|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mačja bolezen
19.6.2006 12:36:13   
LUNA06
Ojla!
Ali morda katera ve kako je s tem?
Mene je G na pregledu opozorila da moram malo pazit, pa ne vem točno kaj to pomeni, da se moram izogibat mačk celo user posted image  ali samo zdej na začetku.
Z user posted image  sva ravno zdej nameravala vzeti eno muco.Sva jo iskala ful dougo, zdej sva jo našla, ampak....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
19.6.2006 12:38:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LUNA06)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: mačja bolezen
19.6.2006 12:41:55   
LUNA06
Pa morda veš, če se da mačka cepit proti tej bolezni?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2006 12:46:17   
total
Jaz sem se muce izogibala,tudi zdrava mačka lahko kaj prinese...,tako da rajši ne,sem mela boljši občutek,vsak ve zaseuser posted image .

Kaj naj rečem...srečna sm!!!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
19.6.2006 12:52:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu LUNA06)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2006 12:53:32   
tintara
Po mojem mnenju sta moznosti, ki jih je imela G v glavi dve, ampak bolj verjetna mi je prva. Torej:
ce se nisi preboela toksoplazmoze (vecinoma smo jo vse, ki smo imele v mladosti stike z mackami, ne pa tudi cisto vse) jeto lahko za otroka precej nevarno. Mislim, da je velika verjetnost, da je gluh, pa najbrz se kaj (mene ni zanimalo prevec, ker sme itak prekuzena). Ni pa nujno, da to dobis od macke (iztrebkov), dobis se od slabo oprane solate (spet iztrebki najbrz), neprekuhanega mesa.... Ce si na zacetku nosecnsoti, potem ti bodo itak naredili test (pri prvem odvzemu krvi) in kmalu bos vedela kako je s tem. Ce nisi na zacetku nosecnosti, potem so ti test ze naredili in vprasaj za rezultate.

Druga varianta je res macja bolezen, ki pa kolkor je men znano nic kaj rada ne leti na nosecnice (vsaj ne kaj rajsi kot na kaksne druge ljudi, tako kot tokso). Za posledice za otroka ne vem, ti ap postanes plesasta (ce imas sreco, se ti recimo naseli na noge in se ni treba vec briti, ce je pa niomas pa postanes plesat). Ne vem koliko casa, mislim pa, da se ti to s tvojo muco ne more narediti, ali vsaj manj verjetno. Se posebno, ce jo imas notri. Bolj nevarni so potepuski muci, ampak tudi tam se mi zdi, da ni panike. Vsaj jaz se ne sekiram. Ce pa vidim kaksnega res orenk skuzmanega macka, potem ga pa res ne bozam.

Moj nasvet, ce ga seveda zelis slisati. Ce se nisi prebolela tokso, ti macka trenutno odsvetujem, sicer go for it. To je samo moje mnenje in sicer an podlagi tega, kar vem (kar pa ni prevec veliko, priznam)

Bodi lepo, T

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2006 13:00:51   
LUNA06
Hvala za odgovore.
Namerava vzeti čisto majhnega mucka, ki bi ga takoj kastrirala, da bi biu potem samo v stanovanju, zunaj je namreč prenevarno (bližina glavne ceste-ogromno jih je končalo tam).Pa če se da, bi ga potem cepila tudi proti tej bolezni.Najbolš da res pokličem veterinarja.
Glede toksoplazmoze pa nimam pojma.So mi pa pri pregledu krvi svetovali, da malce pazim, ker imam baje nekaj povečano v zvezi s to boleznijo.Ne vem točno kako se reče, mogoče povečano tveganje.

