|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   očitno bo še pri nas šlo vse...
7.7.2006 8:56:30   
Playa
Ojla, prijavljena sem pod drugim nickom ker nism za svojim rač. tako da niti ne bom amonimna.
Vedno sem samo brala te grozne zgodbice in samo upala da ne bo do tega pršlo tudi pri nas in evo.user posted image
Dons zjutri je počl. Dela cele dneve in jst non stop skrbim zanajinega otroka (vse kar paše zravn, ne bom opisvala sej veste kaj mislm), pospravlam stanovanje. No in mi prjav dons zato ker učer nism skopala otroka da ima on dva otroka (mene in user posted image  12m). Da mora za vse on poskrbet da nič ne morm sama in tralala hopsasa. Kako mi lahko to prjav če pa jst vse naredim!!!!!user posted image
Potem mi prav da nič ne dajem da samo on daje jst pa sam uzemam (v mislih je imel kao ljubezen). 8 let, 8 kurč... let skačm okol njega, ga objamem mu dam lupčka mu reč da ga ljubim. Kaj lahko še naredimn da človek izkaže ljubezen? Pomagite mi ker res nimam več idej. Jst sm od njega to dobivala mogoče prve dve leti pol se je pa ustavl. No in dons mi prjav da jst nikol nism nič dajala, še staršem ne in da še njih nimam rada. Da še lastne mame ne ljubim in da bi najraje vidla da se mi kje razlepi (kokr čs z avtom). A NI BOLAN!!! Kako lahko to prjav? Pa z mojo družino se ful dobr razumem, ampak res ful dobr. No in zakluček je bil da mogoče bi bilo pa bolje če greva narazen. To mi je že večkrat reku ampak jst enostavno nimam več energije da bi non stop to prenašala v mojem življenju pri mojih 25 letih. Non stop sm rekla da se naj umiri in da ni treba za vsako malenkost jit narazen, ampak zdej pa enostvano ne morm več. Res, imam otroka k mislm da je bolje da gre ta energija v njega in ne v take pogovore ki so čezdalje bol pogosti. Pravi da se bo potrudi če se spremenim samo kako mu naj izkežem ljubezen če je pa iz njgove tsrani ne dobi???
Tok sm žalostna, ker tega pa res nism želela da se mi zgodi. Že moji starši so se ločil in tega nism hotla prvošt še svojemu otroku pša zgleda bo tudi pri meni tako. Tako rada bi se potrudla samo ne vem če se misploh še splača če pravi da kokr čš ne čuti nič več. Priznam pa da me je kar strah tega. Sej verjetn ko bi se odselila in  ko bi se prah malo polegel bi blo sam kaj ko me je strah. Vseeno je osem let za nama. Pa ni mi jasn kako se lahko tako butasto obnaša moški pri 35 letih!!!
Kok si želim da bi se vse uredilo, Pa mislm da so to samop še moje sanje.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

No pa sem se malo olajšala. Hvala tisti kateri se bo dalo brat, če bo katera sploh prišla do konca.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: očitno bo še pri nas šlo vse...
7.7.2006 9:09:39   
Anonimen
Potem pa skušajta rešiti, kar se še dan, predno zares poči.

Jaz sem trenutno v situaciji, ko sem prijokala domov z dvema otročkoma, ker se je mojemu (33 let star) nekaj zgodilo v glavi.

Pogovorita se, komunicirajta in čimmanj očitajta.

(odgovor članu Playa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2006 9:25:04   
kalbo
Tvoj dec je padu v drugo puberteto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2006 9:26:46   
BLAŽIKA
Verjetno ima kalbo res prav.user posted image

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2006 9:36:33   
lasek
Res ima verjetno kalbo prav. In kaj naredit? Iz mojih izkušenj lahko delaš bolj na sebi in manj na njem. Poizkusi manj reagirati na njegove komentarje in si začni ustvarjati živjenje bolj po svoji meri. Malo premisli kaj rada počneš, ali bolje kaj bi danes rada od dneva in si to privošči. Meni to vsaj malo pomaga, ali vsaj včasih pomaga.

