sem zravn, ker posluša itak bolj druge kot mene.

tale ideje mi je pa ok, da za katerokol novo stvar k dobi jo more dat naprej neko svojo že obstoječo stvar. to pa mislm da bi jo ustavlo, ker ima tudi s tem probleme, če je treba kaj dat naprej al pa samo posodit. in bo mal premislna.

s sestro mata pa tko, da kar tamala dobi kmal več nima. ker tamali se za igrače jeb*** njej so veliko bolj pomembne druge stvari - objem, žgečkanje, moj čas in dotik. pa risanke in računalnik :)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.11.2009 10:06:51   
ALWAYS LARA
ja nejcko, pr ns tut kupimo pol pa je interesantno ene 2 dni. sej uničuje ne, se pa samo nabira in če ima ne vem 50 mini muckov veš da je to sama šara še, sej z njimi se ful igra, ampak toliko pa jih res ne rabi ker se fizično ne moreš igrat z vsem tem. samo strese vse po sobi, potem je pa še problem pospravljat.

Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2009 10:08:15   
polma
Hoj!

Moja punca ima toliko igrač in knjig, da vsi padajo dol ko to vidijo. Najbolj tisti, ki imajo probleme s tem, da soba ni pospravljena, ker nemore bit, če je not cela mala trgovina igrač user posted image . Problem je bil po mojem v tem, da sem jaz precej otročja in me to ne moti. Načeloma user posted image . Zatakne se definitivno pri vprašanju-pospravljanja in seveda, bistveno, pri vprašanju- ali otrok sploh potrebuje toliko krame?
Vest sem si mirila s tem, da ima podznak v znamenju bika in, da se v tej in tej konstalaciji pri njej kaže izrazita potreba po materialnem ograjevanju, ki pri njej poteši občutek varnosti. Se čudno sliši, vem. Ampak bila je prvi vnuk, torej tudi prva nečakinja po vseh straneh-kupovali smo ji vsi vse! jaz se nisem mogla zadržat, drugi pa še manj.

Ko je imela nekje 5 let, kot tvoja hči, sva nabrali 3 velike vreče igrač, ki jih je podarila sosedam, ki so bile iz izrazito socialno problematične družine. Njim ji ni bilo težko podarit svojih stvari. Ti povem, da me je za par igrač, ki so bile zelo drage, prav stiskalo, ko jih je metala v vreče, ampak sem morala bit tiho, ker-takrat se je sploh videlo do katerih stvari sploh ni imela odnosa.
Ima pa dejansko igrače, katerih ne bo dala nikomur, pod nobenim pogojem. Zanimivo je, da zelo pazi na svoje stvari. Njene igrače so vse nepoškodovane. in preigrane, ali kako bi se reklo. Še vedno se igra z zbirkami živali iz Mullerja, za katero z mojo mamo-ki ji te drage igrače kupuje-meniva, da presega 200 figuric, pa bo decembra stara 12 let!

Ona enostavno potrebuje toliko igrač in seveda knjig. Večkrat se pošalim, da ima v knjigah in igračah balo za poroko.

Mogoče je tvoja punčka tudi tak tip. Seveda je pri otrokovem izsiljevanju vedno treba bit neomajen. Vsak otrok ima svoje potrebe-zato tvoja hči deluje materialistka, drugi so potencialni kandidati za plombe, ker zahtevajo bombone, tretji izsiljujejo pri starših ljubezen in tepejo bratce...itd., da ne naštevam...vsak otrok, ne-vsak človek ima svoj problem.

Lahko te pomirim-moja hči sicer ni dnevno izsiljevala za igrače, ker ji ni bilo treba-je stalno nekaj dobivala, je pa dnevno težila da hoče k svoji babici. v bistvu se sliši neprimerljivo, pa vendar gre za isto stvar-uveljavljanje svoje volje. Kar pa sploh ni slabo, če človek ima svojo voljo. Z leti so njene zahteve izzvenele. oziroma-sama se jih je naučila brzdat. prav tako brzda svoje potrebe po materialnem. Hecno-ampak zelo je pomagalo, ko sem šla na porodniško. s svojim golim dohodkom- torej porodniško, ker nisem opravljala dodatnih honorarnih del- ji nisem več mogla nudit vsega. Neverjetno dobro je sprejela, da nimam denarja. Pri oblačilih vedno najprej preiščeva znižane izdelke, ker hočem da se nauči živet po svojih zmožnostih. to pomeni, da kljub vsej pozornosti in obdarovanju od prej, le ni postala neka neizprosna materialistka, kot smo se bali.

