Tresenje z glavo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

Anonimen -> Tresenje z glavo (10.7.2006 14:20:48)

Danes sem opazovala sosedovega fanta med igro, ki je star 4 leta. Fantek se je igral z igračami in na vsake toliko časa je obstal, naredil pesti pred obraz in začel začel tresti glavo ( kot jo tresejo otroci, ko se razjezijo) to je trajalo nekaj sekund, potem pa normalno nadaljeval z igro. Te gibi so se pri njemu pojavljali npr. v 5 minutah na vsako minuto, pa potem 20 minut nič pa ponovno. Kaj bi to lahko bilo ali se mu lahko kako pomaga, kot samo to, da ga pustiš in odreagiraš kot da ni bilo nič? Hvala za odg.

Anonimen -> RE: Tresenje z glavo (10.7.2006 14:23:32)

Ojoj, to pa lahko ni nič, lahko pa kaj hujšega. Jaz sem pomislila na epilepsijo.

BLAŽIKA -> RE: Tresenje z glavo (10.7.2006 14:29:46)

To pa je dobro vprašanje. Mogoče pa je res kaj narobe z fantkom. A staršev ne poznaš da bi jih kaj vprašala o tem?

Anonimen -> RE: Tresenje z glavo (10.7.2006 14:30:44)

Do nedavnega tega ni počel, vsaj kolikor sem ga jaz uspela videti. Pa še to sem pozabila povedati, da to počne v povsem sproščenih situacijah igre.

Anonimen -> RE: Tresenje z glavo (10.7.2006 14:32:51)

Ja poznam starša, sej mama je bila zraven, ko je to počel ampak se je obnašala kot da ni nič. Sama je pa tudi nisem želela takoj začet spraševati kaj to pomeni.

Anonimen -> RE: Tresenje z glavo (27.7.2006 14:45:48)

Oprosti, ko bi se ti bolj zase birgala...oprosti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Zakaj si pa anonimna? Da ne bi izvedeli, kaka obrekulja si.

Tisti otroček je njihov otroček in vsak otroček obiskuje pediatra, ki bi prej kot slej ugotovil, kaj je narobe..oziroma prej kot slej tudi bodo ugotovili...ČE sploh je kaj narobe.

Dejte rajš glave v pesek tiščat, kot da se ustavljate na podrobnostih..

darjatimci -> RE: Tresenje z glavo (27.7.2006 14:56:11)

Tudi jaz sem takoj pomislila na epilepsijo.Ker si omenila,da traja nekaj sekund in potem spet.To so lahko znaki za napade.Moja hči je imela pri teh letih tudi eno vrsto epilepsije in je trajalo nekaj sekund,da je bila odsotna.Jaz sem tudi na začetku mislila,da se mala spakuje,pa so me opozorili v vrtcu,ki so imeli podoben primer.Pediater naju je poslal k nevrologu in zdravljenje je trajalo skoraj pet let,zdaj smo že brez terapije nekaj let in če bo skozi puberteto vse ok.,je naša Vesna zmagala.Naj starši ne čakajo,ker prej se te stvari odkrijejo lažje se zdravijo.

Stran: [1]