Spanje-jok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


BlankaT -> Spanje-jok (3.7.2006 21:15:25)

Moja 6,5 mesečna punčka joče in stoka tudi po celo uro preden zaspi, je pa tako zaspana, da ima očke večinoma zaprte. Prej sem ji dala zizo in se je pomirila in tudi zaspala, sedaj pa je noče. Pa noče flaške, pa ne dude, pa ji ne paše, če jo nosimo, pojemu, skratka nič ji ne odgovarja. Ona vstrajno jamra in stoka, dokler se potem ne prebudi popolnoma ali pa le zaspi.  Saj ko zaspi, potem spi tudi par ur, ampak problem je zaspati. Ponoči se še vedno prebuja vsaj 1x do 3, ko se podojiva in nato še nekajkrat do 7, takrat pa ji dam samo dudo in je vredu.

Skratka ne vem več kaj naj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Zelo vesela bom vsakega nasveta.

Že vnaprej hvala.




rija -> RE: Spanje-jok (3.7.2006 21:18:12)

Če samo joka in stoka je še ok, da bi ti zdaj pol ure mojega malega poslušala: nobena sirena ni tak močna kot njegova.....

Jaz ga imam dovolj: nič mu ne manjka, pa se zbudi in hoče na roke....in od danes so mamine roke po 9. uri zvečer še samo spomin....jaz enostavno ne morem več....po 7 x letam k posteljici in ga nosim, da potem spi dve uri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Ne vem kaj naj narediš, ker še zase ne vem.




Marogica -> RE: Spanje-jok (3.7.2006 21:23:29)

Mogoče stoka in joka ravno zaradi tega, ke si ji "odtegnila" joško, na katero je bila navajena, dude in flaške pa noče. Vsi otročki potrebujejo nekaj tolažilnega pri spanju, kar tvoje dojenček trenutno nima. Probaj s kakšno mehko pleničko ali igračko-mogoče se bo pa potolažila.
Drugega se ne spomnim.




BlankaT -> RE: Spanje-jok (3.7.2006 21:24:05)

Ja rija te popolnoma razumem, ampak pri nas pa niti nošenje ne pomaga. Sem že čisto izčrpana in ne vem več kaj naj. Danes sem jo od 10 do 11 pustila v posteljici, da bi zaspala, pa je skozi jamrala in stokala, dokler ni pričela kričati in sem potem šla po njo. Potem pa sem rabila celo uro, da sem jo umirila in da je zaspala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Skratka ne vem več kaj naj. 

Marogica zizo še vedno ima, ampak je noče, no vsaj takrat ne, ko je takšna. Sem poskusila tudi z kakšno igračko, pa tudi ne zaleže.




rija -> RE: Spanje-jok (3.7.2006 21:28:46)

Ja, če pa niti nošenje ne pomaga pa je res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 

Če je moj na rokah, lahko celo hišo poderemo, pa se ne zbudi. Če pa je v posteljici pa je dovolj, da na tla pade igla, pa že snema...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pa tako priden je bil pri dveh mescih.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




BlankaT -> RE: Spanje-jok (3.7.2006 21:33:24)

Ja naša tudi, dokler ni zbolela za to 6. bolezen od takrat pa je "sranje". Je vedno ob zizi zaspala ali ob flaški s sokom ali čajem, sem jo nato samo položila v posteljico sedaj pa je vse skupaj postavljeno na glavo. Mene je samo strah, da ni kaj drugega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




NRMM -> RE: Spanje-jok (3.7.2006 21:42:49)

Oh Blanka vidim, da res bolezni marsikaj obrnejo na glavo.

Naša sicer zaspi brez problema (danes seveda ne, ker se more znoret za vse tri dni nazaj, ko je bila bogica), se je pa danes ponoči zbudila po inhalatorju, da sem ji mogla nardit flaško in da se je najedla....ob 3 zjutraj???? Ponoči sploh ne pomnem kdaj je nazadnje jedla, v glavnem svašta nardi ta vročina.

Upam, da se čimprej rešite tega in da bo malecka zaajala sama.




BlankaT -> RE: Spanje-jok (3.7.2006 21:45:40)

NR hvala, jaz tudi upam, da bo tega cirkusa kmalu konec.




gigica -> RE: Spanje-jok (4.7.2006 11:35:06)

oj
BlankaT, te čist razumem, pr nas je isto, razen tega da on NE stoka, on se dere! Res in ne pomiri se dokler ga ne vzamen vn in "gunca gunca". Pa pravjo, da se ponavadi pomirijo, ko zaslišijo vsaj tvoj glas al pa občutjo tvojo bližino. Hja, pr nas je lih obratno; ko se oglasim, se še bolj dere, češ "aha tuki si, pa me ne vzameš vn!" Sej drgač spimo celo noč, nimam kej rečt, samo da bi sam zaspal pa ne.  Ene parkrat sva ga pustila, da je jokal; sej je po dveh urah dretja čist zmatran zaspal, ampak bil čiiiiist moker on in rjuhica.