Pozdravček

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2006 9:55:20   
Playa
Kalbo a kej veš kdaj ta puberteta mineuser posted image , ker sm čist obupanauser posted image .
Vsa zabuhla sedim tle na šihtu za računalnikom in kumi zadržujem da se mi slap ne ulije. Res si ne želim da greva narazen po drugi strani pa tut nimam več energije da kar naprej vlečp. Čeprav se mi zdi da tut on ni glih zato da greva narazn. Ker ko sm ga vprašala če se kaj čui tdo mene je bil kar tih. Pa sm rekla če hoče da grem pa je samo rekel da bi bilo najbolje za oba, ko pa ga vprašam če si to zares želi je pa tiho. Res ne vem. Tok bi se rada potrudila. Verjamem v to da se človek lahko ponovno zaljubi v istega človeka.
Vsi mi govorijo naj si še kakšnega z sprot najd, pa kaj ko nism tak človek. Ko sm z nekom sem z nekom in ne morem imet še nekoga zravn.
Joj prav srečo rabim zdele da bom tole speljala.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.7.2006 10:11:13   
Mateja82
 Zgleda da mu primankuje tvoje pozornosti. gresta kdaj sama dva ven? Imata trenutke čist zase? Pogovorita se in neredita kakšen kompromis. On naj tebi malo pomaga pri tvojih opravilih, in tako boš tudi ti imela malo več časa da se posvetiš njemu,  da mu pokažeš  ljubezen  in pozornost. Kako mu pokazati ljubezen?
Naredi kaj takega kar veš da mu bo všeč.  Povabi ga na randi, lahko mu skuhaš, spečeš pecivo pač  kar najraje je, zmasiraš hrbet in stopala,  zaplešeš striptisuser posted image  ...

(odgovor članu lasek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2006 10:23:54   
FERBEC
Playa ..... na kratko .... tvoj partner te čustveno izsiljuje.

Edina rešitev je dialog. Kot pravi Reuel Hove v knjigi Čudež dialoga
"Dialog je za ljubezen, kar je kri za telo. Ko se kri neha pretakati, telo umre. Ko se neha dialog, ljubezen umre, rodita pa se užaljenost in sovraštvo. Toda DIALOG LAHKO OBUDI MRTVE ODNOSE; to je res pravi čudež."

ali pa druga taktika če dialog ne pomaga .... kot so predhonice napisale .... delaj na sebi!!!
Če ne boš imela izpadov in boš mirno in razumsko ravnala, boš dosegla največ, kar je možno.
Ko se boš oddaljila, boš bolj privlačna, kajti moški neizmerno hrepenimo po predmetih, ki odhajajo in po ljudeh, kjer se razdalja veča.
Ne skrbi zase, četudi bi te zapustil, si boš – če boš samozavestna, dobila novega moškega. S to samozavestjo, s tem zavedanjem v mislih - mu govori vse, kar mu boš govorila.
Predvsem – upoštevaj, da gre za čustveni val, ki so bo nujno unesel.
Ohrani spoštljiv odnos, a bodi v mislih odločna, ženska, ki ve kaj hoče. Ob tem te lahko kdaj užali s kako pripombo, a to preprosto presliši. Malce obudi svoja čustva do moških "kar tako". To polepša tvoj izraz na obrazu in ti daje energijo. Kot igralka, ki za prizor potegne v spomin primerljiv dogodek iz lastnega življenja, igra pa, kot da so čustva iz trenutnih okoliščin (np. joka, se veseli, kaže zaljubljeni obraz). Kdor jo gleda, se odziva na to, kar vidi, ker pač ne ve, kaj ona misli. Včasih traja 15 minut, da se hormoni izločijo skladno z razpoloženjem – toliko časa moraš misliti in podoživljati lepo dogodek, ki ti bo priklical izraz na obraz.

(odgovor članu Playa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.7.2006 11:07:54   
Vilma
Playa, najbolj se od vseh, ki so ti pisali, se strinjam s Ferbcem.
Tam, kjer piše DIALOG.
Mislim, da imata oba probleme z dialogom.
Dialog ni napadanje, ni kazanje s prstom, ni zmerjanje in žaljenje, ni ugotavljanje, kdo daje več in kdo manj, kdo več ljubi, dela, pospravlja...
Osebno se mi zdi, da sama vidva tega ne bi zmogla.
Dopustita, da vama pomaga kdo drug. Pojdita do kakšnega zakonskega svetovalca.

Dialog se ne začenja s stavki, ki vsebujejo besedice TI, MORAŠ, VSE, NIČ.
Jaz moram za vse poskrbet.
Ti nič ne moreš sama.
Jaz vse naredim.

Taki stavki delujejo napadalno in imajo v sebi ton "pretiravanja".

Ni res, da ti vse narediš. In ni res, da ti nič ne moreš sama.

Prepričana sem, da take stavke uporabljata oba. Torej oba tudi nosita krivdo za nastalo situacijo.

Dialoga se ne bosta naučila čez noč. Ker sta v problemih pregloboko in ker tekmujeta, kdo bo koga bolj užalil.
Res mislim Playa, da iz tega ne bosta zmogla splavati sama.

Upam, da sem ti s svojim odgovorom vsaj malce pomagala.

