Anonimen
|
jaz sem morala osebno na komislijo, celjsko, pa bolj prijaznih ljudi se nisem srecala! kar vse sem tule prebrala, me je bilo posteno strah. in sem tam sama vprasala, kaj pomeni mirovanje, in ce glede na moje tezave res priporoca popolno mirovanje. pa pravi, seveda ne, je treba tudi ven na zrak, pa malo se razgibat... sem rekla, ce grem jaz iz bloka (nimam balkona), ven na zrak, to pomeni, da me ni vec doma. razen ce se na parkplac vsedem. pa mi je povedal, da je itak na vseh odlocbah tako, pa naj mi osebna zdravnica v karton napise sprehode. sem povedala, da nocem potrdila, da se sprehajam okoli, ampak to, da mi v bloku (kjer imava v soncnih dneh od 30 do 33 stopinj) ni potrebno prelezat cele nosecnosti; ampak da lahko grem ven, na zrak, domov k nasim v senco. sicer je ironija tole...ker prvo se ti zdi, da te hocejo zapret ko v rest, in se ti lusta ven...eto pa sem dobila blagoslov, da lahko grem ven... je pa stvar taka, da ko se prestavlam iz kavca na postlo in v avto in na naslednji lezalnik je ok... ko pa grem pes 200 metrov do zdravstvenega doma, pa komaj pricampam, tako me boli trebuh. sem se na zacetku pocutla ko tavecja lenoba, a razlogi za bolnisko dejansko pomenijo, da nekaj ne mores. pa ce bi se tako rad... in pol se najdejo taki, ki mi tezijo, joj, treba se je gibat. ma, gibajte se tisti ki se lahko! ocitno bo tale nosecnost sedece /lezeca, in je to to. so mi pa na zavodu nekaj zajebali in sem bila nevede dva tedna brez osnovnega zavarovanja. sem se komu smilila, ker sem ostala na dnu kupcka, ker ni bilo casa resit tekocih zadev? tisti cas nisem imela ne bolniske, ne zavarovanja,... sicer so resili za nazaj...je bilo pa potrebnih zelo veliko zivcev in letanja...kar seveda ni bilo nobeno pocivanje..pa se ni nihce zmenil za to. a ko bom v senci namesto na 33 stopinjah, se naj pa jocem, ker takrat pa me bodo imeli na spisku in bom takoj na vrsti? ma, naj mi vzamejo vse kar imam, samo da bo nasa biba zdrava. in to bo, ko se bom tudi jaz dobro pocutila, ne?
|