Ker ti ne znam točno svetovat, kaj narediti, sem ti opisala svojo izkušnjo z otrokom materialistom.

1.Jaz ji nisem kupila vedno vsake stvari, ki jo je hotela.
2.Za kake blesarije sem rekla, da bova denar raje dali v šparovček, pa bo videla koliko se bo nabralo za kaj večjega.
3.Vedno v trgovini dobi kako sladkarijo.
4.Če so bile igrače/obleke predrage sva našli cenejše, podobne stvari

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.

Glede žepnine pa- sva z njenim očetom mnenja, da je ne potrebuje, ker meniva da bo z denarjem razpolagala sama takrat, ko ga bo sama zaslužila.

user posted image

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2009 10:42:08   
PIRANJA

Glede žepnine pa- sva z njenim očetom mnenja, da je ne potrebuje, ker meniva da bo z denarjem razpolagala sama takrat, ko ga bo sama zaslužila.

user posted image

[/quote]

Polma nekako se strinjam s teboj, to glede žepnine pa nikakor!! Sama je nisem dobila, pa so mi jo hitro uvedli, ker sem hodila v trgovino kar ukrast, ker nisem imela nič cekinovuser posted image user posted image Razmislita o tem z očetom

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.11.2009 10:48:04   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

IZVIRNO SPOROČILO: natasa77

če pa ne bi bila, bi ji to verjetno povedala in vzela piškote nazaj. user posted image

ha ha ha hauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kok si grozna user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

nisi prebrala mojega podpisa? user posted image

(odgovor članu Šarki)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
11.11.2009 10:57:56   
Anonimen
uf.....pri nas je blo tudi grozno.
sicer ne vem kako mi je uspelo, ampak nimamo vec teh problemov.nekako pocasi sem jima dopovedala, da ni dosti denarja, da lahko kupimo kar vase kar si zelita. ko sta sitnarila, sem jima vex govorila in tupila v glavice, da ce zdaj kupimo igracko, ne moremo kupit mleka, kruha in ostale hrane, kar pomeni, da bomo lacni, ampak se bomo lahko vseeno igrali z novo igracko. ene parkrat sta ugovarjala, pol pa smo res kupili 1x igraco, hrane pa nic.
ko pridemo domov....juhuhu!!!!nova igraca!!!!
in ko sta postala zvecer lacna, sem rekla: jah....ma se cetrt kile kruha od predvcerajsnjim. 2 deci mleka, 2 jajcka, pa hrenovke .

"ja kaj pa vecerje??? a nisi nic skuhala?????"
sem rekla:NE, ker mi je zmanjkalo denarja zaradi igrace. pol sta se vsa zalostna sprijaznila z jajckom na oko.
in od takrat ni vec problema.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
11.11.2009 11:21:13   
mateyka
ko tole berem, mi je padla na pamet moja ideja o posojevalnici igrač. pa sva jo z možem kmalu zavrgla, ker povsod berem in slišim, da so sposojene igrače leglo bakterij in da ne bi nikoli dali otroku rabljenih igrač v roke itd. samo ko berem tole, pa niti ni tako slaba ideja, če bi bili starši takih primerkov malo razširiti svoje kriterije.. kaj pravite - posojevalnica igrač za take otroke? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.11.2009 11:34:02   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: PIRANJA

user posted image

Polma nekako se strinjam s teboj, to glede žepnine pa nikakor!! Sama je nisem dobila, pa so mi jo hitro uvedli, ker sem hodila v trgovino kar ukrast, ker nisem imela nič cekinovuser posted image user posted image Razmislita o tem z očetom

O, maj gad user posted image user posted image user posted image , ti pa si faca user posted image user posted image user posted image !

miska_mccute-kapo dol za ideljo in, da si se držala svoje odločitve user posted image user posted image user posted image !!! Evo, tako se dela!!!

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu PIRANJA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.11.2009 11:58:29   
maya2
Težko bi ti rekla kaj zdaj, mogoče boš pač morala nekaj časa poslušat trmarjenje, da boš dosegla svoje .....

