Otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mala pika -> Otroški dodatek (30.6.2006 15:01:22)

Zdravo!
Izpolnjujemo vlogo za otroški dodatek. Zanima me, da glede na to, da še nisem pridobila odločbe o dohodnimi za leto 2005, vseeno vpišem podatke za to leto, ali moram prepisati podatke iz dohodnine za leto 2004.
Hvala in LP1

BarbaraO -> RE: Otroški dodatek (30.6.2006 15:05:43)

Podatke prepišeš iz zadnje dohodninske ODLOČBE - torej iz leta 2004, ker nove še nisi dobila.

Mana -> RE: Otroški dodatek (30.6.2006 15:31:01)

Hm, ne  vem kako točno je in najbolje da pokličeš na CSD, tudi jaz sem se obrnila na njih, ko sem izpolnjevala , maja letos in tudi prvič. Meni so rekli da prepišem iz dohodninske napovedi za leto 2005. Ta nova napoved, in tudi jaz še nisem dobila odločbe. Izpolnjeno je bilo vredu in odobreno.
LP

Anonimen -> RE: Otroški dodatek (30.6.2006 18:43:01)

Nisem prepričana, da bo čisto držalo.
Namreč - kar nekaj družin je, kjer je npr. zaposlen samo eden od staršev, imata pa npr. dva otroka. Zaposleni starš dela ali polovični delovni čas ali pa za minimalno plačo. Po vseh olajšavah jima dohodnine sploh ni treba oddajati. Vlogo za otroški dodatek pa oddata kljub temu. Kaj pa naj potem onadva prepišeta?
Glede na to, da se vlogo oddaja v obdobju, ko je že treba napisati podatke za leto 2005, mislim, da je treba te podatke tudi vpisati. Pač jih prepišeš z vseh potrebnih dokumentov - npr. plačilnih list, odločb ali česarkoli že. Saj ko izpolnjuješ dohodnino, moraš tudi na dohodninski obrazec vse skupaj od nekje prepisati, kajne?

PBJ -> RE: Otroški dodatek (1.7.2006 6:49:09)

Kerensa ima prav. Jaz sem ravno ta mesec oddala vlogo in že dobila odločbo.
Vpišeš podatke za leto 2005 - približno enak način, kot pri obrazcu za dohodnino. 

Stran: [1]