(odgovor članu Playa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2006 11:09:09   
Playa
Mateja 82 res da že dolgo nisva bila sama zunaj samp vseeno ga nism odrivala in ga tudi zdaj ne. Kazala sem mu veliko pozornosi, ga objela, mu rekla da ga ljubim, ga imam rada, mu dala lupčka pa kaj ko ni bilo povratnih stvari, nikol se ni kaj takega spomnil sam od sebe, enostavno se ohladiš.user posted image Zakaj tako ne vem?user posted image Samo ni edini na tem svetu in non stop okol ene osebe (odrasle osebe) plesat pa tut ne morš. Ga ljubim, res ga, res pa je in priznam da je to potlačeno nekje uzadi in bi rada naprej porinla. Zdi se mi ko tujec. Zadnji trije ali štirje odnosi ki sva jih imela so bili na mojo pobudo in to se je zgodilo v 4 mesecih. Žalostni izračun: pri 25 letih sexam 1x na mesec. HALOOOOOOOOOOOOO! Za odpad pa nism no! In res si želim lepo in romantično vezo. Vezo kjer se čustav tudi pokažejo.
Upam da bom lahko rešila ta problem pri nama, ker si res želim. Po drugi strani pa priznam da me je strah da bom ostala sama.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2006 11:35:52   
Anonimen
Playa, glej pišeš, da si ga objemala, ljubčkala...pa a misliš, da govorita o istem, ko govorita o pozornosti. Njemu je pozornost, podpora verjetno nekaj drugega kot tebi. Pač govorita vsak svoj jezik - jezik ljubezni. Kaj pa veš mogoče je zanj pozornost to, da ga doma pričaka nasmejana žena in mu v spodnjem perilu servira kosilo. Morda pa je zanj pozornost to, da mu zvečer pred TV (nerracija) prineseš pir, ga kušneš in pustiš gledat nogomet. Zate pa je pozornost to, da ga objemaš in ljubkuješ.

Veš v tem primeru pač morata začeti usklajevati terminolgijo. In počasi bo šlo - zelo počasi.
Da pa bi zdej zaradi nekaj grobih stavkov in njegove nepozornosti pakirala kufre - ne vem no, a je vredno? Veš ko se spravmo v razmerje vseeno zavestno prevzamemo nase neko odgovornost, odgovornost do drugega do razmerja. In to je delo vsakodnevno garanje. In nič ne pride samo od sebe in če komu to ratuje ima prekleto srečo, ki se je običajno ne zaveda.

Očitki inkazanja s prstom, ne to pač ne pelje nikamor, ampak se je prekleto težko naučit konstruktivnega dialoga. Če se imata vsaj še malo rada. Si to iskreno priznajta, povejta si, da se še imata rada ampak da ga biksata. EN IN DRUGI. In poskusita skupaj najti neko rešitev, pa brez očitkov in oponašanja kaj kdo da in kaj kdo ne da. Tebi se zdijo pomembne ene stvari tvojemu pač druge...dejta najdet tiste stvari, ki so pomembne obema. Za katere oba mislita, da morajo biti in začnita tako, da bosta definirala besede kot so: pomagati, pospravljati, čuvati, skrbeti, pozornost izkazovanje ljubezni, crtanje...ko bodo te besede za OBA imele isti pomen, potem bosta govorila o istih stvareh v istem jeziku, do takrat bo vsak govoril nekaj, drugi bo pa to razumel kot nekaj povsem tretjega. Ker enostavno NE govorita istega jezika.

Pa še tko neki za ilustracijo:
Bivši se je posvetil karieri v taki meri, da mi je bilo jasno da bodo otroci prišli po 30tem ali celo kasneje. Odpovedovala sem se želji imeti družino, nisem težila s tem, nisem utrujala, ko je šel v tujino za eno leto jst sem pa ostala doma, na vsak dosežek sem bila ponosna in sem to povedala in dala tudi drugim jasno vedet.
Očitek, ki sem ga bila deležna je bil, da ga itak nisem nikoli PODPIRALA. HAAAAAAAAAALO. Njemu je bila podpora to, da bi ga hvalila na vsakem koraku in služila mnogo več denarja kot on, da bi se lahko posvetil izključno karieri in ne tudi preživljanju naju dveh. zanj je bilo to znamenje podpore. Ampak tega pač nisem vedela. Govorila sva z isto besedo o popolnoma drugi stvari.

Srečno

(odgovor članu Playa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2006 13:42:46   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Tvoj dec je padu v drugo puberteto.

Mislim, da je padel nanjo. Ima drugo.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.7.2006 14:16:57   
kapica
A si pomislila na to da ima morda res drugo? Ce kr tako naenkrat govori da je najboljse iti narazen, pa da je tiho ko ga vprasas ce res naj gres. Ne upa si rect da ja, si pa zgleda najbolj zeli svobode in verjetno te druge ...

