vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Anonimen -> vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 16:24:52)

Pozdravljeni!

Začetek oktobra se bom morala posloviti od svojega deteca in se vrniti v službo. zaposlena sem v proivat podjetju, kjer po projektih opravljamo različne finančne in računovodske storitve. Do odhoda na porodniško je bila vzdušje v službi dobro ( ne bom rekla odlično), vendar sem v službo hodila rada.
Prejšnji teden sem se ddobila z direktorico in ugotovila, da enostavno je sodelavka zelo prirastla k srcu nadrejenim in žel ostaja na mojem projektu, sama bom pa premeščena na drugi projekt in sicer v drugi kraj.

Skratka... ne bom dolgovezila... bila sem razočarana, ker sem ugotovila, da sem spet ena izmed tistih, ki po vrnitvi iz porodniške ne dobi svojega delovnega mesta...

Ima kakšna podobno izkušnjo?

Dejča -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 16:31:59)

Jaz sem sicer v državni službi, pa ti lahko povem, da me je sicer pričakala ista pisarna in enako delovno mesto, toda razmere so drugačne, kot so bile. Vse bonitete, ki si si jih prej pridobil (recimo službeni telefon), zdaj niso več same po sebi umevne. In še bi lahko naštevala. Kot da so jezni, ker te ni bilo eno leto. Skratka, razmišljam o tem, da bi menjala službo, saj je precej stvari, ki me motijo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Pia67 -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 21:03:15)

Draga moja, hudo je šele to, da ostaneš brez službe (pa nisem edina), ker pač ne boš na voljo 24 ur itd. In pri mojeih letih je dobiti službo nekako tako, kakor igrati loterijo. Torej?

Anonimen -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 21:23:42)

Anonimna, jaz že sedaj vem, da je moja miza zasedena. Je bilo zanič še pred mojim odhodom v porodniško, ampak da se bo tako spremenilo, si pa nisem mislila.

zita -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 21:25:59)

Čisto te razumem... Ostati brez službe! Poznam kolegico, ki se ji je zgodilo ravno tako kot tebi! Katastrofa. Tako sem jezna na take delodajalce... Pa kam to pelje!!!! In potem da je malo otrok!!!

polonaa -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 21:31:41)

En mesec je odkar sem se vrnila s porodniške.Stanje v službi je odlično.Vsaj kar se kolektiva tiče.Sistemi se pa itak skoz menjajo in  enkrat je boljš drugič pač malo slabše.Daje le delo in reden dohodek!

Timica -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 21:34:02)

O sem vesela te teme. Prav sem, si želela z nekom govorit o tem.
Prejšnji teden sem začela delat. Že takoj sem ugotovila, da je klima v organizaciji še slabša kot je bla. Delovno mesto imam itak ful nehvaležno (izterjavo), tako da se cele dneve stranke derejo ko zmešane na mene, na konco pa le ugotovijo, da niso plačale. Vglavnem, po treh dneh službe sem čisto strta. Nimam volje do ničesar,  kar slabo mi  je in sploh se ne morem sprostiti in odmislit službe. Res je da sem takšen tip, da si vse ženem k srcu. A ima katera recept, kako se borit prosti stresu v službi in bit FLEGMA.
Ful bom vesela, če bo katera malo poklepetala z mano.

Anonimen -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 21:43:55)

O Timica, povsem te razumem. Jaz sem bila tista, ki sem začela to temo, ker me ta služba tako mori že od pogovora z direktorico. Prav bojim se oktobra. Dobro poznam delovno mesto izterjave- res povsem nehvaležno.
Pred nosečnostjo, sem bila na voljo v službi skoraj 24 ur na dan, delala po 12 ur, med vikendi doma.

Veš kaj, vztrajaj kot boš le lahko, misli na svojega sončka doma in ko prideš domov probaj pozabiti službo. Jaz sem si že rekla, nema više delati po cele dneve, tolk kot bom naredila bom (nadur ne dobim plačanik) in potem se bom posvetila svojemu otroku in družini.

Ko bom stara me sigurno ne bo prišel pogledati delodajalec, niti mi ne bo zrihtal godbe na pogrebu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Saj veš, vse je v glavi...

Timica -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (7.7.2006 22:03:59)

Ma čist prav imaš Anonimna. Vse je v glavi. Sama sebi pravim, da se ne smem obremenjevat s tem, vsaj doma ne. Pa nekako mi ne uspeva. Mogoče bom čez čas pa le postala imuna na to.
Ti pa le uživaj s svojim sončkom do oktobra vsak trenutek in se ne obremenjuj že zdaj s službo. Do takrat se lahko tudi v službi še kaj spremeni. Upam, da na boljše za tebe.

muki1 -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (8.7.2006 10:02:54)

Hej punce. Jaz sem pa tudi med tistimi, ki jim je uspelo odklopiti službo in se doma posvetiti otroku. Ne vem, kako mi je uspelo, verjetno rabiš en trd pristanek, ko ugotoviš, da si delodajalcu pač samo delovna sila, da ne gleda nate kot na človeka, ki ima tudi svoje zasebno življenje.
Res da se je pri nas ogromno spremenilo, medtem ko sem bila na porodniškem. Pred tem je bilo tako, da me je direktorica klicala domov ob katerikoli uri dneva, še med vikendom me je klicala, če ji je slučajno kaj padlo na pamet. Ko sem prižgala računalnik me je skoraj vedno čakal kakšen mejl.... mislim, kar tako, največkrat brez veze, se je nečesa domislila, pa se ji je zdelo samo po sebi umevno, da jaz to absorbiram kadarkoli. Jaz sem seveda vedno v luft skočila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
V bistvu je bila vesela zame, ko sem zanosila, sva se zmenili, da bom med porodniško delala določene stvari, pa se je gnjavaža nadaljevala skozi celo porodniško. Sama sem si bila kriva.
Na koncu pa se je zadeva iztekla tako, da je firma šla k vragu, stara se je grebla za ustanovitev novega podjetja, za mene pa se ji je sviralo.
Na srečo sem tudi jaz dobila delo v novem podjetju, vendar nikakor ne po njeni zaslugi.
In to je bila moja streznitev, punce. Od takrat naprej je služba zgolj vir dohodka. Če je otrok bolan, sem z njim na bolniškem, če sem jaz bolana grem na bolniško, nič več ne hodim kihajoča in trepetljajoča v službo. Ni jim mar zame, če me jutri pocitra, bodo skomignili z rameni in šli naprej svojo pot...... otrok pa bo pogrešal svojo mamico vse življenje.
Zdaj sem zelo zelo zdramatizirala, saj tak spet ni, ampak saj razumete v čem je point [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

RAČKAPK -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (11.7.2006 13:20:43)

Ja res je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
če se ne bo nekaj v naši državici premaknilo
in če se ne bo poskrbelo, da bo ženska, ki
se odloči imeti otroka
maximalno zaščitena kar se tiče službe in še kaj
nas bo kmalu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] vzel.

Mimmi78 -> RE: vrnitev v službo po porodniški-ostane isto??? (12.7.2006 11:32:23)

Punce, a kaj loto igrate? Ta teden je velik denarja v igri, pa če listek pravilno izpolnete, ne bo treba več v službo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jest sem optimistična in vedno vplačam ko je tolk denarja v skladu, da mi ne bi bilo treba več v službo, če zadanem.

Stran: [1]