Pri nas je bilo od začetka tako, da ji nisva vsega kupila, ko gremo v trgovino ima omejitev ... eno zadevo ( v to ne šteje recimo žemljica ki jo mora imet ali sok ali skutka... to bi vseeno kupila... lahko pa si izbere ali sladoled, čokolado bombone, liziko, nekaj takega). Če se nama zdi kaj predrago ji poveva, če greva v šoping v Lj ponavadi naroči špangice, če ne gre zraven...
Do sedaj še nismo imeli težav s tem, ker se vedno zahvali za vse kar ji prinesem, vpraša če je bilo drago ji povem, potem pa ponavadi reče... joj to je pa čist preveč user posted image .. Sama hrani dinarčke v šparovčku in pridno nosi na banko... večkrat sva ji že rekla ja pa vzemi svojega in plačaj.... ona pa : ne mojega pa ne user posted image user posted image user posted image enkrat bo še kej mela user posted image user posted image user posted image

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.11.2009 12:41:29   
ALWAYS LARA
ne vem žepnine js tudi nisem imela, ker tudi moja starša nista imela ne vem kaj denarja in sta še moje prihranje ki sem jih donila za kak roj dan porabila za kruh včasih. in je bilo vedno tako, da če boš kaj rabila boš že dobila so mi vedno rekl, in tako nekako me nikol niso naučl delat z denarjam sploh pa ne šparat. js bi pa rada to moje otroke naučila.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.11.2009 15:22:44   
ronja
oz, da je med eno in drugo žepnino mogoče prodolgo časovno obdobje zanjo in za varčevanje.

ja, pravijo, da je za tako majhne otroke 1 mesec preveč. Boljše dat manj vsak teden. Tako sem prebrala, moji sta še premajhni za materializem, tako da nočem bit nič pametna, "ja samo pričam, onako kako čujem i ako su lagali mene, i ja lažem vas..."

ne vem, kaj bi bilo najboljše - najprej se mi je tvoja ideja o "trgovini z igračami" doma zdela fajn, vendar se strinjam s tvojim pomislekom, da lahko to še pripomore - čeprav po drugi strani pa bo mogoče začela bolj cenit stvari, ki jih že ima... Ne vem, mogoče probaj, pa povej, kako se bo obneslo, saj prav dosti slabše zato verjetno ne bo...

Potem pa poizkusi naredit razna doživetja: nekaj, kar se ne da kupit z denarjem (recimo delata ogromne milne balone ali naredita zanimivo žival iz slanega testa ali kaj podobnega, gresta v botanični vrt...) ali pa se magari tudi kupi z denarjem (recimo ZOO, cirkus, kino,...) in ji takrat razložiš, da stane vstopnica zanjo toliko kot ne vem - trije seti teh muck (nimam pojma, koliko stanejo mucke, vstopnica za zoo je 4,5E za predšolske, se mi zdi, ne vem ziher, mam letno karto, tamalidve pa še zastonjuser posted image ), zate pa toliko in toliko... In jo vprašaš na koncu ali se ji je zdelo doživetje vredno mateialnih stvari ali ne... Da bi začela cenit tudi druge stvari... jaz se trudim tamalima dat te druge stvari, verjetno tudi zato, ker jima ne morem dat toliko materialnih - če hočeta kdaj v puberteti imet materialno vsaka svojo sobicouser posted image in s tem nematerialni miruser posted image .

zato ji tudi že zdaj razlagam, zakaj ne more porabit cele role wc papirja za igranje (poleg tega, da nakonfetan wc papir rada prežveči njena 10 mesečna sestrica...) - da sicer ni tako drag, da se ne bi smela igrat z njim, vendar pa vsak dan ena rola samo zato je pa preveč, ker potem ne bo denarja za druge stvari.
Tudi recimo ji ni problem dat svojih premajhnih stvari sestrici. (ima namreč kar oseben odnos do svojih oblekuser posted image ). Samo zdaj sta še majhni in bogve, kakšni bosta postali...

no, potem sem se zadržala, ker si bila ti zraven.

To je po moje napaka: ne oziraj se na to, kje si, kdo je zraven itd... vzgajaj povsod enako, otroci spoštujejo doslednost in hitro hvatajo krivine, če jih pustiš.

Vest sem si mirila s tem, da ima podznak v znamenju bika in, da se v tej in tej konstalaciji pri njej kaže izrazita potreba po materialnem ograjevanju, ki pri njej poteši občutek varnosti.

Hm, ne vem, jaz sem tudi bikica...

s svojim golim dohodkom- torej porodniško, ker nisem opravljala dodatnih honorarnih del- ji nisem več mogla nudit vsega.

