|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:00:27   
Ivanča
Naša mala, stara 7 tednov, se že četrti dan ni pokakala. Se polno dojiva in do zdaj ni imela problemov, pokakana je bila večkrat na dan. Včeraj in danes sem ji dala tudi komarčkov in bebe čaj, je spila po 30ml. Drugače pa jo kar napenja in joka.
Prebrala sem, da dojeni otroci ne morejo biti zaprti in je normalno, da kakajo večx na dan ali pa 1x na 5 dni, ampak mene vseeno skrbi. Polulana pa je vedno/na 2-3 ure.

A bi morala jutri iti k pediatru?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:03:37   
renan
mogoce si kaj taksnega pojedla, da jo je zaprlo...meni so v posvetovalnici za taksne primere svetovali sladkan kamilicen caj na tesce. ce prdi in nima trdega trebuscka, ni problema.

lp, renan



(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:08:15   
Anonimen
polno dojen otrok lahko ne kaka do enga tedna pa je ok. drgač pa jo dej lepo na previjalno, plenico dol, pa en olček vzem pa ji v smeri urinega kazalca mal trebuh masirej. ne božej ampak masirej! pa mal z nogicam potelovadta gor pa dol ko da ji mal na trebuh pritiskaš. če to nau pomagal enim pmaga tut če ji v rito daš toplomer kukr da češ temperaturo pomert, da premakne tist tatrd čepek k je ponavad na konc. drgač ša tut fajn sladkane kamelce, ampak to res recimo tavelka žlica na deci čaja. ja pa v tej vročin je kr fajn še kako drugo pijačo ponudit ne sam dojenje, pa sej to že delaš.

(odgovor članu renan)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:10:49   
eya
Večkrat so mamice napisale, da pomaga, če daš user posted image  v ritko termometer, namočen v hladilno mazilo, no, jaz še nisem sprobala (ni bilo treba).
Sicer pa je normalno, tudi če 7 dni ne kakajo.
Jaz bi najprej poklicala pediatrinjo, mogoče ti da še kak nasvet. Saj če je samo zaprta, je pediatrinja tako ne rabi nič pregledat user posted image

(odgovor članu renan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:14:53   
Seven*
Jaz sem kot dojencek kakala enkrat na teden. user posted image user posted image user posted image Nic bat. Lahko ji pa ponudis sladke kamilice.

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:17:44   
Ivanča
Jo masiram, pa tudi ves dan jo imam samo v pamperski, brez plenice in povijalne, da lahko nogice krči, prdi res dosti, ampak trebuščka pa nima trdega. Bom poskusila jutri na tešče sladke kamilice...in počakala še čez vikend.
Pa če pravite, da je o.k. tudi če ne kaka do enega tedna....mogoče pa zdaj nima kaj kakati, ker bolj malo je, več pije, to pa vse ponuca, v tej vročini.

Hvala za nasvete....da me ne bo toliko skrbelo.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:19:04   
Ivanča
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Jaz sem kot dojencek kakala enkrat na teden. user posted image user posted image user posted image Nic bat. Lahko ji pa ponudis sladke kamilice.



Nooo, pa si zrasla v veliko dečvouser posted image  pol bo tudi naša!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:20:04   
Anonimen
aja še to..da laži pline izločajo pa za boljšo prebavo je tut kuminin sirup. dobiš v lekarni in daš pol žličke na dan, al pa js ji sem pa ke dudo vanj pomočim :)

(odgovor članu Ivanča)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 22:31:42   
Ivanča
Po moje bom takoj zjutraj letela ponj.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: že 4. dan brez kakanja
29.6.2006 23:01:44   
lelaval
Jaz sem sinu dala par kapljic pomarančnega soka in ga je pognalo. Pri mlajši hčerki pa sem uporabila ful sladek čaj, pa je tudi pomagalo. Poskusi - to je vse naravno in mu ne more škodit. Obnese pa se tudi, kot so ti že napisale: masiranje trebuščka in termometer v ritko.

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: že 4. dan brez kakanja
30.6.2006 8:32:10   
1Tanya
našemu se je to zgodilo ko je bil star 3 tedne, pa nam je patronažna svetovala, da naj iz margarine naredimo za mezinček (od malega) veliko svečko, zavijemo v folijo in damo v skrinjo da se strdi, potem pa v ritko, če pa v dveh dneh ne bo kakal pa v 1dcl kamilic 2 žlički sladkorja.

