kaj pa vaš 9-mesečnik? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


popek24 -> kaj pa vaš 9-mesečnik? (3.7.2006 17:11:23)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Lep dan![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Zanimivo bi bilo slišati kaj počnejo naši devetmesečniki. [sm=smiley32.gif]

Kaj delate čez dan, kako vam mine, ali imate mamice kaj časa za pospravljanje, pa kosilo?
Kaj pa zase?
Se še dojite?

Ne vem kako je pri vas ampak mi hočemo biti samo po naročju, zdaj imamo tako obdobje da hojica, stolček, blazina ...(vse kar niso mamine roke) ne pride v poštev, drugače je jok in stok. Mamico pa od teh devetih kil že fajn boli vse. Na vsak način bi radi hodili. Ali tudi vi že to prakticirate?
Čez dan hodimo od ene do druge stvari, vse hočemo imeti in dati v usta. Vsak dan smo precej zunaj, tudi voziček je čedalje manj priljubljen.
Ko smo budni mami ne more nič, čisto nič. Šele ko naša zaspi, v akcijo-nadoknadit vse zamujeno.

Pa vi?





tina104 -> RE: kaj pa vaš 9-mesečnik? (3.7.2006 18:14:05)

Naš je star 10 mesecev, ampak ker je 9. mesec nedaleč nazaj, se še spomnim, kako je bilo.

Dojenje nekje 3x podnevi, 3x ponoči, gosti obroki kakor mu je - včasih trije, včasih samo 1, redko pa več kot trije. Najboljše je tisto, kar jemo vsi.

Ponoči se zbudi 3x, zjutraj vstanemo okoli pol sedmih, potem akcija do kakih desetih, enajstih, potem spanje dve uri in potem akcija do osmih zvečer. Če spi manj kot dve uri, ima popoldne še eno spanje in gre zvečer spat ob devetih, pol desetih.

Akcija - kaj to pomeni? Skozi je treba, da se nekaj dogaja. Na sprehod gremo 2 do 3x na dan za pol ure, več ne zdrži v vozičku.  Vmes pa plazenje po stanovanju, odpiranje predalov, metanje stvari iz police ali predalov. Večinoma moram biti zraven, ker je nevarnost priprtja prstov. Pa skozi se dviga ob opori. Zdaj se že zna tudi sam zamotit v svoji posteljici, če ima seveda kako zanimivo igračo - najraje lista knjigo ali daje kaj v kako škatlo ali iz nje.
Zraven njega naredim malo - skuham, pa prat dam, perilo obesim, za kaj drugega že zmanjka časa. pa da ne govorim o moji utrujenosti zvečer...




benika -> RE: kaj pa vaš 9-mesečnik? (3.7.2006 19:58:12)

Popek, pridruži se nam na temi Septembrke 2005, kjer mamo ravno debato o tem, kaj počnejo naši mulčki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]