Ok,poču mi je film!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

buča -> Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 18:52:52)

Mislim!Povejte mi prosim,kje naj se naša Pika lahko igra?Na vrtu ne sme,ker prideta še sosedova dva in so preglasni,pod trto ne,ker tam pa sedi naša 82 letna mama,ki vedno zahteva mir.Fotr kr pizdi,pride ob 19 vn,pa vse otroke spodi:kva j zdej to,pejte se drgam igrat....ok,drug dan gre naša Pika tja in da ne omenim,da mi po 1 uri teži,avš kr ceu dan tamalo tm pustila..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],pa še napišem naj,da sem vedno z njo pri sosedovih in meni ni fino,ker pač nisem otrok,sosedova dva starša klepetata,jaz pa otroke gledam,kt ena gardedama[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].....pa fotr še teži skoz,cele dneve,ja kašn pa mamo po vrtu,pa kolo,pa skiro,pa žoge(mislim valjda,a on nima v dnevni tv,pa dvd...?)isto ma on svoje igrače!!!!!
Po pa še mama!!!!Kva se tuki derete,pa zaletavate pa Pika spančkat pejt,a nauš nč spančkala,pa papat pejt[sm=smiley29.gif]HALO;NEHAJTE!Ko pa mamo prosim nej neha futrat golobe,k mam ves balkon posran in moram dreke dol praskat,se dela da ne sliši ničesar.Potem pa za nameček še ene 200 mačk futra,pa pazte s whiskas lososom in to v verandi,pri +35C,morš prov merkat da ti ne spodrične....pa potem pridem na naš wc,k ma mama spet drisko,pa da ne omenjam kašna čistačica drekov sem ratala(ok,tega mami ne omenjam,pač je stara),ampak vse skupaj mi je šlo čez glavo.Pridem iz wc-ja,pa mi moj dragi za sladico še curaka vn vrže-ej jest ne morem!V tej vročini,pri vsem tem ne morem.Vem,da on trpi,jaz trpim,njemu ni vseen,k mi fotr tok živcev požre,pa mama tud.Kuko nej poj pomislim na seks?Včasih bi se najraj odselila.Ampak zakaj,k sem že 29 let tukaj,tukaj je moj dom,zakaj bi plačevala za nekaj,kar mi ni treba?Na 3 otročku,1 je bil ss,delava že 18 mesecev,pa najbrž zarad mojih načetih živcev ne uspe.Včasih Piko kr u avto pobašem,pa greva na leuš.Ja,sj k pridem domov,je jovo na novo(kje se potepaš,a ne veš kok je ura..)HALO?STARA BOM 30 LET!
Kaj naj naredim?Kako naj samo zamahnem z roko,kako naj mi gre u levo uho not,pa iz desnega ven?Kako?

Primoza -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 18:56:48)

Meni se ne zdi to nič posebnega.

cmokec -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 19:03:29)

Boga Buča. Verjetno ne boš mogla veliko storiti, ker tvoja starša očitno nosta preklopila, da je med vami Pika. In kot povsod otrok obrne utrip življenja celi hiši in ne samo staršema. Probaj jima na lep način razložit, da je zdrav otrok živahen in razposajen, včasih tudi malo glasen. Če bi se kateri od njiju z njo malo igral, tudi nebi bilo nič narobe.

Ko se boš pa naslednjič vozila okoli, se pa še do mene pripelji. Bo Pika lahko skakala okoli, ti dobiš pa kavico. Računaj samo na to, da sem sedaj bolna in bom še en teden rabila, da se pozdravim. Potem pa akcija.

Sonrisa -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 19:10:27)

Meni so vedno govorili, da staro in mlado ne paša skupaj. Pa še res je. Mi smo na svojem, pa čeprav je s tem itak več stroškov, kot če bi ostali pri mojih ali njegovih. Lepo nam je hoditi na obiske, ampak jo lahko kadarkoli pobrišemo. In to je to. Pa noben te ne gleda postrani, če ne pospraviš takoj za sabo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

buča -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 19:11:40)

primoza,verjetno ti vsega tega ne preživljaš in ne moreš vedet,al maš pa zlo debelo kožo,verjetno bi bilo tud tebi fino golobje dreke z nohti praskat,ane?
cmokec,hvala k me razumeš,mogla sem se malo izkašljat,da mi bo lažje...vseh stvari,ki se dogajajo(grdi pogledi,tiste zahrbtne besede...)pa itak nebi mogla napisat

Primoza -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 19:16:19)

Ne, mislil sem tisto o čem govori TiNiGa. Predstavljam si še zadnje čase moreče, soparno vreme in to je to.

