mlade družine -oproščene nekatreih taks za pridobitev gradbenega dovoljenja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

mika -> mlade družine -oproščene nekatreih taks za pridobitev gradbenega dovoljenja (10.7.2006 7:34:14)

zanima me a katera ve kako je s tem. Pred tremi leti, ko sem urejala dokumentacijo, so mi na občini rekli, da če bi bila poročena in imela otroka, ne bo rabila plačati nekaterih taks, mislim da tudi lokacijske dokumentacije in gradbenega dovoljenja. Tega se res bežno spomnim, ker  (takrat) s fantom nisva spadala v to ktg in nisem polagala toliko pozornosti. Ta gospod je trenutno na dopustu, ostali pa niso informirani.
Sprašujem pa zato, ker kaže da bova morala pridobiti gradb. dovoljenje za garažo. Prebrala sem pravilnik, ki ga je posredovala pikec, ampak so mi rekli, da to ne velja za zidane garaže, ker stroka priznava  montažne objekte, kljub temu da v pravilniku ne piše.

LP, Mika

Anonimen -> RE: mlade družine -oproščene nekatreih taks za pridobitev gradbenega dovoljenja (10.7.2006 7:49:43)

ja mi smo zdele gradbeno dovoljenje za hišo pridobivali in nam kot mladi družini ni blo treba plačat takse ki je cca 50 jurjov. morš pa prinest poročni list in pa rojstni list otroka skupaj z vlogo za gradbeno dovoljenje in to tut tm povedat, ker sami od sebe ti ne dajo nič. ne vem pa kaj morš prinest če nisi poročen??!!

mojčca -> RE: mlade družine -oproščene nekatreih taks za pridobitev gradbenega dovoljenja (10.7.2006 7:50:18)

No, stvar je taka.

Za izdajo gradbenega dovoljenja bo investitorju odmerjena taksa po tar. št. 39 Zakona o upravih taksah. Plačila takse pa so oproščene mlade družine, ki rešujejo svoj stanovanjski problem. Za mlado družino se šteje družina z vsaj enim otrokom, v kateri nobeden od staršev ni star več kot 30 let ne glede na starost otroka oziroma 35 let in še noben otrok ni šoloobvezen. Za stare 30 let oziroma 35 let se štejejo vsi, ki dopolnijo to starost v letu, ko so vložili zahtevek. Kot mlade družine se upoštevajo ne samo življenske skupnosti obeh staršev in otrok, ampak tudi vse druge družinske oblike. Investitor mora zahtevku kot dokazilo priložiti poročni list oziroma potrdilo o skupnem gospodinjstvu, za otroke pa rojstni list.

Upam, da sem ti pomagala, če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

mika -> RE: mlade družine -oproščene nekatreih taks za pridobitev gradbenega dovoljenja (10.7.2006 13:17:07)

Hvala obema za odgovor[sm=rozica.gif][sm=rozica.gif].

Stran: [1]