Anonimen -> RE: Kup vprašanj! (5.7.2006 11:21:28)
|
Meni je zdravnik rekel, naj se zdravilom povsem izogibam. Ce je res res nujno, lahko vzamem paracetamol (Lekadol) oziroma penicilin od antibiotikov, ce seveda nisem alergicna. Za lekadol se prej ni treba posvetovat, antibiotik ti mora pa itak zdravnik predpisat in mu pac povej, da si noseca. Vitamini: domnevam, da ze nekaj casa jes folno kislino. Ce ne, je skrajni cas, da jo zacnes. Drugega nisem jemala (jedla pa ogromno sadja!), do sedaj, ko so se mi v 21 tednu pojavili krci v nogah. Sedaj mi je zdravnik svetoval magnezijeve sumece tablete. Kar se pa hrane tice, je pa zelo odvisno. Seveda je treba jesti zdravo, bos pa verjetno kmalu ugotovila, da ti nekaj stvari ne pase vec, mogoce ti ne bo nic vec pasalo, mogoce vse (jaz sem bla ena od takih, blazno mi je pasalo meso, sedaj moram pa na kile pazit!). Izogibaj se domacim salamam in domacim sirom, tatarskim biftekom. Nekateri so bolj previdni in se izogibajo vsem suhim mesninam in plesnivim sirom (jaz pa kaksno rezino kupljenega prsuta vcasih ukradem iz kroznika). O tem je bilo res ze veliko napisanega. Predvsem je problem v toksoplazmozi. Pijaca: nam so odsvetovali sladkane pijace. Potem ugotovis, da se pri nas dobi samo nekaj sokov, ki nimajo dodanega sladkorja (samo pomaranca in jaboko). Zato na veliko pijem take sokove, pa kaksno radensko light in kaksen liter do dva navadne vode na dan. Kava (in podobno, CCola, Red Bull) ni priporocljiva, alkohol sploh ne. Pozdravljena na forumu in ce se cesa ne ves, kar vprasaj!
|
|
|
|