Na srečo je margarina pomagala še isti dan.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: že 4. dan brez kakanja
30.6.2006 11:22:33   
pravljica
ma joj, da bi dala malemu kaj v ritko user posted image  naš par mesecev ni kakal od 7-10 dni, pa ni bilo nič narobe...je tudi pediatrinja povedala, da je to za dojene otroke čisto normalno, da pač vse porabi...ko je začel jest druge stvari se je tudi to "uredilo" in od takrat kaka vsak dan

_____________________________

yeah, thats me ;)

(odgovor članu 1Tanya)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: že 4. dan brez kakanja
30.6.2006 17:05:41   
anajmad
So ti že skoraj vse napisale ostale,kaj lahko storiš. Ali si mogoče jedla ti lubenico? Lubenica da polno vode,ampak zapira. Lahko ji daš še v čajček malo zluftanega donata do 10 ml.To so dajali otrokom na EINT.Tudi jst dajam moji Uli,kdaj pa kdaj. Včasih pomaga.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: že 4. dan brez kakanja
30.6.2006 21:01:31   
Ivanča
Evo, zjutraj sem ji dala 10ml sladkih kamilic, čez dan je kar dosti jedla danes, ob 19.00h sem ji dala še 10ml kamilic....a nič! Samo napenja jo že spet ves dan in joka, ker jo boli. Trebušček sem tudi masirala! vsakič, ko je začela jokati. Pleničko pa ima vsakič mokro.

Zdaj ali je tako kot pravi pravljica, da vse ponuca v tej vročini ali pa je tako kot pravi anajmad vsega kriva lubenicauser posted image  Hudiča, kdo bi si mislil, da tako "nedolžen" sadež povzroči tole? Pa predvčerajšnjim sem še melono jedla! Sicer obojega dve rezini....Mene so vsi opozarjali samo proti hrani, ki napenja, katera hrana pa zapira??? ok razen čokolade....user posted image  Zdaj sem si skuhala češpov kompot, ker mi ga je že babca priporočila po porodu......pol pa res ne vem kaj lahko še storim?


Aja, za kuminov sirup mi je bilo pa spet rečeno, da se uporablja pri vetrovih, ne pa pri zaprtju, ker lahko kumina zapira. user posted image

Se oglasim, ko bo kaj bolje....

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: že 4. dan brez kakanja
1.7.2006 16:08:17   
sun123
Saj lubenica ni nič kriva, da ne kaka. Mi smo do enega meseca kakali večkrat na dan. Do 4.meseca pa enkrat na 10 dni, pa še to s pomočjo vatirane palčke, ki sem jo pomočila v kremo in mu jo dala v rito. Pediater je rekel, da je za dojene otroke to nekaj normalnega. Pa sem mu masirala trebušček, pa sladke kapljice in čaj, donat... Pomagalo pa ni nič razen palčke. Ja normalno pa da ga napenja in, da prdi. Potem se pa vse uštima.

(odgovor članu Ivanča)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: že 4. dan brez kakanja
1.7.2006 21:40:40   
Eviii
dejan je tudi na začetku kakal večkrat na dan. pred enim mescem (v starosti 3 mescev) je začel kakat na dva dni. pol pa kr naenkrat na 6 dni. pa je rekla pediatrinja, da je vse normalno. sicer ga napenja, ampak nima trdega trebuščka. pač vse porabi. ima mama dobro mleko user posted image . zdej smo pa na švedskem na dopustu in je kakal po treh dneh. v vročini je res manj jedel in več pil. zdej pa spet več je. in sem tudi opazla, da imam več mleka kot pred par dnevi, ko smo bli še v sloveniji. v glavnem, jst se na tvojem mestu ne bi preveč sikirala.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sun123)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: že 4. dan brez kakanja
2.7.2006 18:30:05   
tincci
Ne sekiraj se. Moja je bila tudi samo dojena, kakala je 2-3x na dan, potem pa kar naenkrat (ne spomnim se več, kdaj) na 3-6 dni! Pa mi je pediat rekla, da je to normalno, da več rabi in zato je dober izkoristek. Dokler sem jo samo dojila, nisem delala nič, pač se je usrala, ko se je in takrat sem jo morala v lavor namočit, tok je blo dreka. Ko sem ji začela dodajat in je bila zaprta, sem se pa šla nasvete, ki so ti jih dale predhodnice.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: že 4. dan brez kakanja
2.7.2006 19:41:12   
soncicaT
Ne skrbi!

Jaz pojem ogrooooooomno lubenice, pa kaka čisto normalno, pa se tudi polno dojiva. Bolj kot vse drugo jaz predlagam prekuhano vodo...voda zmehča blato.

Naš zadnje čase tudi ne kaka, dan, dva, potem pa tako, da sta dve plenici naenkrat polni...

Mislim da bo kriva tudi vročina.

Aja..rekla si, da plennica je mokra...možno je, da dobi več vodenega mleka (saj veš pred "kosilom" mleko), in zato več lula.

Saj bo, prej ko slej bo prišlo na plano.

Nič bat!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: že 4. dan brez kakanja
2.7.2006 21:28:46   
Ivanča
Uf, evo danes se je pokakala, po 7 dnehuser posted image user posted image  in to tako, da je bila plenica polna in še čezuser posted image . Potem je cel dan spala (od hudega user posted image ), zdaj pa imamo spet malo problemov zaradi napenjanja, ampak zdaj že "obvladamo  situacijo".

Hvala vsem za nasvete in spodbudo user posted image

(odgovor članu soncicaT)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?