nočna vstajanja-kako zdržite??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


katerina -> nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 12:52:47)

sem ravnokar brala spodnjo temo, kako tudi drugi dojenčki ne prespijo cele noči. moj 3mesečni pamžek se ponoči zbuja za hranjenje in potem zaspi nazaj brez problema. problem imam pa jaz! utrujena, neprespana... med dojenjem zaspim in z mano zaspi tudi on. potem se zbudi čez 1 uro, itak, ker je pojedel le na eni dojki in se ni nasitil. se obrneva...mali je še na drugi strani, zaspiva. se zbudim čez 1 uro, ga nesem nazaj v posteljico. čez eno uro je lačen, ista zgodba se ponovi. torej se zbujam na eno uro. kadar mi med dojenjem uspe ostati budna in torej poje na obeh straneh, se pa tako zbrihtam, da ne morem zaspati nazaj. dojenček spi, moj lubi spi, jaz pa preveč utrujena, da bi bila sploh sposobna spati.
čisto sem že blesava. spanje v skupni postelji ni rešitev, ker sicer res spim zraven, ampak zelo slabo, čisto sem trda, se prebujam.
ma ne vem. morda je rešitev v adaptiranem mleku, da bi ga zvečer 'nabutala' z njim in bi morda spal vsaj nekaj uric v enem kosu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
tudi če grem čez dan spat, kadar mi mišek zaspi, to pomeni le urico, ki moj ritem še bolj zmede.
skratka. saj vem, da ni rešitve. mali bo rastel in prej ko slej spal po celo noč.  ampak kako naj jaz zdržim do tedaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
saj po drugi strani je moj fantek krasen otrok. skorajda ni imel krčev, je pravi sonček, pridno napreduje, njegov nasmeh je čudovit... saj razumete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
oh.... če ima kdo kako idejo, naj se prosim javi. če me ne bo prej pobralo od utrujenosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

ps, če zadanem loto, menjam vse za eno noč spanca!





Seven* -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 13:14:14)

Javlja se ti veteranka v nespanju. Dve leti nisem spala vec kot tri, mogoce stiri ure v kosu.

Kako sem vzdrzala? Enostavno mi ni drugega preostalo. Mame smo sposobne marsikaj. Poskusila sem cez dan spati, stvari sem si poenostavila koliko se je dalo, zmanjsala kolicino pospravljanja in zato cimvec pocivala. To kar ti dozivljas sploh se ni hudo ves? Sama sem Jakoba pri starosti 5 mesecev z vozickom vozila po stanovanju ker ni hotel zaspati. In tudi potem ko je koncno zaspal, se je zbudil cez eno uro. Takrat smo ukinili spanje v posteljci in zaceli spati skupaj, ker nam je bilo to lazje. Emo sem ze od zacetka imela pri sebi v postelji in je dosti bolje spala, jaz pa sem se navadila spati poleg nje, niti nisem vec vedela kolikokrat sem dojila..

Bolj se bos sekirala in sprasevala, slabse volje bos. Da je Jakob prespal celo noc je rabil 2!!! leti, vcasih sem se razjokala, ko sem brala post-e od drugih, kako spijo otroci celo noc, moj otrok pac ni..

Eno rozico in pozitivno misel za tebe.. Nic ni tako hudo kot izgleda ves..




darja72 -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 13:48:32)

Moja deklica je prav tako stara dobre tri mesece in jo ponoči vsaj 2-3x dojim, vendar sede. Tako pač ne zaspim in se vsaj jaz upam dovolj nahrani za cca.3 ure. Utrujenost čez dan pa preganjam tako, da se naokoli podim z dvoletnikom, kateri pa na srečo od svojega 16. meseca starosti spi večinoma celo noč. V končni fazi pač upam, da bom v roku enega leta spala celo noč.




sarazan -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 13:49:03)

Pri nas je in še deluje naslednji sistem.