Hehe, verjetno zato nimamo problemovuser posted image - če nimaš, sprejmejo, se mi zdi...

kaj pravite - posojevalnica igrač za take otroke? user posted image

Nekatere se da sposodit v knjižnici.

miška, dobra ideja, samo moja bi bila čisto zadovoljna z jajčkom na oko...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 17
11.11.2009 15:28:13   
Anonimen
miška, dobra ideja, samo moja bi bila čisto zadovoljna z jajčkom na oko...user posted image

pol pa pusti v hladilniku nekaj takega, cesar ne mara prevecuser posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
11.11.2009 15:30:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

no, potem sem se zadržala, ker si bila ti zraven.

To je po moje napaka: ne oziraj se na to, kje si, kdo je zraven itd... vzgajaj povsod enako, otroci spoštujejo doslednost in hitro hvatajo krivine, če jih pustiš.

se mi zdi, da si tole mal iz konteksta vzela.
jaz ne vzgajam in nočem vzgajat tujih otrok. zato so njihovi starši. in sploh, če so zraven, se ne mislim vtikat v njun odnos. sploh, ker je lara takrat sama posredovala (a sicer ne na tak način, kot bi storila jaz). če pa so sami, jim povem popolnoma isto kot mojemu (saj drugače niti ne znam user posted image ) in se zmenim z njimi.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
11.11.2009 16:00:31   
ronja
pol pa pusti v hladilniku nekaj takega, cesar ne mara prevecuser posted image

To je zelo težko najtuser posted image . Ona je vsejed - to ma očitno po mamici in očijuuser posted image .

Lara,  očtno nisem čisto razumela: a ni lara tvoja hči in ti nisi hotela posredovat, ko je vzela kekse? Se strinjam, da naj vsak svoje vzgaja, samo sem mislila, da se nad svojo pritožuješuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.11.2009 16:55:23   
Gina
Resnica je, da se otrok tak rodi. Ni pa resnica, da se nič ne da naredit. Naša je imela podobne popadke, pa je pri nas situacija taka, da ji niti če bi ji želela, ne morem kupit vsega, kar si želi. Smo šli v vseh letih čez množico faz - od te da je tulila v štacuni, do te, da mi je očitala, kako samo ona nima ne vem česa vsega in kolk sem grozna mati, ker ji vsega tega balasta ne kupim, ap do tega, da je ugotovila, kaj denar je in kako težko je z njim razpolagat. Je pa trajalo kar nekaj let. Žepnino je dobivala, vendar majhno in jo vedno takoj zapravila. V istem času je sin ves čas šparal in šparal. Obratno pa je ona vse kar je imela delila z vsakim, on pa najraje ne bi nič delil. Mene ni motilo,d a zapravlja, ker to so izkušnje za otroka. Mora probat, pa videt, da potem nima več, če prec zapravi, da se iz izkušenj nauči, da je kak drug sistem včasih boljši - odvisno od vrednot. Danes ta mala tudi kaj prišpara, ni več sistem "zapravi takoj". Igrače smo pri nas doma striktno imeli skupne, razen igrač za crkljanje. Igral se je tisti, ki se je prvi spomnil. Sistem je odličen, navadijo se počakat na vrsto in navadijo se, da je treba reči delit. Kar se tiče materializma, pa je po moje edina rešitev, da ne popustiš. Enostavno ne kupiš, pa če se na glavo postavi - sploh kadar gre za večje reči. Jaz recimo v trgovini navadno dovolim ta malemu kupit eno malenkost, recimo za 2 eura. Lahko si izbere karkoli, ker itak za vsakega člana družine nekaj v tej vrednosti vedno prineseš, kar ima rad, pa naj bo to jogurt, čokolada, bravo, mikijev zabavnik ali kaj drugega. Edino česar ne dovolim, so dust collectorji, ali nekaj, česar ima že tono doma, pa vem, da bi se valjalo po hiši. Vztrajaš pa je. Aja, pri nas je tudi kar se cot tiče enak sistem. Na vsake toliko greva s ta malo kupit zanjo reči, s tem da ona pove, kam bi šla in sama izbere vse, jaz pa povem, za kakšno vsoto. Prav vedno se zgodi, da ona dokupi kar je čez tisto vsoto, ne glede na znesek. Vedno bi imela več. IN ima - kolikor ji finance dopustijo. Ok je tako. Zna nekako razpolagat z denarjem in hkrati ve, da so pri vsem meje. Izbere v okviru, ki si ga lahko privošči. Z leti se reči uredijo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.11.2009 17:45:07   
Anonimen
Drugega kot da vztrajas pri ne, ne vidim.
Odloci se, kaksen je higienski minimum stvari, ki jih dobi, in pri tem vztrajaj. Zepnina ocitno ni resitev, ampak novi mamac. Pa ozje sorodstvo naj se obnasa enako, da ne bo potem ostalih okrog prsta vrtela.

