tintara
|
Po mojem mnenju sta moznosti, ki jih je imela G v glavi dve, ampak bolj verjetna mi je prva. Torej: ce se nisi preboela toksoplazmoze (vecinoma smo jo vse, ki smo imele v mladosti stike z mackami, ne pa tudi cisto vse) jeto lahko za otroka precej nevarno. Mislim, da je velika verjetnost, da je gluh, pa najbrz se kaj (mene ni zanimalo prevec, ker sme itak prekuzena). Ni pa nujno, da to dobis od macke (iztrebkov), dobis se od slabo oprane solate (spet iztrebki najbrz), neprekuhanega mesa.... Ce si na zacetku nosecnsoti, potem ti bodo itak naredili test (pri prvem odvzemu krvi) in kmalu bos vedela kako je s tem. Ce nisi na zacetku nosecnosti, potem so ti test ze naredili in vprasaj za rezultate. Druga varianta je res macja bolezen, ki pa kolkor je men znano nic kaj rada ne leti na nosecnice (vsaj ne kaj rajsi kot na kaksne druge ljudi, tako kot tokso). Za posledice za otroka ne vem, ti ap postanes plesasta (ce imas sreco, se ti recimo naseli na noge in se ni treba vec briti, ce je pa niomas pa postanes plesat). Ne vem koliko casa, mislim pa, da se ti to s tvojo muco ne more narediti, ali vsaj manj verjetno. Se posebno, ce jo imas notri. Bolj nevarni so potepuski muci, ampak tudi tam se mi zdi, da ni panike. Vsaj jaz se ne sekiram. Ce pa vidim kaksnega res orenk skuzmanega macka, potem ga pa res ne bozam. Moj nasvet, ce ga seveda zelis slisati. Ce se nisi prebolela tokso, ti macka trenutno odsvetujem, sicer go for it. To je samo moje mnenje in sicer an podlagi tega, kar vem (kar pa ni prevec veliko, priznam) Bodi lepo, T
|