Anonimen -> RE: DA ALI NE? (9.7.2006 23:36:28)
|
Jaz bi, če bi nama s Kamikazo to finančno zneslo, ostala doma. Torej ne bi hodila v službo, kakor hodim sedaj. Ampak da pa ne bi ničesar delala - to pa ne. Od doma bi se ukvarjala z nečim, kar me dejansko veseli in kar bi mi istočasno prinašalo tudi zaslužek. Kajti ne znam biti odvisna od nekoga. Še najmanj pa po finančni plati. Čeprav vem, da je gospodinjsko delo in delo z otroci neprecenljivo za družino, nisem tak tip ženske, ki bi bila 24 ur na dan doma, med lonci, metlami in plenicami. Zmešalo bi se mi. Pa še zdaleč ni tako, da ne maram svojega doma ali svojih otrok. Samo sem preveč hiperaktivna in preveč odvisna od adrenalina (če temu lahko tako rečem), da bi svoje življenje usmerila samo v tistih 60 m2, kolikor meri naše stanovanje. Takorekoč. Prav tako pa tudi že od 15-ega leta živim od svojih rok in svojih možganov in si ne zdam predstavljati, da bi zdaj, ko se bližam 30-im, morala prositi svojega partnerja za to, da mi da denar za tampone ali za žemljo. Čeprav vem, da bi mi denar za to pripadal, ker bi njemu omogočila večji zaslužek s tem, ker bi bila jaz doma in bi poskrbela za vse ostalo, to pač ni moj način. Počutila bi se nekoristno, posledice tega pa so logične. Vse gre v maloro. Tako, da... Ja, jaz bi ostala doma, ampak ne brez dela. Poiskala bi si delo, ki bi mi bilo istočasno hobi in tudi zaslužek, urnik dela (in način) pa bi si razporejala sama, odvisno od družinskih opravkov.
|
|
|
|