sjug -> RE: Ekonom lonec Fissler (9.7.2006 22:33:05)
|
Ekonom uporabljam praktično vsakodnevno. Za juhe, golaž, zrezke, rižote, ... Pisker samo skrajša čas kuhanja, ker se hrana kuha pod pritiskom, obstaja pa več načinov kuhanja. Jed moraš seveda pred zaprtjem ustrezno začiniti, to pomeni, da čebulo normalno prepražiš, dodaš recimo koščke mesa, začiniš in potem zapreš. Kuhaš tako, da pustiš jeziček skozi katerega uhaja para dvignjen nekaj časa ali pa takoj ko pride na maksimum ugasneš plin oz. odstaviš s plošče. Npr. golaž je zelo enostavno skuhati na način dvig - umik. Nekajkrat se jeziček dvigne in pade, pa je stvar skuhana. Da ne govorim o goveji juhi. Nekatere gospodinje sicer prisegajo na klasiko, no sama je še nikoli nisem kuhala na klasiko. Vso zelenjavo z mesom in kostmi fliknem s pisker, dodam sol, poper, lovor, počakam, da zavre in poberem pence in nato zaprem. Pustim, da gre kazalček gor. Ko pade prvič, ga še enkrat dvignem in je juha kuhana. Seveda vmes počnem počnem milijon stvari, grem v trgovino, na obisk ali kaj podobnega in najlepše je to, da je ko se vrnem juha pripravljena za zakuho. Njam, jutri jo bom kar skuhala [sm=smiley20.gif], grem vzet meso iz skrinje.
|
|
|
|