Neposredna povezava do sporočila: 22
11.11.2009 17:50:35   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Lara,  očtno nisem čisto razumela: a ni lara tvoja hči in ti nisi hotela posredovat, ko je vzela kekse? Se strinjam, da naj vsak svoje vzgaja, samo sem mislila, da se nad svojo pritožuješuser posted image

saj se pritožuje nad svojo user posted image vzela je pa piškote, ki so bili v moji vrečki in je tudi posredovala. zato sem se jaz potegnila nazaj. če pa ne bi posredovala ali če je ne bi bilo zraven, bi tamali razložila jaz. user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
11.11.2009 17:54:00   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ko tole berem, mi je padla na pamet moja ideja o posojevalnici igrač. pa sva jo z možem kmalu zavrgla, ker povsod berem in slišim, da so sposojene igrače leglo bakterij in da ne bi nikoli dali otroku rabljenih igrač v roke itd. samo ko berem tole, pa niti ni tako slaba ideja, če bi bili starši takih primerkov malo razširiti svoje kriterije.. kaj pravite - posojevalnica igrač za take otroke? user posted image

Moji nečaki imajo doma ogromno igrač, knjig itd. Se sploh nimajo časa z vsemi stvarmi igrat. Knjig je toliko, da sploh več ne vem česa še nimajo. In ja oni si že nekaj let v Knjižnici Bežigrad sposojajo didaktične igrače, družabne igre, knjige. In noben ni še zbolel, ker je imel v rokah rabljeno igračo, knjigo. Si jih sposojajo tudi sedaj ko je gripa na pohodu. Meni se zdi to fajn, ker se itak naveličajo igrač in potem stojijo v kotu. In bi bilo fajn, če bi v Lj. ostajala še kakšna posojevalnica igrač. Otroci se tako tudi naučijo skrbeti za te igrače, saj vejo, da če se kej uniči bodo morali škodo poravnati.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
11.11.2009 18:44:14   
ALWAYS LARA
hvala punce za tolk odgovorov.

zaenkrat mi je najbližja ideja, da če dobi novo igračo, da more dat eno naprej in sem ji to idejo tut že predstavila. potem je cel popoldne premlevala katere igrače bo dala če bo dobila novo..:) kar naj malo tuhta.
v glavnem žepnino sem se odločila da obdrži, mogoče jo bomo spremenili na krajše časovno obdobje manjšo vsoto. vendar bom vztrajala, da jo hrani vsaj do 10€ predno kupi kaj novega.
sama ji igrač ne bom več kupovala. v trgovini imamo pa itak pravilo da si lahko izbereta obe 1 stvar ampak prehrambene izdekle - največ je kinder jajček.

sem se pa odločila še, da bomo čez vikend pregledali vse igrača ki jih že ima in jih nekaj ki samo še ležijo okoli odda za revne otroke. ker se mora naučit tudi deliti oz dajati - tudi to ji namreč ne gre. vse je moooojeeee! :) za nagrado bo dobila pa kaj nematerialnega - recimo res kak izlet v zoo ali kaj podobnega

no tiso o bikcu po horoskopu ne drži, ker je mlajša bik in ji za materialne stvari dol maha :) tavelka je pa rak??!! pa rakom ne vem koliko pomenjo materialne dobrine? hehe.

takole bomo zaenkrat probali potem pa bomo videli kako se bo obneslo.

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Okrasitev za noč čarovnic: 9 idej
Približuje se noč čarovnic, zato smo za vas pripravili devet idej, kako lahko izdelate strašljive okraske z vašimi najml...
Počnite to, da se bo vsak vaš otrok počuti...
S temi preprostimi, a učinkovitimi načini boste zagotovili, da se bo vaš otrok (oziroma vsi vaši otroci) počutil nekaj p...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.