PDC (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

spsp -> PDC (3.7.2006 23:27:25)

Pozdravljene !
Po dolgem času se zopet obračam na vas z prošnjo, da mi poveste kako izgleda pregled PDC, kaj ti delajo ???
Sem v31t in imam gestacijski diabetes ( ravno tako sem ga imela v prvi nosečnosti vendar samo prvič ko te testirajo potem pa nikoli več nisem presegla po zajtrku več kot 4,6 )Sedaj pa gin. meni, da je otroček za 1 teden premajhen in me je preventivno napotila na ta pregled.Lepo prosim za kratek opis poteka PDC !
Na napotnici piše gestacijski diabetes IUGR.
Lep pozdrav Anita

tija75 -> RE: PDC (4.7.2006 16:22:51)

PDC (peritalni dnevni center), mislim da je takšna daljša beseda. Moraš vedet da boš skoraj cel dan tam. Najprej pogovor s sestro, ki ti bo dala piti tisto sladko zadevo. Nato ti bodo vsako uro izmerili sladkor v krvi in vodo boš morala dajat. Meni so naredili še UZ (vaginalni in normalni), ter CTG, pa sem bila na tem pregledu v 28. tednu. Je dobro da malo prečekirajo kako je s tabo. To veš da moraš biti tešča in sploh ni tako hudo, kakor se prvo čuje.

Čao in držim pesti da bo vse v redu. Pri meni je bilo

Tija

Anonimen -> RE: PDC (4.7.2006 22:06:34)

Nič hudega ni. To je v bistvu dnevna hospitalizacija, da te imajo pri roki in lahko naredijo vse preiskave. Ko sem bila jaz tam, smo bile v sobi 4 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], imaš na razpolago posteljo, vendar si v svojih oblačilih. Dobiš tudi zajtrk in kosilo.
Jaz sem šla potem okoli dveh domov.
Vzami si kaj za čitat, pa res ni čisto nič hudega!
Srečno!

spsp -> RE: PDC (4.7.2006 22:33:34)

Danes sem imela kontrolo pri dr. Tomažičevi in imam cuker čist uredu 4,5 ( imam samo dieto ), uprašala sem jo kako poteka pdc pa mi je rekla da te dajo na posebne aparature in vidijo pretoke na posteljico in vse ostalo. Nič pa mi ni omenila glede pitja glukoze in odvzem krvi ali urina ???

l.p. Anita

Stran: [1]