Nuhalna svetlina: 4,3!!! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pingica -> Nuhalna svetlina: 4,3!!! (5.7.2006 19:21:59)

Ginekolog mi je na rednem pregledu rekel, da je z plodom nekaj narobe: hygroma colli (anomalija ploda)!
In me poslal nujno v klinični center na preiskave. Tu so mi ugotovili močno povečano nuhalno svetlino: 4,3!!!
Drug dan sem imela odvzem posteljice in sedaj 3 tedne čakanja na izvide (genske preiskave)....
Nobeden ne ve ne zakaj in kako dalje...
Mene pa grozno skrbi! Na dr. Pušenjakovih straneh sem prebrala, da NS 4,5 do 5 pomemi 50% možnosti za zdravega otroka...

Ali ima katera podobno izkušnjo?
Kaj še lahko storim?

rija -> RE: Nuhalna svetlina: 4,3!!! (5.7.2006 19:24:17)

Jaz sem imela nuhalno 2,8 šla na AC in je bilo hvalabogu vse ok.

Te pa popolnoma razumem, kako se počutiš....

pingica -> RE: Nuhalna svetlina: 4,3!!! (5.7.2006 19:34:31)

Grozno se počutim!
Prva nosečnost se je končala s spontanim splavom v 7 tednu!
Zdaj pa tole....
Ne vem več kaj naj naredim! Že prej sem pazila na zdravo prehrano: ne kadim, ne pijem kave, nobenih tablet, full sadja, zelenjave in naravnih sokov...
Ko bi mi vsaj kdo lahko povedal ZAKAJ....

rija -> RE: Nuhalna svetlina: 4,3!!! (5.7.2006 19:41:19)

Odgovora na to ti žal ne bo mogel dati nihče....

Počakaj na rezultate, poznam primere, da je bilo 1 : 27 za DS, pa ga otrok ni imel....

maya28 -> RE: Nuhalna svetlina: 4,3!!! (6.7.2006 13:10:38)

pingica, samo pogumno....nič ni še rečeno...
jaz sem imela NS 2,7, pa je bilo potem vse OK na AC.....brala sem že za primere ko so imele punce veliko večjo NS, za eno se pomnim, ko je imela preko 6, pa je bilo z otročkom vse Ok....vem kako je čakat izvide; sem šla sama skozi to....vendar sem se tolažila z mislijo, da je možnost majhna...če pa je že kaj narobe..raje sedaj, kot da rodiš otroka, ki bo potem revček celo življenje....

tejčica -> RE: Nuhalna svetlina: 4,3!!! (6.7.2006 20:30:20)

Jaz sicer nisem bila na merjenju nuhalne svetline, delala pa sem THT test (za Downov sindrom) in je bil rezultat 1:5. Jaz sem dobila domov prav telegram iz Lj da naj jih nujno pokličem. Si predstavljate to grozo! Nato sem imela v Lj posvet in AC in tudi čakala 3 tedne na rezultate. Na srečo je bilo vse dobro in imam sedaj doma zdravo 4-letno pupo.

Vem da je to čakanje grozno, ampak drugega ti ne preostane. Upam da bodo tudi tvoji rezultati dobri in bo s tvojo pikico vse dobro.[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

dkovac20 -> RE: Nuhalna svetlina: 4,3!!! (31.7.2006 16:04:46)

Haj pingica!

Verjetno si do sedaj že dobila rezultate in upam, da je vse O.K.  Sama sem letos dala skozi čakanje na izvide AC, ker je THT bil zelo slab. Kazalo je, da bi naj otrok imel trisomijo 18. Kaka groza, to čakanje. Izvidi so bili hvala bogu O.K. in sedaj imam še nekaj tednov (verjetno dobra dva tedna) čakanja, da bomo dobili novega člana. Priznam pa, da dokler ne bom videla našega novega nadobudneža, ne bom čisto pomirjena. Zmeraj je nek dvom "kaj pa če...".

No, upamo na najboljše. Sicer pa so tudi mene zelo prestrašili, ker je bila verjetnost 1:120 za trisomijo.

Upam in želim ti, da je vse v redu. Vem, kaj prestajaš in verjemi, nisi sama. Veliko nas je takih, ki smo to dale skozi. Tak klepet vsaj malo pomaga.

maya28 -> RE: Nuhalna svetlina: 4,3!!! (3.8.2006 13:19:00)

ja to čakanje res ubije človeka....tudi sama sem dala to skozi z rizikom 1:124 in potem AC OK!...
...potem pa sem zadnjič brala na forumu med over net-genetska posvetovalnica, ko je neka mamicca pisala, da ima doma 10 mesečno hčerko in je kljub OK izvidu AC rodila punčko z DS...mene je kmalu kap....potem pa G odgovori, da je takšnih primerov cca 10 na svetu...vendar SO!!!Nam pa vsi zagotavljajo, da je AC 100%...potemtakem pa ni!!!To me je zelo razjezilo, ker mi do danes tega ni nihče povedal...Res je, da je možnost ekstremno majhna, a vendar nekoga vseeno doleti!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stran: [1]