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.6.2006 13:01:39   
bibalezung
Luna, če se za muco odločaš zdaj ko si noseča je mogoče boljše da še malo počakaš, če si že čakala do zdaj. Sicer pa toksoplazmozo prenašajo tudi druge živali in ne samo muce, ki so najbolj izpostavljene. Prav tako pa dobiš toksoplazmozo če ješ meso in zelenjavo, ki nista dovolj toplotno obdelana ali pa če pri vrtnarjenju ne uporabljaš rokavic.... Vzrokov je več!!
Kolikor sem jaz obveščena muce ni mogoče cepiti, lahko pa jo pelješ na pregled. Jaz sem za odvzem mucine krvi in pregled, ki ga izvedejo v Lj. plačala 10.200, sem pa sedaj sigurna da je moja mačkica varna za našega user posted image . S tem da je moja mucica ves čas v stanovanju in ne je surovega mesa ampak samo brikete in kuhano ali pečeno meso.

(odgovor članu total)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.6.2006 13:17:49   
Urša08
Živjo Luna!

Eto tako je s tem. Jaz sem se vse pozanimala, ker imam sama mačke doma. Če bosta vzela muco in bo samo v stanovanju potem ni panike. Moraš pa vedeti, da ti ne smeš čistiti mačjega stranišča, ker se najraje prek mačjih iztrebkov dobi toksoplazmoza, pa mačke ne smeš futrati s surovim mesom. Jaz sem imela temeljit pogovor z mojo ginekologinjo, ki mi je to svetovala. Drugače se pa izogibaj surovemu meso, zemlji - vrtu, slabo umiti zelenjavi, ker lahko tudi tako dobiš toksoplazmozo. Aja pa priporočljivo je , da se ne dotikaš drugih - tujih mačk in psov.
Odločitev je seveda vajina.
LP

(odgovor članu bibalezung)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.6.2006 13:21:39   
Teya*D.
hej Luna!
Sama sem imela tokso, pred letom in pol nazaj, mogoče malo več.
Še sama nisem vedela, da jo imam, dokler se mi na vratu ni pojavila bula. Ker sem mislila da so bezgavke ( za kar bi lahko bila kriva mrzla pijača ), se na to nisem dosti ozirala, ker pa je le-ta rasla sem odšla k zdravniku. Zdravila za to mi niso dali, ker se pozdravi samo od sebe, seveda je odvisno od organizma posameznika. Tisti čas nisem bila noseča, vendar so me vseeno dali na preiskave želodca, kar ni nujno, da se zaradi tega kaj tam ali kjerkoli spremeni. To bolezen sem dobila od mačke, vendar ne z blatom, temveč s slino. Lahko se prenaša tudi z dlako. Bilo je na obiskih, ko sem ga božala. Odvisno je pa tudi od posameznika, kako je odporen proti tej bolezni. Tako da rajši še malo počakaj in potem v akcijo za muco.

(odgovor članu bibalezung)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.6.2006 14:34:20   
frrrr
s fantom imava mačka... pa ni nobenega problema, ker je mucek zdrav in je skoz v hiši.
v primeru, da bosta vzela mucka in se bo le-ta potepal tudi zunaj hiše, je bolje imet neko distanco, da te ne popraska... in po božanju takšnega ljubljenčka si je dobro umit roke. mačke/mački se umvajo z lizanjem dlake... tako se tudi umijejo okrog zadnjika in s tem prenesejo bakterije na ostalo dlako (vendar samo, če so bolane)
druga stvar je pa: toksoplazmoza je nevarna samo v primeru, da se z njo okužiš med nosečnostjo... če si že pred zanositvijo okužen z njo, ni nevarnosti za nepravilen razvoj ploda.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.6.2006 14:40:31   
frrrr
IZVIRNO SPOROČILO: LUNA06

Hvala za odgovore.
Namerava vzeti čisto majhnega mucka, ki bi ga takoj kastrirala, da bi biu potem samo v stanovanju, zunaj je namreč prenevarno (bližina glavne ceste-ogromno jih je končalo tam).Pa če se da, bi ga potem cepila tudi proti tej bolezni.Najbolš da res pokličem veterinarja.
Glede toksoplazmoze pa nimam pojma.So mi pa pri pregledu krvi svetovali, da malce pazim, ker imam baje nekaj povečano v zvezi s to boleznijo.Ne vem točno kako se reče, mogoče povečano tveganje.

