skutina torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


eya -> skutina torta (4.7.2006 10:19:37)

Rada bi jo spekla. Sem zadnjič nekje videla recept, pa ne vem več, kje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Mislim pa tisto torto, ko je že v biskvitu ful skute, pa čist mal moke. Nardi se jo pa ponavadi z malinami, borovnicami,...
Jaz bi pa marelice dala zraven.




Anonimen -> RE: skutina torta (4.7.2006 13:34:05)

Jst mam en doooober recept za skutino torto. ekola:

MARMORIRANA BRESKOVA TORTA
 
Za biskvit potrebuješ:
 
2 jajci
80 g sladkorja
1 zavitek vanilin sladkorja
40 g moke
40 g jedilnega škroba
1 žličko pecilnega praška
 
Pečico segreješ na 180 stopinj. Jajci, sladkor in vanilin sladkor penasto stepeš. Posebej zmešaš moko, jedilni škrob in pecilni ter mešanico preseješ na jajčno peno in umešaj.
Maso daj v tortni model premera 24cm , ki ga namastiš po dnu. Pečeš približno 20 minut. Pečen biskvit vzameš in pečice in ohladiš. Preloži ga na pladenj za torte in objemi s tortnim obročem.
 
Za breskovo kašo potrebuješ:
 
6 listov bele želatine
400 g breskev – vloženih
 
Želatino namočiš v mrzlo vodo za kakšnih 5 minut, da se omehča. Breskve zmelji s paličnim mešalnikom in kašo segrej v loncu. Dodaj ožeto želatino in kašo mešaj toliko časa, da se želatina razpusti.
 
ZA kremo potrebuješ:
 
6 listov bele želatine
Sok ene limone
100g sladkorja
500g skute
500ml sladke smetane
 
Namočiš želatino v mrzli vodi, da postane mehka. Segrej limonin sok in sladkor ter eno žlico vode. Želatino ožemi, jo raztopi posebej v lončku in umešaj v skuto. Smetano trdno stepi in umešaj v skuto. Dodaj še segret limonin sok. Zmešaj.
 
Kremo premaži po biskvitnem dnu. Breskovo kašo razporedi po kremi in z žlico naredi previdno marmoriran vzorec, da ne poškoduješ biskvitnega dna.
 
Torto postavi za vsaj 4 ure v hladilnik, da se strdi.
 
Dober tek




eya -> RE: skutina torta (14.7.2006 16:52:50)

Sem nato le našla tisti recept za torto, pa ga bom še sem napisala, če ga bo kdo rabil.

Sestavine:
175 g zrnate skute
150 g navadnega jogurta
1 žlica polnozrnate moke
2 žlici sladkorja v prahu
1 jajce
1 beljak
naribana lupina in sok pol limone
200 g robidnic

Pečico segrejemo na 180 st. Uporabimo model s premerom 18 cm.
Skuto obdelamo z mešalnikom, dodamo jogurt, moko, sladkor, jajce in beljak in dobro zmešamo. Dodamo lupinico in sok limone ter robidnice.
Mešanico zlijemo v model in pečemo 35 min, oz. dokler se masa ne strdi. Nato ugasnemo pečico in pustimo torto še pol ure notri. Ponudimo toplo.
No, to je originalen recept, jaz sem dala v model s premerom 26 cm in vse sestavine x2, pekla sem pa skor eno uro. Sem pa dala borovnice notri.
Mi je pa boljša hladna iz hladilnika-super je.
Aja, še to: če delate po prevem receptu (pa uporabite manj mastno skuto in manj masten jogurt) in jo razrežete na 5 kosov, ima vsak kos samo 94 kilokalorij!




digi -> RE: skutina torta (14.7.2006 16:55:57)

Koliko pa ogljikovih hidratov?




eya -> RE: skutina torta (20.7.2006 13:13:49)

Žal ne piše... Piše samo tole:
kos take torte (če jo razdeliš na 5 kosov):
1,67 g maščob, 1,03 g nasičenih maščob, 5,75 mg holesterola, 1,71 g vlaknin.
Glede na to, da daš samo dve žlici sladkorja, verjetno ni fuuul ogljikovih...




Stran: [1]