Do malo manj kot 4. meseca je naša punčka spala v svoji posteljici v najini spalnici. Ko se je ponoči zbudila, sem jo dvignila in šla z njo v dnevno sobo. Tam sva se podojili, jaz sem vmes spila nekaj vode. Vse skupaj je trajalo nekje 10 minut. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je takoj zaspala nazaj in sem jo samo položila v posteljico. Tudi jaz sem se navadila takoj zaspat nazaj.
Malo pred 4. mesecem sem jo prestavila v njeno sobico, ker jo je očitno šum v najini sobi motil in se je večkrat prebujala -> mož je alergik in je spomladi cele noči smrkal, kašljal in kaj vem kaj vse.
Punčka se zdaj zbuja samo še 1x za dojenje, ki ga opraviva kar v njeni sobi. Ko bomo uvedli kakšen gosti obrok, pa upam, da bo še to nočno dojenje opustila. 

Če boš zvečer "nabutala" otroka z adaptiranim mlekom, ne bo več spal. To so izkušnje mamic. Kar preberi kakšno temo tukaj na RR.

Svetujem ti, da ne dojiš leže, ker boš vedno zaspala in se vrtela v začaranem krogu zbujanja, dojenja in spanja za 1 uro.

Sicer pa bo kmalu mimo.... in boš tudi ti prespala noči. Ne se preveč sekirat, čeprav je to kar preveč lahko reči.

[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2006 13:55:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 13:55:54)

enostavno se moraš sprijazniti in ko se sprijazniš, ti je lažje. Potem pa je vsak dan boljše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




BLAŽIKA -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 14:00:21)

Katerina mi smo imeli popolnoma enako situacijo. Da te potolažim : pri 5 mesecih je začela spati celo noč do sedmih zjutraj, sma se podojile in je zaspala vse tja do desetih in jaz seveda z njo. Sedaj smo stari 17 mesecev in smo pri 15 mesecih spali že čisto v svoji sobi. Sem tudi jaz mislila da tega nebo nikoli konec in da se  nebom mogla nikoli več naspati , pa ti povem da sem do sedaj že pozabila kako je to šlo od začetka.

Saj bo hitro mimilo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2006 14:01:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




2ursae -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 15:04:21)

moj ima 10 mesecev in se redno dojiva 2xna noč. Kaj pa vem, prešlo mi je v navado, tako da me ne moti. Zda, ko ga ne dojim več čez dan, mi celo malo paše, da ga lahko v teh nočnih trenutkih malo stisnem k sebi, ker sicer ni crkljive sorte.

Če ti tvoja nočna bedenja in utrujenost ne vplivata na kvaliteto vajinega dnevnega druženja, bi ti priporočala, da se pač sprijazniš in iz tega potegneš najboljše. Sicer pa malo poglej po RR po linkih na variacijo "Pantleyina metoda" in morda dobiš dobro idejo, kako brez stresa za otroka uvedeš celnočno spanje.




Ro-La -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 15:14:54)

kaj je to spanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mi smo se že navadili na nespanje in se sprijaznili, da še nadaljni dve leti ne bomo spali...saj hitro mine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] dve sta že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2006 16:50:44)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




žanai -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 17:47:07)

Ojla!
Pri nas je bilo podobno...
Mnogi dojenčki so dolgo lačni tudi ponoči.. Naša je bila nekje do 7 meseca.  

Na začetku pa sem imela enak problem kot ti- ker sem jo dojila v postelji, sva obe takoj zaspali in je bila preklmau spet lačna- torej sva se vedno zbujali in bila sem neprespana.

Zato sem se odločila, da je ne  bom več dojila v postelji. Mogla sem najti način, da ne bom zaspala nazaj. Zato sem jo, ko se je zbudila, nesla v dnevno sobo na kavč, jo sede podojila do konca in ko je zaspala, sem jo dala v njeno posteljico. No nekaj časa smo rabili, da se je odvadila spati pri nama in da je sploh hotela spati v posteljici, ampak počasi je šlo. Ponoči sem spala na brisači in sem jo naslednji dan dala v njeno posteljico, da je dišalo po meni in od takrat naprej nam je postopno začela spati v svoji posteljici.

