Katera porodnišnica ima TENS? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica

Sporočilo

lysa -> Katera porodnišnica ima TENS? (3.7.2006 10:36:08)

Zanima me, če slučajno katera ve, v kateri porodnišnici je mogoč porod z napravo TENS. To je naprava za lajšanje bolečin.
Za odgovor vam bom nadvse hvaležna.

soncek&luna -> RE: Katera porodnišnica ima TENS? (13.7.2006 22:01:17)

ljubljanska porodnisnica je imela to moznost... lani, ko sem bila jaz noseca so delal eno raziskavo.... poklici v LJ porodnisnico in povprasaj tam

SaaS -> RE: Katera porodnišnica ima TENS? (15.7.2006 16:38:41)

Je to tista napravica, ki ti masira mišice (na kožo prilepiš dva " naželejana flajštrčka", prižgeš zadevo in trese v intervalih)?
Jaz sem pri prvem imela svojo sabo (rodila v LJ), sem si jo sposodila od moje mami. Je prišla prav, predvsem, ker je bil zelo dolg porod - 15h. Tisti hudi popadki na 2-3 minute so se vlekli 2 uri, in v tem času mi je kar dobro delo.
Pri drugem porodu, sem sicer imela sabo, a nisem uporabila. Je šlo vse skupaj tako hitro (porod - 1h, popadki na 2 minute 10-15min), da se nisem sploh spomnila na to.
Malo povprašaj sorodnike, prijatelje, mogoče pa ima kdo doma in si lahko sposodiš.

bebe&jaz -> RE: Katera porodnišnica ima TENS? (20.7.2006 14:15:40)

V Ljubljanski porodnišnici je lani raziskavo s TENS-om delala gospa Karolina Računica, tel.št. 041/387-945. Jaz sem bila žel v kontrolni skupini in si s TENS-om nisem mogla pomagati, bi me pa zanimalo, če ga res že kje uporabljajo v SLO...

Stran: [1]