kakšni namazi? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

tina104 -> kakšni namazi? (30.6.2006 10:40:14)

Naš zadnje čase je večinoma samo to, kar jaz jem, zadnje dni mu je ful všeč za zajtrk kruh s kakim namazom - margarina oz. maslo in marmelada, sirni namaz, kisla smetana, kisla smetana in marmelada. Kakšni namazi bi bili še primerni za našega 10-mesečnika? Paštete ne najbolj, ne? Mogoče kaki domači recept?

BLAŽIKA -> RE: kakšni namazi? (30.6.2006 12:40:12)

Tudi mi smo pri tej starosti jedli vse to pa tudi pašteto tu pa tam in med.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]

Anonimen -> RE: kakšni namazi? (1.7.2006 17:21:03)

- kisla smetana potresena s cimetom
- zmečkane jagode pa malo pocukrane (ali katero drugo sadje: maline, borovnice) zelo pašejo na črn kruh - njami
- ostanke piščanca zmiksaš, dodaš kislo kumaro in malo mojoneze (probaj namesto mojoneze kislo smetano, če le-te ne jeste)
- ribji namaz (tunin lahko sama narediš prav tako v multipraktiku)

Anonimen -> RE: kakšni namazi? (1.7.2006 20:43:06)

blažika medu do enga leta ne smeš dajat! ker je v njem lahko ena bakterija k je za dojenčke lahko smrtno nevarna.

skuta s kakimi začimbami bi bla tut ok, al pa na skuto marmelado, al pa v skuto kako salamo zmiksaš al pa sir, pa topljeni siri seveda, skuta s tuno...

TVN -> RE: kakšni namazi? (10.7.2006 16:25:37)

Mene pa zanima, kako jim te namaze ponudite? Ali jim namaz namažete na kruh in potem trgate koščke in dajete v usta ali kako?

Naša bo čez nekaj dni stara 10 mesecev, kruh je edino tako, da ji ga jaz dajem v usta, če sama drži košček kruha v roki, samo enkrat ali dvakrat nese k ustom, potem pa flok na tla.

Zobkov nimamo in na večje koščke smo še precej občutljivi. Kako ji torej ponuditi namaz in kruh? Prejšnjič sem poskusila tako, da sem maslo in marmelado namazala na kruh in ji potem dajala po koščkih, vendar se ji je popalo na nebo in se ji je začelo dvigovati. Sicer pa ji je okus očitno pasal...

Hvala za ideje.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.7.2006 16:56:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tina104 -> RE: kakšni namazi? (11.7.2006 12:40:56)

Nika, jaz kruha namažem, pa stran trgam manjše koščke. Nekaj koščkov dam pred njega, da sam jemlje in se s tem zamoti, nekaj koščkov pa mu dam sama v usta. Zadnje čase se pri nas tudi dogaja, da če mu dam cel kos kruga oz. pol žemlje, da hitro pristane na tleh.

hubi -> RE: kakšni namazi? (11.7.2006 17:06:28)

Naš ljubi Tamar. Mu s koščkom kruha pomažem po namazu v lončku in mu ga dam v usta.

Stran: [1]