Magi* -> RE: Starejši pes (5.8.2006 19:34:44)
|
oprosti, ampak tvoj post se bere tako, kot bi prvič slišala, da starčki (ja, tudi pasji) ne morejo več kontrolirati urina in blata. mi smo imeli kužija, star je bil dobrih 17 let, in je tudi zadnje leto "puščal". pozimi smo ga seveda imeli notri, imel je svojo sobico, ki mu jo je sestra vsako jutro očedila. in tudi njega je očedila. in je res zaudarjalo, ampak kuža si pač ni mogel pomagati. dolgo smo se spraševali, kako veš, kdaj pes trpi in je čas, da se mu pomaga. in smo se pogovarjali z veterinarji (ki bi ga mimogrede uspavali) in sem klicala na društvo, kjer so mi edini povedali najiskrenejšo resnico: "sami boste vedeli, ko bi in če bo čas". in res, tisto poletje, je našega kužija zadela kap. ko sem ga videla nemočnega, negibnega, ni več jedel niti pil, sem vedela da trpi. samo tu in tam je še odprl očke in me pogledal, kot bi mi hotel povedati, da je čas za slovo. ko sem klicala našega veterinarja, mi je pa ta rekel, naj počakam čez vikend, da on ne dela več. ampak kuža bi poginil čez vikend, pa še mučil bi se. takrat smo ga odpeljali v LJ na kliniko, kjer nas je sprejela prijazna veterinarka iz MS in smo se skupaj za vedno poslovili od našega kužka. vem, da smo ravnali prav in vem, da smo lepo skrbeli za našega kuža do njegovih poznih let. pomagali mu boste edino tako, da mu boste olajšali ta starostniška leta in lepo skrbeli zanj.
|
|
|
|