Sveže mleko (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


thunder -> Sveže mleko (3.7.2006 12:32:35)

ali ga je treba prekuhavat al ne? ...tisto trgovinsko mislim ne domače... Js drugeče uporabljam alpsko pa mi je dohtereca rekla naj za otročka raje svežega kupim ...  pa sem jo čist pozabla vprašat a ga je treba prekuhat. enkrat sem zasledila nekje da ni treba sam nisem čist ziher!

Lp




total -> RE: Sveže mleko (3.7.2006 12:38:45)

Jaz uporabljam  alpsko 3,5% in nič ne prekuhavam.




BLAŽIKA -> RE: Sveže mleko (3.7.2006 12:39:57)

Tudi mi uporabljamo alpsko 3.5%mm. in nič ne prekuhavamo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]




ZARA -> RE: Sveže mleko (3.7.2006 12:45:17)

Navadno mleko je treba prekuhat in sicer tolk da zavre...To je to...

lp




petraz -> RE: Sveže mleko (3.7.2006 13:48:32)

Tudi jaz uporabljam alpsko mleko 3,2%mm in nikoli ne prekuhavam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




thunder -> RE: Sveže mleko (4.7.2006 8:40:31)

Ojla!

Za alpsko mleko vem da ga ni treba, nisem pa vedela za mleko na katerem piše "sveže mleko". Za odgovor sem se obrnila tudi direktno na proizvajalca (Ljubljanske mlekarne) dobila pa sem sledeč odgovor:

"sveže mleko je pasterizirano kar pomeni, da je že bilo toplotno obdelano. Kot tako je mleko primerno za takojšnjo uporabo in ga ni potrebno prekuhavati, pogrejete ga lahko na željeno temperaturo, primerno za užitje.


Prijazen dan še naprej,

Rok Kaplan, Info LM
Ljubljanske mlekarne, d.d.
Tolstojeva ul. 63
1000 Ljubljana
www.lj-mlek.si
T 080 11 44
F 01 588 1 886
E info@lj-mlek.si "


Upam da bo še kateri prihranil kakšno minutko...

Lep dan vsem skupaj!




Anonimen -> RE: Sveže mleko (4.7.2006 9:34:04)

kva hudiča je pa tolk drgačno alpsko al pa sveže?
mi od samga začetka uporablamo clo merkator mleko 3.2 itak ga polnijo ljubljanske mlekarne tko k pa alpsko




thunder -> RE: Sveže mleko (4.7.2006 12:42:43)

Razlika je v načinu obdelave - alpsko ima zaadi drobno razpršenih maščobnih kapljic nekaj lažjo prebavljivost, je pa v zadnjem času sicer zaradi samo ene študije v nemilosti postalo malce problematično...ker naj bi bojda te male maščobne kapljice povzročale aterosklerozo?!) - čeprav ostale tega niso potrdile,




Stran: [1]