SOBICA ZA OTROKA (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Anonimen -> SOBICA ZA OTROKA (6.7.2006 9:32:23)

MOGOCE MALO NEUMESNO, AMPAK VSE NOSEČKE, ZANIMA ME KDAJ BOSTE S SVOJIMI, UREDILE IN POSATVILE VSE ZA NOVOROJENČKA ( POSTELJA, PRIPRAVA OBLAČIL...)




Anonimen -> RE: SOBICA ZA OTROKA (6.7.2006 9:36:16)

Če je poudarek na S SVOJIMI[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], potem lahko jaz povem, da sem bila že vsa histerična kakšna 2 meseca pred proodom, ko moj ni kazal nobenih znakkov, da bi se mu kam mudilo posteljico postavit. No, nazadnje sva jo kakšen mesec pred porodom, se mi zdi. Svoje sobe pa otrok ni imel.




sašaš -> RE: SOBICA ZA OTROKA (6.7.2006 9:47:50)

Oj!

Mi2 sva začela pripravljat približno 2 meseca pred PDP. Ampak počasi - najprej sestavljanje pohištva (sva že celo sobico kupila). Čez nekaj časa je sledilo pranje in pripravljanje cunjic...

Zdaj je že vse pripravljeno v otroški sobi, posteljico pa sva dala (seveda) v spalnico. Samo še posteljnino gor nataknem in nekaj igračk dam notri. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

Aja, pa včeraj sva lupinico dala v avto - za probo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mala maja -> RE: SOBICA ZA OTROKA (6.7.2006 9:54:12)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zgleda da sem jaz ekspert. teden dni pred PDP sem oprala oblekice in moj je postavil posteljico. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

spala pa sta do 3 let v spalnici pol pa sta romala v svojo sobo, mali je p še pri nama.




BLAŽIKA -> RE: SOBICA ZA OTROKA (6.7.2006 11:14:55)

14 dni pred porodom smo komaj dobili pohištvo za sobico, čeprav smo ga naročili dva meseca prej. Košarica je bila pripravljena kakšen mesec prej in sma jo imela v spalnici, oblekce pa kar dva do tri mesece prej. Sedaj je stara 17 mesecev in spi v svoji sobici v otroški posteljici .[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]




bskrle -> RE: SOBICA ZA OTROKA (6.7.2006 13:03:51)

Pri prvi so vse pripravili med tem, kos sva bili midve v porodnišnici (3 tedne prezgodaj se je rodila ), pri drugi je bila zibka že sestavljena, a posteljnino smo kupili šele po porodu, za tretjega pa bo mož stvari pripravil, ko bom v porodnišnici.
PDP 21. 7.




kincapika -> RE: SOBICA ZA OTROKA (28.8.2006 22:36:47)

hehehehhe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... midva sva 4 dni preden sem šla v porodnišnico kupila MaxiCosi lupinico in postavila posteljo v najino spalnico... torbo zame in dojenčka pa sem imela pripravljeno mesec dni prej... v tej čakalni dobi sem vse še enkrat oprala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]... teden dni po srečnem dogodku pa smo na dom dobili še voziček, ki smo ga naročili preko spletnih strani... pozdrav vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




bobek05 -> RE: SOBICA ZA OTROKA (29.8.2006 8:47:08)

Jaz sem imela vse pripravljeno že vsaj ene 4 m pred porodom... In sem bila na koncu zelo vesela, da je bilo že prej vse pošlihtano, ker se mi na koncu več nič ni ljubilo, pri teh stvareh pa sem zelo uživala (nabavljanje oblačil, izbira sobice, vozička...). Vse to sem počela v 2. tromesečju, ko sem dobesedno pokala od energije. Z možem sva šla po voziček celo na Bled... v zadnjem tromesečju ni variante, da bi še skakala okrog, ker mi je že vse dol pritiskalo in nisem bila za nikamor... Zadnji mesec sem še nabavljala samo malenkosti: milo, olje, pleničke itd.

Mojega pa tudi ni trebalo kaj extra silit, da sestavi sobico ali gre z mano po nakupih. Je bil tudi sam ful navdušen nad najinim še nerojenim sončkom.




mihi33 -> RE: SOBICA ZA OTROKA (30.8.2006 13:50:39)

Čao punce.

Pri prvem sva pripravila samo posteljico, jo dala v spalnico in smo tako spali kar dve leti. Pred prvim rojstnim dnem sva mu postavila pohištvo v njegovo sobico, a ni blo varjante da bi tam spal, tako da smo nekaj časa spali kar v zakonski postelji vsi. Pri dveh letih in pol pa sva ga preselila v svojo sobico v veliko posteljico in je kar šlo. Se je sicer zbujal večkrat na noč, prišel v spalnico, a ni blo varjante da bi legel k nama. Mama je seveda morala iti z njim v njegovo posteljo in ko je zaspal sem pobegnila.
nekaj časa je bilo naporno in sedaj pri štirih letih in pol že lep čas spi celo noč. So noči ko se zbuja, a hitro zaspi nazaj.

Sedaj sem v 16 t druge nosečnosti in intenzivno razmišljava o opremi druge otroške sobe. Odločila sva se, da bova [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] opremila sobico, omara, predalniki, poličke in posteljica, previjalno pa imamo v kopalnici.
In tako bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] spal v svoji sobici od prvega dne.
Upam da nam bo ratalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

LP, M.




Tadeja -> RE: SOBICA ZA OTROKA (30.8.2006 15:46:40)

Lana je do 6 meseca spala v košku, potrem pa sva jo preselila v posteljico, ki ravno tako stoji v najini spalnici. Svojo sobo pa bo dobila, ko bomo drugo leto (če bo vse po sreči) začeli razbijati in preurejati mansardo.

Oblekce in torbo za porodnišnico sem imela pripravljeno dva meseca pred rokom. Posteljnino za košek, ki je bil še od mojega dragega, (zavesa, obroba,..) pa sva z mami kreirali zadnjih 14 dni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Ravno tako sva v zadnjem mesecu še sobo prebelila in totalno generalno stanovanja naredila. Ja seveda, moj glavni pomočnik je bil dragi moj, ki je komaj čakal, da rodim, ker sem imela too much energije in sem ga non stop preganjala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]