kati* -> RE: evtanazija (4.7.2006 19:26:29)
|
mi smo tudi dali letos uspavati kužija, ki je bil 16 let z nami. Kaj naj rečem, vsekakor je hudo, saj je bil pravi družinski član, a hkrati sem vedela, da je to najbolje, saj je zelo težko dihal. Seveda smo imeli tudi težke trenutke, zaradi naše odločitve in se spraševali, ali se morda le nismo prenaglili ... no, pa vseeno mine. Enim pomaga, da takoj dobijo novega kužija, mi smo pa odločili, da bomo še en čas počakali. Sicer pa je postopek zelo miren; najprej mu dajo injekcijo s pomirjevalom in nato šele uspavalno injekcijo. Nič ga ne matrajo kakorkoli drugače. Skoz ga imaš v naročju (če je seveda majhen kuža). Odnesla ga je sicer moja mami, ker sem bila jaz s trimesečnikom doma, tako da ti ne znam povedati občutkov med samo evtanazijo. Lahko pa si predstavljaš, da ni lahko. Imej skoz v glavi misel, zakaj je to prav in zakaj si se tako odločila. Predlagam, da se naročiš pri veterinarju in tudi povprašaš, kako postopek poteka in nenazadnje tudi koliko stane (ker takrat ne boš preveč trezno razmišljala).
|
|
|
|