BarbaraO -> RE: dr. Strahova, vase mnenje.. (29.6.2006 13:16:49)
|
No, tudi jaz sem si po priporočilu kolegice izbrala dr. Strahovo za novo ginekologinjo (potem, ko se je dr. Fetihova uradno upokojila). Pa moram reči, da sem do sedaj precej razočarana in kar malo jezna nanjo. Res je, da se je na NS zelo posvetila vsem meritvam in zraven vse komentirala (ampak, konec koncev je to PLAČAN pregled - torej že nima vzroka za neprijaznost). Sicer pa me je že dvakrat dobesedno nahrulila, kaj delam, da sem se ful preveč zredila in da naj se začnem pazit, da menda ja hočem biti seksi nosečnica, da ona se je v celi nosečnosti zredila 7 kg itd. Redim se resda preveč, vendar sem se tudi v prvi nosečnosti, pa mi Fetihova enkrat samkrat ni rekla, da sem predebela!! Ker je sestra drugo punčko rodila zelo prizadeto, sem seveda pri NS hotela nedvoumno pritrditev, da se dobro vidi nosna kost, cela zgornja ustnica itd. In ker ji nisem vedela povedati, kateri kromosom je imela okvarjen, se je začudila s tako aroganco, da bi jo najraje klofnila. No, ko sem ji kasneje nesla pokazat celotno dokumentacijo, se je pa delala pametno, ker punčka sploh ni imela okvare kromosoma (ona mi je prej seveda zatrjevala, da enega je pa že morala imeti). Potem je bila še pametna, da sedaj je pa sestrina punčka zagotovo že zelo v redu in da se najbrž (glede na izvide) dokaj normalno razvija. Seveda sem jo prekinila, da je punčka že pred dobrim letom umrla. Pa je rekla samo: "A, ha." Nakar je bila pametna, ko sem ji povedala, da so jo imeli praktično od rojstva v bolnici v Stari Gori pri Novi Gorici (ker je potrebovala 24 urno nego): "Ja, kako pa to, da jo niso imeli doma? A vi ne bi imeli svojega otroka raje doma?" Če bi videla, kako prizadeta je bila in če bi imela doma še enega 2 letnega otroka (takšno situacijo je imela moja sestra), bi zagotovo ne izustila tako neumnega vprašanja (še posebej, ker je iz stroke!!). Odgovorila sem ji le, da je težko na to odgovoriti, dokler nisi sam na tem. No, potem pa še ena blesava izjava z njene strani. Ker je moja hčerkica alergična na mleko in jajca, sem jo vprašala, kolikšna je verjetnost, da bo alergik tudi novorojenček. Odgovorila mi je, da sicer velika, vendar naj bom preventivno kar že sedaj na isti dieti kot jo ima hčerka (tisti, ki imate alergične otroke, najbrž veste, kolikim živilom se morajo odreči). Sem ji odgovorila, da to pa verjetno ne bom, ker je zame to precej težje kot za hčerko, ki pozna le te vrste hrano od rojstva. Pa mi pravi: "Ah, kaj, dajte si duška. Kupite si jagode in si privoščite, saj najbrž ne boste imeli več otrok." Ja, kako, hudiča, pa lahko ona predvideva, da pri svojih 31. ne bom hotela mogoče še 3. otroka?! Ta izjava me je še posebej pogrela, ker nameravam imeti še enega. S kakšno pravico mi ona, kura prepotentna, že kar določi, da verjetno ne bom imela več otrok! Še danes sem jezna nanjo!! Pri njej vztrajam samo zato, ker je ZD Domžale ravno na poti med domom in službo in ker imajo tudi laboratorij. Sicer bi jo že zamenjala. Močno upam, da je res tako dobra kot pravite ostale, ker meni deluje zelo naduta (pravega profesionalnega odnosa zagotovo nima). Mene tudi moti, da se ne posveti izključno tvojim problemom in vprašanjem, ampak kar pametuje še s primeri iz svojega življenja. Mene vendar ne zanima njeno življenje in problemi in ne vem kaj. Naj bi se osredotočila le name - saj je v takšni službi, da se to od nje pričakuje! Mogoče sva imeli pa ravno midve kratek stik. Z nekaterimi 'babnicami' se pač ne ujamem (pa moram reči, da redko pridem v konflikt). Kakorkoli že, spoznaj jo sama - iz svoje plati.
|
|
|
|