Mislim, da so bili v času pogostejših (prevladujočih) razširjenih družin odnosi drugače definirani, šefi so bili starši, mlajši so mogli biti lepo tiho in delat.

Zdaj je drugače, vsak mlajši ima neke svoje ideje, svet se hitreje spreminja in posledice so tu. Medgeneracijske razlike so se povečale.

cmokec -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 19:18:17)

Buča, meni je jasno, kaj preživljaš, ker je bil podoben primer pri mojih sosedih. Smo se samo čudili, kaj vse otroci niso smeli. Primer: Nikoli niso smeli pozimi hoditi po zasneženem snegu okoli hiše, ker je bilo potem vse poteptano in je grdo zgledalo.

No, končalo se je tako, da sta začela tamlada gradit svojo hišo. Pa sta velikokrat rekla, da je nebi nikoli gradila, če bi se zastopil, ampak sta se prisiljena odselit, če hočejo narmalno živet. Preselili so se novembra 05. Ko pride na obisk "domov" in če se srečava, pa mamica vedno pove, da je sedaj taka razlika bit na svojem, da si še ona ni predstavljala, kolk so trpeli.

Anonimen -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 20:28:37)

se strinjam, tastari pa tamladi ne gredo skupi, mi smo mel vsak dan probleme s tastarimi, tast je pil, tašča pa nikoli ni bila zadovoljna, vsak dan je mogla vidt svojga vnučka če ne smo bili že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]-zlasti jest, ker ji ga en dan nisem prinesla dol pokazat-ja pa pi... a je moj otrok al njen- zakaj bi ga pa mogla vsak dan vidt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]O tastu ne bom zgubljala besed,...
V glavnem nekega dne mi je počilo in možu sem rekla da se bom jest v vsakem primeru odselila al gre z mano al pa ne...
To je bila za nas edina rešitev in sedaj živimo čisto drugačno življenje, zelo zelo lepše[sm=9nebesa.gif]

Na tvojem mestu bi se jest pogovorila s starši in probala najti nek kompromis, če se le da, sej otrok tud enkrat zraste in razume vse kar se dogaja, jest jim ne privoščim rasti v tem stresu in zato je pač treba v življenju sprejemati velike odločitve...

April -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 20:35:59)

Jah tako nekak zgleda, če več ljudi pod isto streho živi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Na dopust pejta čimprej, da mal zadihata.

Anonimen -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 20:45:52)

buča prid na kofe k men, men je pa zmeri dolgčas če noben ne noi po vrtu, zdej mi je p sploh k ise ni doma. pridta obe pa bost s tiso skp divjale :) sam prej mi n aprivat piš da ti razložim kje sem doma :))

drgač pa kole je..js se s svojimi starši dobr zastopm. ko sem bla še doma sva se z mat kr dostkrat zapele k mava pač vsaka svoj pogled na svet. ampak isti moment k sem se odslila preč pa čeprov 5 min preč z avtom smo pa postal najboljši frendi bilohk rekla vidmo se še zmeri vsak dan sej mi tiso merkata ampak vseen je čist drgač če se vidmo pol ure na da al pa se mormo gledat non stop. mogoče se ti res zdi trapast zaaj bi mogla od doma če si tm doma že 30 let ampak js bi šla sam da mam mir! stari in mladi ne grejo skup.

že moji starši in midva tut zdej k zidava vsi so in bomo naredl enodružinske hiše, take da otroc nimajo kej taborit doma ampka mako da zginejo na svoje dam pa na kofe hodjo pa sem pa ke na južno! edin tko odnosi lahko ostanejo normalni!

