|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kredit - spet
30.6.2006 13:25:43   
lucika
Že kakšno leto gledava in računava, kje in kakšen kredit bi vzela,za nakup hiške. na srečo (ali žalost), živiva v kraju, kjer imava nagledano starejšo hiško, in zgleda, da nama jo bo končno le uspelo dobit...

zdaj ko sva tik pred tem, pa me grabi panika. prej sem se imela za poznavalko, zdaj se mi pa zdi, da do pet ne znam štet.

torej, kredit, hipotekarni, okoli 10 miljonov; rabiva celotno kupnino, doba 15 let, ali več, bolje pa da ne.

pred nekaj meseci sva ze hodila po bankah, a zdaj vidim, da so vsi izračuni zgolj informativni. kako se naj zdaj lotiva tega??? ti banka da pravo ponudbo? vsaka na katero greš?ali te resno jemljejo šele ko prideš s predpogodbo?

zdaj se sploh obstajajo krediti s fiksnimi obroki? ker gledam, da se ti na euribor in libor spreminjajo v vrednosti. in to ne malo, koliko berem...

trenutno sem cisto adijo, sploh ne vem, kako se naj obrnem. je le od odlocitve odvisen kar lep del zivljenja, in ce se zaj*, ni glih lušno...

prosim vse, ki ste v kratkem jemale kredite, za pomoc...

bila sva na sparkasse in hypo, pa nlb. na prvi se nismo zmenili nic kaj konkretnega; naj vse prineseva, kaj se rabi, pol pa odobrijo ali ne. halo, to ni glih ponudba, da jo lahko primerjas. na hypo bi nama dali hipoteko +zavarovanje, kar ne vem, ce je najbolj pametno...

kam, na kaj bit pozoren..

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kredit - spet
30.6.2006 20:58:04   
Anonimen
midva zidava in sva ravno vzela kredit 15 mio na 15 let. pri hypo, libor z možnostjo zamenjave na eurobor če bi se tečaj kej extra spreminjov in to lahko zamenjaš 3x se mi zdi. sva pa vzela hipoteko ker tacga velizga zneska nobena zavarovalnca noče več zavarvat oz bi sm bi mogla met neki ful porokov kar pa nism hotla. obrok je cca 104 jurje na mesec, kredi je vzel mož, js sem mu porok. mož se je extra življensko zavaroval za svaki slčaj če umre da mava kredit poplačan k js tazga zneska sama ne bi zmogla.

kako sva se lotila...najprej sem šla vprašat na abanko kjer sva bla oba komienta. in tm so nama naredl neko okvirno ponudbo. pol sva šla še na hypo kjer so nama naredl tut ponudbo. itak je bla hipotoa ful cenejša varianta in s to sva šla nazaj na abanko če nama dajo take pogoje vzameva pr njih, pa se z njimi ni dal nč zment sploj pa na franke nimajo še, pa v kranj na abanki je ene kopula k zgleda še ni dojela da ona prodaja tm in da je zgubila dve kr dobre stranke! obrestno stopnjo ti nižajo na hipo če si komitent, če vzameš eurocard, hyponet...če si mlada družina ti šenkajo neki stroškov.pol je pa mož ugotovu da je njegov sodelovc od enga šefa iz hypota kolega in naju je spravu direkt do njega in je dal un še mal nižjo stopnjo, pol sem pa rekla da bova oba prestopila z abanke k njim pa še otrokoma bom knižce odprla pr njih pa so nama dal še mal nižjo stopnjo. ko sem mela vse papirje - gradben dovolenje (za novogradnjo je otreben) in pa predračune sva še to ke nesla in naredl smo pogodbo. seveda je blo treba še ocent dat sodnmu cenilcu parcelo katero sva dala pod hipoteko in to je blo to.

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.6.2006 21:11:34   
Anonimen

Izračunu se reče informativni zato, ker vsebuje postavke, ki se lahko vsak dan spremenijo. Že naslednji dan se izračun spremeni, ker se spremeni višina interkalarnih obresti.
To, da na njem piše "informativni", ne pomeni, da te banka ne jemlje resno. Banka se na ta način samo zavaruje v pirmeru spremembe določene postavke. Običajno to piše v drobnem tisku nekje na dnu.

Torej, če imata informativne izračune je to že dobra osnova na kateri lahko "gradita" naprej.

Krediti s fiksnimi obroki so namenjeni tistim, ki so po naravi bolj "ziheraški" in želijo točno vedeti, kakšni bodo njihovi obroki v prihodnosti.

Krediti z variabilnimi obroki so trenutno ugodnejši, sploh tisti, ki so vezani na euribor ali libor, saj je vrednost euriboraja oz. liborja trenutno precej nizka. Se pa ta vrednost v prihodnosti lahko spremeni (navzgor ali navzdol), skupaj z njo se ti spremenijo tudi mesečni obroki kredita.

Pri izbiri zadnje (za vaju najugodnejše) ponudbe pa naredi tako, kot ti je napisala Lara. Naj vama dajo informativni izračun na vajini banki, potem pa se pejta pogajat še kam drugam. Običajno so banke, ki želijo pridobiti nove kliente pri teh kreditih precej fleksibilne. Z nekaj potmi se da mesečni obrok kar lepo znižat. 

Kakšno zavarovanje pa so vama ponudili?

(odgovor članu lucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.6.2006 21:40:09   
LARIKA
Midva bova vzela kredit pri SKb banki. Zraven se bova še zavarovala za primer smrti in invalidnosti, tako da drugi ne ostane z obema kreditoma,ker tistega poplača zavarovalnica user posted image ,..

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.7.2006 14:26:40   
bambolina
Midva sva ga vzela pri Bank Austria Creditanstalt (so bili najboljši pogoji) in če nimaš veliko prišparano, ti dajo do 80% vrednosti nepremičnine!
Veliko sreče pri izbiri!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?