mogoče se ti splača res malce počakat. mačke/mački so zelo ljubosumne živali. bo bolje, da pride mucek k hiši, ko je že otrok na svetu, saj ga tako sprejme... v nasprotnem primeru se zna zgodit, da se bo počutil zapostavljenega in bo do user posted image agresiven.

s fantom imava kastriranega muca, pa sva vseeno dogovorjena s taščo, da bo prve pol leta ona popazila nanj, ker mu ne zaupava dovolj... ima svojo pamet in se odloča po svoje... včasih precej agresivno, kljub kastraciji - tko je, da se že kakšnemu psu kdaj sfuzla, pri mačkih pa sploh ne moreš vplivat na vedenje, ker so zelo trmaste živali.

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.6.2006 17:22:17   
Anonimen
Živjo punce!
Sem nova user posted image in sem se odločila oglasiti tukaj... Namreč z mojim dragim imava že 2 leti muco, ki je samo v stanovanju. Kastrirana, pregledana...skratka vse ok do sedaj. Sedaj, pa ko sem noseča, nisem vedela kaj bom naredila. Najino muco preprosto obožujeva oba, in bi nama bilo zelo hudo, če bi jo morala odstraniti. Kolikor sem tu prebrala, ste me malo pomirile, ampak bom za mnenje še vseeno klicala veterinarja, ko se pa srečam z mojo gin., jo bom tudi povprašala o testih za toksoplazmo. Hvala za vse te informacije punce, koristijo nam vsem, ki imamo user posted image

(odgovor članu frrrr)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
20.6.2006 11:41:51   
frrrr
po zakonu je 3x med nosečnostjo obvezen test za toksoplazmozo... nč panike... men je G rekel, da ne rabiva mucka fentat, če sva noseča user posted image
kr na prvem pregledu ti bodo tudi ta test naredili (med drugim)... je pa mogoče res dobro omenit, da imaš doma muco

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.6.2006 17:52:31   
S22
Jaz imam mucka oz.že kar tri leta starega mačka, in še nisem prebolela toksoplazmoze in moja g men pove da oćitno celo leglo ni bilo okuženo, ker če dosedaj nisem okužena od tega mačka pol tud nebom. Res pa je da je naš muc zmeraj v stanovanjuuser posted image

Se pa lahko baje tud preko zemlje, preko surovega mesa okužiš,.......Sam ne tok o tem razmišljat, verjemte da je bolje, jaz sem prvič, drugič in tretjič, ko sem kri dala bla mal prestrašena, kaj pa če sem se kje okužla-.No nisem seuser posted image user posted image inuser posted image

Zmeraj se nam ponudi nova priložnost,zato je ne zapravimo.Vsaka nova možnost,je morda lahko nov začetek nečesa.Kar pogumno

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.6.2006 10:32:10   
ajja
Halo!
Tudi jaz imam doma dva mačkona, in sicer mačko staro 16 let in mačka starega 14 let. Seveda se ju zdaj ne moremo kar odkrižat. Res pa je, da sta stalno notri in ne jesta surovega mesa, ker ga ne marata. Poleg tega zdaj ne čistim njunega stranišča oz. če je res sila z rokavicami, potem pa si roke strogo razkužim. Rezultatov testa še nimam. Kolikor pa sem brala in se pozanimala o toksoplazmozi, je največja nevarnost slabo oprana zelenjava z vrta in delo na zemlji. Mislim, da če je muc stalno notri, če se izogibaš stiku s tujimi mački in če v času nosečnosti ne čistiš mačjega stranišča, skratka če paziš, lahko v času nosečnosti normalno sobivaš z mačkom. No, to je moje mnenje, vsaka pa se naj odloči po svoji presoji.
Lepo se imejte!

