Ekonom lonec Fissler (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Barči78 -> Ekonom lonec Fissler (9.7.2006 22:00:16)

Ali ga mogoče katera pozna. In sicer meni ni čist jasno kako se notri lahko skuha golaž v cca. pol ure. A moraš to dat notri že spraženo čebulo, a kako? A kar vse notri daš, pa zapreš, pa se skuha[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Moram povedat, da nisem še nikoli kuhala v ekonom loncu, zdaj sem ga pa dobila za rojstni dan, pa bi se rada naučila, ker zna biti zelo praktičen. Imam pa malo strahu, ker si je nekaj let nazaj moja mami poparila celo roko, sicer po svoji krivdi, ker se ji ga je mudilo odpreti, ampak vseeno.

Vsak nasvet in enostaven recept bi bil zelo dobrodošel.

Hvala za pomoč.




sjug -> RE: Ekonom lonec Fissler (9.7.2006 22:33:05)

Ekonom uporabljam praktično vsakodnevno. Za juhe, golaž, zrezke, rižote, ...
Pisker samo skrajša čas kuhanja, ker se hrana kuha pod pritiskom, obstaja pa več načinov kuhanja. Jed moraš seveda pred zaprtjem ustrezno začiniti, to pomeni, da čebulo normalno prepražiš, dodaš recimo koščke mesa, začiniš in potem zapreš. Kuhaš tako, da pustiš jeziček skozi katerega uhaja para dvignjen nekaj časa ali pa takoj ko pride na maksimum ugasneš plin oz. odstaviš s plošče. Npr. golaž je zelo enostavno skuhati na način dvig - umik. Nekajkrat se jeziček dvigne in pade, pa je stvar skuhana. Da ne govorim o goveji juhi. Nekatere gospodinje sicer prisegajo na klasiko, no sama je še nikoli nisem kuhala na klasiko. Vso zelenjavo z mesom in kostmi fliknem s pisker, dodam sol, poper, lovor, počakam, da zavre in poberem pence in nato zaprem. Pustim, da gre kazalček gor. Ko pade prvič, ga še enkrat dvignem in je juha kuhana. Seveda vmes počnem počnem milijon stvari, grem v trgovino, na obisk ali kaj podobnega in najlepše je to, da je ko se vrnem juha pripravljena za zakuho. Njam, jutri jo bom kar skuhala [sm=smiley20.gif], grem vzet meso iz skrinje.




Anonimen -> RE: Ekonom lonec Fissler (10.7.2006 9:40:53)

Samo kar se tice kuhanja goveje juhe - jaz namecen v lonec meso (komot zmrznjeno!), kosti, zelenjavo (petersilj, korenje, cebula, cesen, paradiznik, paprika, ce imamo se malo kolerabe, cisto malo zelene (meni je zanic), por...), zacimbe (sol, poper v zrnju in lovorjev list), do oznake nalijem MRZLO vodo, zaprem ekonom, postavim na plin in ko zavre (zacne piskat), zmanjsam plin na minimum in kuham se dvajset minut in je juha kuhana. Ventilcek je pa skoz dol, razen ce se potem mudi in nimas casa, da ekonom neha piskat, potem ga z nozevo konico narahlo dvigujes, da gre vsa para ven. Pa rocaj za odpret lonec imam zmeraj obrnjen stran od sebe.  U glavnem - cist simpl, hitro in dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]