nonstop na rokah (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lenika -> nonstop na rokah (5.7.2006 13:23:28)

Imamo 2 meseca starega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki izredno malo spi, ko pa je buden hoče biti nonstop na rokah. To pomeni, da je kar veliko na rokah. Kako ste ve to reševale v prvih mesecih in kdaj se je to končalo?




tina104 -> RE: nonstop na rokah (5.7.2006 13:38:37)

Moj je bil prve tri mesece, ko je bil buden nonstop na zizi ali na rokah. V posteljici ali ležalniku je zdržal mogoče 5 minut, no sčasoma se je to podaljševalo. Potem ko so ga začele zanimat stvari v okolici, sem ga lahko dala za nekaj časa pod vrtiljak ali pa v ležalnik, pa sem perilo obešala, pa sesala tla. Če je že bil drugje kot na rokah, se je moglo okoli nekaj dogajat. Jaz sem delala tako, da se ga pogosto odložila in če je začel jokat sem ga spet vzela v roke. No, zdaj je vedno manj na rokah. Odkar se plazi, je še celop na tleh veliko bolje kot na rokah.
Tako da - po mojem bo minilo to obdobje. Sicer pa ga sedaj verjetno še ni tako težko nosit. Naš je imel pri treh mesecih 8,4 kg, tako da si predstavljaš...




BLAŽIKA -> RE: nonstop na rokah (5.7.2006 13:45:16)

Mi teh problemov nismo imeli. Naša punčka se je najedla in že je spala v svoji košarici. Če smo imeli obiske so jo res imeli na rokah vendar jim je ves čas spala in so videli da nima smisla zato so jo lepo odložili v košek. Sedaj je stara 17 mesecev in še vedno se ne pusti nosit kaj šele pocartat. Če ti da lupčka in se malo nasloni na tebe je to že prava nagrada. Samo da se igra nori in hodi sem ter tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]




nana 27 -> RE: nonstop na rokah (5.7.2006 15:26:54)

Naš je bil tudi tak. Čisto nič nisem uspela naredit. Konec drugega meseca sem ga dala pod trapez in se je znal že malo zamotit, drugače pa je bil pravi obup. Izboljševati se je začelo po dopolnjenm tretjem mesecu.




Marogica -> RE: nonstop na rokah (5.7.2006 19:53:59)

Tvoj problem lahko rešiš samo tako, da otroka odložiš v košarico ali ležalnik. Nekaj dni bo protestiral, potem pa se bo navadil. Druge rešitve ni, sploh pa ne upaj, da se bo to samo od sebe razrešilo. Samo huje bo in več ga boš morala nositi.




PiaM -> RE: nonstop na rokah (5.7.2006 20:07:23)

Pri 3 mesecih se bo vse spremenilo, potrpi še malo, no...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ponavadi jih takrat začne zanimati okolica , neha jih črvičit, več se smejijo, zaposlijo se s svojimi rokicami itd. Jaz sem v prvih 3 mescih ponavadi kaj postorila, ko je spala ali sem jo dala v štorkljo, da je gledala ven, malo pod vrtiljak, gugalnik - vsepovsod za nekaj minut in sčasoma vedno dlje.




ajdaN -> RE: nonstop na rokah (5.7.2006 20:11:45)

Pri nas je bilo isto. 3 mesece je dobesedno preživel na mojih rokah in na zizi. Tudi spal je na rokah. Če sem ga hotela odložiti je bil huronski jok! Vse sem delala z otrokom v rokah oz. kengurujčku. Od sesanja, pomivanja posode, pomivanja tal, kuhanja...

Po tretjem mesecu se je pa začelo bistveno izboljševati. Začele so ga zanimati stvari okrog njega in danes zdrži pod lokom z igračami tudi po 1-1,5h. Brez problema lahko vse naredim zraven njega on se pa sam zabava. Edino nazaj na hrbet se še ne zna obrnit, kravc pa ne mara past, tako da ga na par minutk hodim obračat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Tako da te lahko potolažim da bo boljše. Kmalu!




Mateja82 -> RE: nonstop na rokah (5.7.2006 20:51:21)

Smo imel pri dveh mesecih isti problem, non stop samo na rokah, ampak je čez kakšen mesec minil. Verjetno bo tako tudi pri vas, ko bojo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] začele zanimati igrače in okolica se bo za nekaj časa že  tud sam zamotil.




Stran: [1]