(odgovor članu S22)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.7.2006 14:27:51   
petraz
Tudi mi imamo mačko, vendar je vičinoma časa zunaj, zato se je jaz bolj izogibam, saj v prvih mesecih ni dobro, da se okužiš z to boleznijo. Drugače pa ne čisti mačjega stranišča, naj raje kdo drug naredi to namesto tebe... user posted image

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 17
3.7.2006 14:34:35   
Udb
Jojo, joj, joj!! Pa zakaj taka panika??? A prijemlješ mačje iztrebke, potem pa daš roke v usta?? Po moje NE! Torej - v čem je problem?
Toksoplazmoza se prenaša z mačjimi iztrebki. Če si boš lepo redno umivala roke po stiku z živaljo, potem ni nobene nevarnosti!
Ko sem bila jaz noseča smo imeli 2 muci, ki sta bili breji. Obe sta skotili z mojo pomočjo (4 mesece noseča). Potem smo imeli še 9 mladičkov. Kar naprej sem bila z njimi, pa ni bilo nič narobe. Sem pa skrbela z ahigieno rok - tako kot bi, če ne bi bila noseča!

Aja, čisto mladega mačka se še ne kastrira - mislim, da mora biti star vsaj 6 mesecev - pozanimaj se pri veterinarju.

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.7.2006 17:59:07   
frrrr
mački iztrebke zakopavajo in je lahko kaj tudi za njihovimi krempeljčki... če te popraskajo, ni glih fajn... torej ni vse odvisno od higiene 

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.7.2006 13:11:21   
beki24
ojla!

Vem, da je tema že stara, ampak če boš brala še kaj je pa s Toxoplazmozo takole!

Toksoplazmoza je bolezen, ki jo prenašajo mačke s svojimi iztrebki! Mačke se najpogosteje s to boleznijo okužijo že v leglu, lahko pa tudi kasneje od drugih mačk- predvsem, če so zunaj!!!
Kot veš se mačke umivajo, ližejo, zakopavajo svoje iztrbke..., zato je teoretično okužba res najbolj verjetna z iztrebki, vendar je tudi vse ostalo (zemlja, surova slabo oprana zelenjava..vse že zgoraj omenjeno) lahko potencialno kužno!
Najslabše pri mačkah je to, da ne kažejo znakov bolezni, pozitivno pa je to, da ko je mačka na novo okužena, izloča povzročitelja, s katerim se ti lahko okužiš le 3-4 tedne, potem pa ne več!!!
Moj primer- 25 let že vlačim okrog potepuške mačke, doma smo imeli zunaj zmeraj mačke, svoje, sosedove, kamorkoli in kjerkoli sem bila sem prešlatala vse mačke, študirala veterino, spet imela stik z mačkami...In test je bil na moje veliko začudenje negativen! Jaz osebno se po nepotrebnem ne izpostavljam, če se že, si takoj potem umijem roke in ni vraga, če se 25 let nisem okužila, da bi se pa ravno zdaj v teh parih mesecih.
Kar se tiče nakupa mačka, jaz bi počakala do poroda, tudi naši imajo doma mladička, pa se ga jaz kljub vsemu raje izogibam!!

Druga bolezen, ki jo veselo in bolj pogosto prenašajo mačke je- mikrosporija- nisi ravno plešast ampak je pa nadležno ker srbi in se prenaša z dotikom! Ni pa nevarna za nosečnice!

Jaz pravim - boljša je preventiva kot kurativa!!!

(odgovor članu LUNA06)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.7.2006 13:57:08   
diva 4
Se popolnoma strinjam z beki 24.Jaz imam doma mačko , ki se prosto sprehaja zunaj in notri.Med nosečnostjo sem si po cartanju bolj temeljito umila roke, mačje stranišče je pa čistil user posted image .Gin. pa mi je med nosečnostjo  3× dala na pregled kri zaradi povečanega tveganja toksoplazmoze.Enako pri obeh nosečnostih ni bilo nič narobe.

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?