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 13
7.7.2006 14:46:43   
Gina
Se strinjam s Ferbcem in tudi s pikcem0. Jaz pa mislim, da je takih in podobnih situacij po družinah mnooooogo. Preveč. Zakaj? Družba se razvija. Ženske nismo več zadovoljne s tem, da moški gre v službo in potem zavije na pivo s frendi, me bi pa pokorno pucale in skrbele za otroke. Ni nam to več ok. Moškim pa tudi ni ok, da bi prevzeli več kot so jih učili - nekaterim. Jaz poznam v osnovi dva tipa moških: take, ki ne naredijo kaj dosti doma (toliko, kot jim je tisti hip ljubo, v bistvu), pa tudi težijo ne prav nič in pa take, ki doma veliko pomagajo, pa zraven težijo ženi, če ni vse tipi top. Malo karikiram, seveda. V resnici je logično, da je tako, a ne, ker je delo doma njihova vrednota ali pa ni.

Potem je pri mladih družinah vseh prisotno dejstvo, da imajo majhne otroke, ki s seboj prinesejo ogrooomno dela. Tam kjer je ženski v užitek pucati in skrbeti za otroke ure in ure sami, pa kuhati, ni nikjer problema. Moški pač še vedno dooolgo dela in doma malo pomaga in so vsi srečni ali pa celo normalno dela v službi, malo več pomaga doma in so še bolj vsi srečni. Celo hobi si lahko v miru privošči. Tam kjer pa ženski ni vrednota ure in ure biti zaprta samo z otroško družbo, pa kjer ji ni fora cele dneve pucat, pa nastane velikokrat problem, sploh če moški še ni usvojil pojma "pomoč pri delu". Psiha naredi svoje in ženska je še bolj utrujena, kot bi bilo že itak za pričakovat. Moški se posledično začne počutit zanemarjenega z njene strani, čuti vedno večje pritiske in posledično ne dela več, ampak manj, + ugotavlja (neupravičeno), kako je njegova ženska zanič.

Jaz sicer menim, da je po zakonu povprečja skoraj nemogoče, da bi on naredil polovico vsega dela, ki ga ima vaša družina, zatorej menim, da te čustveno izsiljuje, ter da je neodgovoren. Najlažje je prevaliti krivdo na ženo, ki je preobremenjena in potem trditi, da je ona kriva, ker se ne potrudi dovolj. To se meni zdi živa svinjarija, da ti kaj takega reče. On rabi strokovno pomoč. Najlažje je zbežat od odgovornosti in on to zdaj dela. Ker ima preveč dela (vsak človek, ki ima majhne otroke ima toliko dela - celo veliko več ob večih otrocih, pa odgovorni to prevzamejo, slabiči pa zbežijo ali ignorirajo ženo, pa jo obdolžujejo, da je lena), bo ušel, zapustil familijo, odljubil se, si našel ljubico ali kaj vem kaj, samo da ne bo v tem "zosu", ki se mu reče familija z majhnimi otroki .

Je pa po drugi strani res, da imamo ljudje različne vrednote. Moja vrednota je tudi crkljanje in od mojega tudi. Daaaaleč pred vsemi drugimi vrednotami. Skupna vrednota. Če imata vidva s tvojim čisto različne vrednote, potem morata najprej čisto razumsko ugotovit, kaj sploh je vajina vrednota (pohvala, slava, denar, crkljanje, čas ki ga preživita skupaj, seks, materialna varnost....). Vsak ki ne dobiva tistega, kar mu naaajveč pomeni, se slej ko prej odljubi. Če pa veš, kaj tisto, kar mu največ pomeni je, potem pa mu to lahko tudi daješ. Čisto zavestno se potrudiš, da tisto dobi. Samo morata biti oba za to.
Še prej pa morata pogruntat, ali se imata sploh še rada. Če se še ljubita, potem obstaja možnost, da se bosta imela še fajn, če pa eden od vaju ne čuti nič, potem pa jaz mislim, da ni rešitve. Vsekakor pa očitno še ni čas, da bi šla vidva narazen, ker tebi še ni izbilo dna. Ti ga imaš zelo očitno še rada in očitno ti še vedno daje nekaj, kar tebi zelo veliko pomeni. Pa nič narobe ni s tem. No, vsaj meni se tako zdi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.7.2006 9:32:00   
*Karmen*
Tvoj dedc se je že kar nekaj časa nazaj odločil, da življenja skupaj s teboj noče nadaljevati. . In ker nima jajuser posted image , je pač moral najti eno utemeljitev. Ti si bila pa ravno pri roki. Če mene vprašaš, se zaradi njegovih besed ne bi preveč obremenjevala, ker so za lase privlečene. Nekaj je pač mogu rečt, da ne bi kar tako, meni nič tebi nič, brez vsakršnega vzroka odšel. Ker potem je lahko prizadet njegov ponos...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?