No, ker se je ponoči dalj dojila in se dobro najedla, mi je spala naprej 2-3 ure. Res je bilo, da sem se jaz med dojenjem zbudila in nisem mogla potem hitro zaspati nazaj. Ampak čez nekja dni sem se navadila- ti se boš tudi. Pa še boljše sem spala, ko je ni bilo pri nama.
Sčasoma je bila ponoči vse manj lačna in mi je dalj spala brez dojenja in zbujanja... sem in tja je kakšna noč še divja, ampka v glavnem mi lepo spi. Aja, stara je dobrih 8 mesecev.

No, to je le moja izkušnja. Lahko pozkusiš, če bo tudi pri tebi delovalo. Ampak vedeti moraš, da ti ne bo uspelo v nekaj dnevih. Dojenčki rabijo več časa, da se navadijo, mogoče 2- 3 tedne. Le vztrajati moraš!

Saj bo! Srečno!




Katjusa -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (10.7.2006 21:59:43)

Jst mam "sreco" ker ne dojim in vecina nocnih vstajanj opravi moz tako da lahko mal vec spim ce ti je res prehudo te pa ga ponoci hranite na flasko pa ti lahko moz pomaga sicer pa ce bi jst dojila bi verjetno tud mogla sama vstajat... ampak na zalost se nisma nic dojila ceprav bi vse dala za to da bi se! Mogoce pa kot pravijo ostale da se privadis probaj se malo potrpet sej ti nasi soncki hitro rasejo in kr naenkrat bo spal celo noc!

Lep pozdrav in cim vec spanja! Katja




kati* -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (11.7.2006 9:14:39)

IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Kako sem vzdrzala? Enostavno mi ni drugega preostalo. Mame smo sposobne marsikaj.


no, jaz nisem sposobna toliko ... zato sva se z možem pri 5m odločila, da otrok ne bo jedel ponoči na 1,5 ure. Se da narediti marsikaj, saj zdaj spi mali celih 10ur v kosu - pol se podojiva in spi še kaki 2 uri! Zdaj je tvoj dojenček že toliko star, da ne potrebuje hranjenja na vsako uro!! Sploh pa ne ponoči, če spi in se metabolizem zelo upočasni.




kati* -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (11.7.2006 9:17:26)

še to ... tudi mi smo najprej poskusili z bolj nasitno hrano (naredlia sem gris z adaptiranim mlekom) ... pa ni bilo nič bolje




Seven* -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (11.7.2006 10:14:53)

Jap, to se strinjam z Kati, da se narediti marsikaj. Je pa tudi res, da vsi otroci niso taksni, mojo Emo se je dalo naucit spanja celo noc, pri Jakobu pa enostavno ni slo. Enkrat smo ga pustili, ker nismo zmogli in se je drl 2 uri. On enostavno ni nehal, pa tudi spanec ima ze od nekdaj totalno nemiren, ful veliko sanja, veliko podozivlja.. Se pa vsekakor splaca potrudit in poskusit. Zizo dajte ponoci na pocitnice in poskusite. Z glavo skozi zid metode pa ne svetujem, ker sem ravno zadnjic brala, da se je ena mamica sla polaganje v posteljico v nedogled in posledicno nespanje, dokler se ni z dojenckom vred v kopalnici zrusila in si prebila arkado in ustnico. V takih primerih je boljse, da najdes lazjo metodo in otrok spi pri tebi. Jaz pravi temu, da se eni otrocki lazje naucijo in prilagodijo kot drugi, pa tud trmasti so razlicno. Jaz mam na sreco pri Emi moznost, da sem jo naucila spanja. Jakob se pa se zdaj predrami in se v napol spanju dere: "KAKAV KAKAAAV,,,KAKKAAAV!", dokler ga ne polozimo nazaj in spi naprej. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




Naja31 -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (11.7.2006 10:24:52)

Cim prej se sprijaznis, lazje ti bo.

