Anonimen -> RE: prekleto zdravstvo (6.7.2006 18:20:34)
|
Približno enako sranje so kontracepcijske tablete. Po zakonu je kontracepcija brezplačna (spada pod kontrolo rojstev), jaz pa moram za StedirilM kljub temu doplačevati po 50 SIT na škatlico. Res mi je vseeno za 50 SIT, ampak vseeno me pa zanima, zakaj računajo, če naj ne bi, in kdo v celotni verigi od proizvajalca do lekarne pravzaprav zahteva ta znesek? Razumem tudi to, da mi ta znesek ZZZS povrne ali ob dohodnini (kot olajšavo, z računom) ali pa, če pridem osebno tja, ampak kdo se bo pa zajeb**al za 50 SIT, lepo prosim? Saj je administrativnih stroškov zaradi povrnitve več, kakor pa je dejansko potrebno vrniti? A ne bi bilo bolj simpl, če tega sploh ne bi računali? In ker se jim ne bi bilo potem ob vrnitvi treba ukvarjati z birokracijo, bi lahko kar tisti denar direktno nakazali tistemu, ki pač hoče teh 50 SIT, ne? Al pa naj enostavno rečejo, da je ali pa plačat ali pa zastonj. Že od nekdaj imam rada slovensko zdravstvo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|