TVN -> RE: izkušnje ob porodu (10.7.2006 20:49:51)
|
Pearl, kar pogumno! Klistir ti priporočam, sploh ni tak bav-bav kot nekatere govorijo. Si pa lahko potem ful sproščena pri pritiskanju. Jaz sem sicer klistir poznala že od prej, tako da sem vedela, kaj me čaka, ampak tudi če še nimaš kakšnih poprejšnjih izkušenj, ti ga priporočam. Hja, kaj bi jaz spremenila. Definitivno bi vztrajala, da preverijo delovanje maske s smejalnim plinom. To je tista zadeva, ki ti kao pomaga pri predihavanju popadkov. Meni so jo dali, ko se je začelo, sestra me je opozorila, da mi zna biti malce slabo ali pa se mi vrteti, pa ni bilo nič od tega. Ampak tudi ni bilo nič od pomoči. Ker sem rodila prvič, sem pač mislila, da je to to in da očitno meni ne pomaga kaj dosti. Zdaj vem, da očitno nekaj ni povsem dobro delovalo. Sicer pa kaj dosti ne bi spreminjala. Vse je potekalo o.k., brez posebnih zapletov, vsi so bili izredno prijazni (rodila sem v Ljubljani), dojenje je steklo, punčica je bila b.p. Vsekakor ti priporočam, da imaš ob sebi osebo, ki ji zaupaš (mož, partner, mati, sestra, kdor koli), ker te povsem drugače obravnavajo kot če si sama. Bodi sproščena, ko se bo začelo, boš vedela. Želim ti vse dobro in srečen, hiter, čim manj boleč porod. Drži se in sporoči, ko se domov vrneš s štručko.
|
|
|
|