Moj sinko je star 15 mesecev in je prejšnji teden drugič v življenju prespal noč. Še vedno se v povprečju zbudi sigurno 2x, 3x na noč. Dolgo časa se je zbujal vsako uro.
Ugotovila sem, da sem bila samo še bolj zamorjena, če sem se obremenjevala s tem zakaj ne spi, zakaj se dere ko ga položim v posteljico, zakaj se zbuja vsako uro....
Mi smo problem rešili tako, da spi pri nama.
Prej, ko se je še dojil, je itak samo joško dobil v usta in nazaj zaspal. Če sem slučajno kdaj poskusila drugače, smo se nosili in drli tudi po 2 uri. Rezultat je bil vsi neprespani in tečni naslednji dan. Zdaj ko se ne doji več, ga, ko se zbudi, stisnem k meni, malo po ritki potrepljam in zaspi nazaj.
Tako smo vsi zadovoljni in tudi vsaj spimo.
Z pomisleki in kritikami na račun tega, da spi med nama, sem že zdavnaj opravila.






kati* -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (11.7.2006 11:13:50)

ja sej, kako pa mislite, da je izgledalo pri nas prvo noč ... tri ure skupaj sva se dajala - je mal pojokal, pol sem ga pa malo ponosila, da se je pomiril in nazaj v posteljico in spet začel jokat ... nisem brez razloga rekla, da je prvih par dni zelo naporno in definitivno je potrebno bit psihično pripravljen in imeti pomoč. No, drugi dan je trajalo le 1,5 ure, tretji dan pa se je že zbudil 2 uri kasneje za papat. Priznam, da ne vem kako bi postopila, če bi trajalo več kot teden dni zapored, a menim, da je prav vztrajnost najtežji del vzgoje. Vsaj meni je [sm=smiley1.gif].




diva 4 -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (11.7.2006 11:14:36)

Ti se kar potolaži , ker če ti je to naporno že po treh mesecih ,kaj šele bo.Moja mala se pri TREH letih še vedno zbuja trikrat ne noč.Od meseca in pol do šestih mesecev je spala celo noč. Potem so se pa zobki začeli ,pa se je zbudila v najboljšem primeru 8× na noč .Zato punca pogum in optimizem.Lahko ,da se stanje kmalu izboljša . [sm=rozica.gif]




MojcaG -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (11.7.2006 11:42:51)

katerina, ko sve se midve dojili, je jedla na eno uro. kmalu sem ugotovila, da je za obe lažje, če spi ob meni. ko je začela iskati zizo, jo je takoj dobila, se med spanjem najedla in spala naprej. jaz pa tudi, se sploh nisem prebudila popolnoma.  šele pri štirih ali petih mesecih sem jo začela dajati spat v svojo posteljico, in ni bilo nobenih težav, čeprav so mi vsi govorili, da se ne bo navadila spati sama, ker sem jo razvadila spanja pri meni. sploh ni bilo tako.

če zdaj kdaj nemirno spi (ne dojiva več), jo čisto avtomatsko prinesem sebi in spiva dalje.




katerina -> RE: nočna vstajanja-kako zdržite??? (13.7.2006 11:29:38)

punce, hvala za vaše izkušnje in vzpodbude. saj vem, da ni panike, vse se za zdržat, da so le zdravi naši sončki, anede....
kakšen dan gre laže, kakšen dan teže, enkrat so take skrbi, drugič drugačne.... zmeraj pa paše malo pojamrati in deliti tegobe, vsaj jaz grem potem laže naprej v nove boje, nove zmage!




Stran: [1]