Moyca_ -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 21:01:46)

ne razumem zakaj se pa ne odseliš. Praviš da se ne boš ker si že 29 let tam doma- ja pa kaj treba tvojim tebe celo življenje prenašat? Odseli se, saj imaš svojo družino- tvoji bi očitno radi svoj mir- in jaz bi jim ga dala na tvojem mestu.
Ne moreš tako rečti da ti pa že ne greš nikamor- bi te jaz kar na cesto vrgla če bi bila moja hčera in bi take trosla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

buča -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 21:08:05)

hmmm,ni tko lahko rečt,ker sem že veliko novega naredila in obnovila že pol stare hiše,kuhinjo morm npr.še 3 leta odplačevat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 21:11:20)

a si lastnia svojga stanovanja v tej hiši? če si ga daj v najem pa pejt nekam drugam žvet! saj js bi tko nardila.  pol nej pa kr tujce komandirajo, bojo še vidl kako fletn je met domače doma

Moyca_ -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 21:21:50)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]al pa narediti kot je LARA rekla

BLAŽIKA -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (30.6.2006 22:06:59)

Joj buča te popolnoma razumem da ti ni lahko. Ne znam pa si predstavljat kako je to ker sem jaz že od 19 leta na svojem, najprej v najemniškem stanovanju in potem z partnerjem kupila drugo stanovanje. Se pravi da je tega že 9 let in sem res pozabila kako to zgleda ko po tvoji bajti hodi še kdo drug.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

bskrle -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (1.7.2006 11:34:25)

te čisto razumem, jaz jih imam 32 in tudi z mano dostikrat tako tavnajo, čeprav pričakujem že  tretjega otroka.
Pa trgata rože, pa liste od trte, pa na vrt gresta ...ali naj ju privežem?
Pri nas je huje, ko sta v hiši kot pa ko sta zunaj.

Sočustvujem.

dory -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (1.7.2006 12:36:42)

Men bi se tud zrolal tkole...ampak je res kar ti pravjo..tamlad in tastar enostavno ne grejo skup...tastar hocjo svoj mir, kar jim po svoje tud pripada, tamlad majo pa svoje ...

Ce se ti ni za odselt, bos mogla vcas kr na oba ocesa zamizat...drgac pa pobas piko in pejt k lari :)...

buča -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (1.7.2006 14:27:50)

jah,kokr kaže se tastari nkol ne bodo spremenil,prav tako jaz ne.Naj še napišem,da so vsi po vrsti "starinski",ker tudi,ko sva bili s sestro najstnici,je mogel bit ob 20 zvečer v hiši mir,bog ne dej,da bi kdo po 20 uri zvečer še jedel,to se ni smelo...sam da sva s sestro rit odmaknile iz sobe,so nama vedno zapirali radiator,pa itak vsak dan sva zvečer ponucali hektolitre vode.....če bi pa drgam šla živet,pa vse za sabo potegne(varstvo,stroški za stanovanje....ipd)...ah,sej brezveze,da jamram.Itak moram bit tih kt rit,pa vse požret,sej po drug stran gledano,ma pa Pika vsaj mamo blizu.....[sm=rozica.gif]

dory -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (1.7.2006 14:33:53)

vids buca...tle se pa cist strinjam...jst tud velik rajs pozrem, pa ni tko hudo,kot si opisvala ti :)...ampak tamalga pazi babi, vse ima na dosegu, skratka tko financno kot z ostalimi stvarmi vred se splaca doma bit...no jest se bom drug let selila....v sosednjo bajto :)...tko da bomo se zmer bliz :)

Sej bo...mal vec pejta s piko ven, pa mal manj se obremenjuj...bo zate bols...k konc koncev tastari so si svoje ustvaril in spremenil se tud naujo...

Anonimen -> RE: Ok,poču mi je film!!!! (3.7.2006 8:42:07)

Buča, te čisto razumem. Sploh ta del, da včasih znoriš. Kajti tudi tam, kjer se stari in mladi zelo dobro razumejo med sabo (npr. pri nas), se na cajte komu odtrga. Zdaj se pač tebi trena, ampak bo minilo. Bedast nasvet, ampak jaz te zastopim, da nočeš/ne moreš drugam.

Stran: [1]