Rija, ko bi slišala našo sireno... ;) Točn tako, kot praviš ti; smo šli na Trebanski koš - gužva, muzka - in je brez problema zaspal, ko pa spi doma, ne smeš tud kihnt ne! Pa nismo nikol " po prstih" hodil, ko je spal. Ne vem.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] lep dan želim vam in vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




soncicaT -> RE: Spanje-jok (4.7.2006 16:17:06)

Zdaj ne vem, koliko je res...ampak energija mame naj bi bila energija otroka...to si nisem jaz izmislila, pač pa eni ljudje, ki so s temi stvarmi bolj seznanjeni (če koga zanima, pošlji zs in lahk napišem naslov url).

Skratka, če mamico kaj "muči" oziroma ima kake negativne vzorce, se vse prenaša na otroke, ker so otroci kot radar...močno čutijo svojo mamico. In ko mi mislimo, da jim nič ne fali, pozabljamo, da nas otroci čutijo (strahovi, skrbi mame, odnos mama-oče, splošna energija mame)..

Pa bolj kot nekaj silimo-izsiljujemo, bolj se nam izmika (bolj ko hočemo da spijo, manj bodo spali).

Ok, dost filozofiranja...pač bo že bolje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Lp




geagaia -> RE: Spanje-jok (4.7.2006 16:39:55)

Uf, res vam nič ne zavidam. Moj zlati sonček zvečer zaspi okrog19.30, pa nato spi do enih, dveh, ko začne jamrat. Potem ji dam dudo ia je mir do šestih, ko malo "pozajtrkuje", in je mir tudi do osmih ali devetih. Stara je 3 mesece. Mi pa tudi že prespi noč.




roberta -> RE: Spanje-jok (4.7.2006 16:45:15)

ja te razumem... no čeprav je pri tebi še tolk bolj zoperno, ker zdaj niti dojke noče. pri nas je namreč aktualna le dojka in dojka in še enkrat dojka. z njo zaspi okoli 21.30-22.00, brez nje pa tam okoli 24.00 po strašnem pritoževanju in jokcanju in cmeranju in ostalim kar paše zraven. no če prej ne pade v histeričen jok in jo potem vseeno dam na dojko. in ja, sem tut jaz že čisto obupana kaj naj naredim, da bi končno zaspala sama. sem včasih upala na to, da bo samo minilo, pa je že deset mesecev mimo, pa me to upanje počasi mineva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] no pa saj bo. prej ali slej, ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
roberta 




rija -> RE: Spanje-jok (4.7.2006 20:18:21)

soncicaT, tako sproščena kot sem sedaj, nisem bila še nikoli....mogoče pa mu manjka moj stres, ki ga je vajen od prvega dne spočetja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Spanje-jok (4.7.2006 21:09:42)

Naj jo uspava očka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Pa ene pol ure prej naj gre spat, da ni že fulll utrujena in od utrujenosti ne more zaspat.




BlankaT -> RE: Spanje-jok (4.7.2006 21:22:17)

SoncicaT hvala, sem že jaz tudi o slišala in včasih tudi opazila razliko, no morda pa je to tudi sedaj.

Mič tvojega nasveta pa žal pri nas ne moremo speljati, ker smo cel teden prez atija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Sem poskusila, da bi jo tudi prej dala spat, kot si napisala, pa tudi to ni ratalo. Sicer pa ta jok in stok traja pri nas cca. 1-2 tedna, ne več, ampak prej je tako lepo zaspala ob zizi in je nato spala vsaj do 3 zjutraj, ko je zopet malo pozizala in zaspala do 6. Sedaj pa ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Upam, da bo kmalu bolje, hvala vsem za vspodbudne besede in nasvete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




soncicaT -> RE: Spanje-jok (5.7.2006 13:08:14)

BlankaT..lahko da je malo to, ker si ti sigurno malo žalostna, če atija ni doma in otroček pač to čuti.

Svetujem ti, da probaš nekako najt v sebi svoj mir (tudi ko partnerja ni doma)...

Rija..ne gre vedno za zavestne zadeve, včasih je v igri podzavest ali kaki vzorci...ki se jih še zavedamo ne.

Jaz pri sebi vem, ko sem kdaj furjasta, pa ko me kaj obremenjuje, je otroček tudi bolj nemiren..ko pa sem sproščena, vesela, pa mi mali spi ful.

Jaz sem bila med nosečnostjo dosti sama (partner v tujini) in vem kaki so občutki, ni prijetno.

Saj bo, boš videla, pravijo,da večji ko so, lažje je...

Seveda pa je lahko kak drug vzrok tudi...da ne bomo tolk pametovale..[sm=smiley29.gif] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]