Seven* -> RE: v premislek (12.7.2006 22:25:09)
|
Ah se ena taka neplodna debata.. Ni vse tako zelo enostavno. So situacije, ko enostavno ne mores vec mesetarit s casom, tudi ce bi zelel.. Ker ko gospodinjska opravila zmanjsas na minimum se vedno nimas dovolj casa da bi se lahko recimo cez dan stusiral. Pa otroci so zelo razlicni.. Jaz ocitno delam otroke zelo raziskovalnega duha.. Ema je zdaj po sitrih pretaknila ze celo stanovanje. In ce je nimam 5 minut na oceh ziher pocne kaksno bedarijo (z roko brodi po vodi od psa, psico vlaci za usesa ali rep, grize moj salonar v predosbi, vlaci dokumente iz predalov..) In naj se se tako trudim, cel dan prekladam stvari okrog po stanovanju, se vedno operem okna samo 2x na leto, ko se res ven nic ne vidi, se vedno pomijem tla samo 1x mesecno, se vedno otroka skopam 1-2x tedensko, ko sta res umazana.. Po dveh letih nespanja, se zvecer z Bigwhale-om samo vsedeva vsak pred svoj racunalnik. Pa kaksen pogovor zvecer ob kokicah, to je se edino kar imava. V letu dni nisva bila niti enkrat skupaj zunaj zvecer, sama.. Nimava varstva, ce ze najdeva varstvo ga najdeva samo za enega otroka, zelo tezko za dva.. Veste kaj.. Meni se zdi taka reklama tak velik bull shit. Valjda je fajn, ce mas cas.. Ampak, najbolj vazno je, da imas zdravega otroka, tud ce ti na koncu dneva ne ostane pet minut zase. Saj, ko pogledam Emo kako trmari in se pri 10 mesecih mece po tleh, ker ji ne dam dolocene stvari, mi gre na jok.. Ampak povem vam, to mi pomeni, da se lepo razvija, da raziskuje.. Ja, lahko bi imela taksnega otroka ki bi samo sedel v enem kotu. Cist lahko bi bila to Ema.. Jaz pravim, ce je zakon trden, ga nobena skusnjava ne more porusit. Jaz vedno recem BW-ju. Ce se nebi imela tako rada nebi nikoli zdrzala tega.. Otroci nas ucijo potrpezljivosti.. Ce lahko en otrok omaja zakon, potem zakon zagotovo nikoli ni bil dovolj trden..
|
|
|
|