Železo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

lex -> Železo (7.7.2006 19:54:23)

Hojla!
Imam eno mogoče zapleteno vprašanje. Namreč imava še kar slabo kri in sva dobila 3 steklenice Legofer sirupa po 15ml na dan. Ker pa tega ni pil sem izvedela, da se v Avstriji v lekarni dobi aktivferrin kapljice, ki stanejo 2€. Ne bi rada povedala pediatrinji dokler ne vidim stanja na krvi, ker je full tečna in velja samo tisto kar ona predpiše. Torej zanima me v kolikem času se Legofer v takšni količini popije, da lahko sredi avgusta rečem, da ga še imava ali, da ga je zmanjkaloin s tem "zahtevam" ponoven pregled krvi.

Upam, da nisem preveč zabluzla in hvala za odgovore.
Lep dan še naprej lex 

SaaS -> RE: Železo (8.7.2006 7:30:40)

Midva sva ga jemala, samo se ne spomnim točno koliko časa.
Malo izračunaj. V steklenički je 150ml in če na dan 15ml, je to za 10 dni. Torej tri stekleničke 30 dni. S tem, da sva midva, še vsake toliko malo polila, ker ni imel časa glave k meni obrnit ali odpret ust... Po moje sva zato porabila še malo hitreje.
Jaz sem klicala pediatrinjo, ko mi je šlo h koncu in ni točno vedela koliko dni sva jedla. Sem rekla, da imam še par žličk in bo konec. Po mojem prav falit ne moreš.
A, če bi ji pa povedala, da ne mara, bi bilo pa hudo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]? Meni je rekla, če ima rad sirupe in ni problem spravit vanj tri žličke na dan, mu da tega - Legofer. Če pa ne, dobi pa enega drugega, kjer se je treba pomatrat le z eno žličko na dan (se pa tudi pod razno ne spomnim katerega).

lex -> RE: Železo (10.7.2006 14:38:24)

Naša pediatrinja mora vedno imet svoj prav. Še ko je mel visoko temperaturo so bili vedno krivi najprej zobje nato pa sva šla z antibiotikom domov.

ivanap -> RE: Železo (10.7.2006 14:54:56)

Tudi midva sva morala piti sirup Legofer. Nama je pediatrinja predpisala 2 steklenički. Po mojih izračunih bi moral popiti obe flaški prej kot v dveh mesecih.
V dveh mesecih sva midva popila komaj eno stekleničko. Je pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] jedel veliko špinače in pil veliko soka rdeče pese. Pač pri prehrani smo gledali, da je zaužil dosti takih stvari, ki vsebujejo železo.
Po dveh mesecih (eni popiti flaški) sva se najavila na pregled krvi in železo je bilo ok. Sva bila pohvaljena. Ta druga flaška sirupa pa je romala v smeti.

david -> RE: Železo (10.7.2006 15:04:19)

IZVIRNO SPOROČILO: lex
Naša pediatrinja mora vedno imet svoj prav.

Te razumem, samo jaz bi raje zamenjal pediatrinjo kot pa delal nekaj za njenih hrbtom. Če ta možnost pri vas sploh obstaja, seveda. Drugače pa ji raje povem, pa naj godrnja. Povedal bi ji pa zaradi sebe in otroka - kako naj zaupam njenim nasvetom in odločitvam če vem, da ne pozna cele zgodbe ?

d.

Stran: [1]