sestavljanje iz kock (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema

Sporočilo

Anonimen -> sestavljanje iz kock (30.6.2006 8:42:34)

Mene pa zanima, kdaj so vaši malčki začeli iz kock lego oz. duplo ipd, tudi kaj sestavit. In kdaj so recimo v tistih lončkih kot je Fisher Price ipd, ki imajo odprtine različnih oblik, tudi kaj pravilno vrgli not - pa ne mislim naključno, ampak zavestno.
Pri starosti 1 leto se pri nas samo kocke razmečejo in malo potipajo, pogledajo, dajo v usta in če stolp sezidaš, podrejo ipd. V glavnem ta glavna funkcija - sestavljanje kock ali vstavljanje likov v lonček pa sploh ne...

romta -> RE: sestavljanje iz kock (30.6.2006 8:48:36)

Tudi pri nas pri 15-ih mesecih se še vedno v glavnem vse razmeče. V odprtine pa daje prave like le če ga jaz pri tem spodbujam, pa še to ko mu ne gre več se hitro zjezi in naveliča. Tko da mislim da rabi še malo časa.

LP Romta

Blink1 -> RE: sestavljanje iz kock (30.6.2006 10:19:54)

Kocke v stolp in sestavljanje lego kock naša obvlada od 18 meseca.

oblike v praveluknje je osvojila pri 20 mesecih.

Anonimen -> RE: sestavljanje iz kock (30.6.2006 10:23:56)

NAŠA ŠE PRI DVH LETIH NIMA kakega velikega navdušenja za kocke. iz navadnih kock sezida stopl brez problema, pr legokockah ji gre že mal teži, ampak napreduje...težko ji je zadet lukne na čepe. oblike v lukne zna dat, ampak kukr ji ne rata zlo hitr kr pošizi pa vse zmeče, isto legice. ne da se ji s tem ubadat gre raj kako knjigo prebrat :)

sanasan -> RE: sestavljanje iz kock (30.6.2006 11:17:30)

moja je začela sestavljati, bolj nerodno sicer, megabloks pri cca.1 letu, nekaj mesecev kasneje pa duplo -ampak samo eno vrsto kock -najmanjše je skupaj sestavljala v stolp....sedaj pri 20m je pri kockah parvi mojster, zjutraj, ko vstane, takoj leti k njim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
z lončkom z liki se tudi zelo rada igra, ampak šele zadnje čase se mi zdi, da približno ve, kam mora vstaviti, ampak ne vse...
se mi pa zdi, da se otroci najraje igrajo s tistim s čimer se z njimi igrajo starši...

Stran: [1]