|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ponoči se ji zamaši nosek
28.6.2006 23:07:09   
livia
Naša tamala že kakih 14 dni prespi od 22h do 6h. user posted image
Zdaj se je pa začelo dogajat, da se ji ponoči zamaši nosek in se zaradi tega zbudi. Zadnje dva dni ji po vsakem previjanju nakapam še fiziološko v nos, pa probam kaj spumpat z ročno pumpico, al pa z vatko ven zbezat, pa se ji ponoči vseeno maši.
Kako ve čistite noska? Naša zdaj že ve kaj jo čaka in je prava panika, vik in krik, da se sliši do ...
Nekaj sem brala o fiziološki v razpršilu, a je namenjena bolj otrokom, ki so že pokončni. Naša ima šele 2.5 m. A mislite, da bi bilo dost, če ji samo fiziološko nakapam in pustim, brez da ji s pumpico ven vlečem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
28.6.2006 23:10:27   
Katrin
Po mojem fiziološka zadostuje. Morda lahko poskusiš še dodatno navlažiti zrak, kjer otrok spi.

Lp user posted image

_____________________________

Be the Peace and Harmony you desire...



(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 0:29:59   
tinatona
Hej!

Meni so na ORL rekli da samo par kapljic fiziološke ni dovolj. Da je nosek treba dobesedno zalit. Jaz za to uporabljam kar Chiccotovo pumpico za nos. Snamem nastavek, nalijem notri fiziološko in malemu v sede sperem najprej eno nosnico, potem pa še drugo. Ponavadi gre skozi drugo nosnico vse ven. Pa imava nekaj časa mir.

LP

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 0:49:04   
Sonrisa
Jaz sem ji vsako jutro nafilala nosek s fiziološko (kar s šponto, da ga je zalilo), še nekakjkrat čez dan in potem se je stanje umirilo. Zdaj ima redko zamašen nosek. Če se ji spet zamaši, ponovim postopek.

(odgovor članu tinatona)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 1:11:47   
Marogica
Joj, punce, dajte enkrat sebi nalit toliko fiziološke v nos, pa me zanima, kako se boste počutile.user posted image . Samo enkrat, pa res dosti in to v vsako nosnico.
Ubogi otročki.
Če pa imaš občutek, da ima tvoj otroček samo zvečer zamašen nosek, čez dan pa ne, je možno, da so za to krivi kakšni drugi vzroki. Mogoče je alergična na pršice, mogoče na kakšne snovi v sobi(npr. tapison) ali kaj podobnega. Najbolje je, da vprašaš pediatrinjo.
Drugače pa sem jaz pri obema uporabljala pumpico, vendar jo je treba uporabljti pravilno, drugače ne opravi svoje funkcije. Je šlo vedno brez problema.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 8:13:16   
žiža
Tudi jaz sem najprej pomislila na kakšno alergijo. Res zna biti za zamašen nosek kriva pršica.
Fiziološka je drugače povsem nedolžna stvar ampak, da bi pa malega kar zalivala z njo user posted image  Ne vem no, jaz jo uporabljam po potrebi, v vsako nosnico par kapji.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 8:24:39   
bini
tukaj se pa malo motiš marogica... fiziološka je sveta stvar če hočeš preprečit vnetje ušes pri teh malčkih... in večina otrok se sčasoma navadi na zalivanje z vodo...
sem bla ravno včeraj na ORL z mojo punco - ji je zlila v vsako nosnico tolk vode da jo je potem še nekaj popila, nekaj pa ven pljunila... in mala je na koncu rekla ŠE user posted image ... ker je zadnje leto zelo navajena na to zalivanje in ne protestira več... dokler sem samo malo kapljala notri smo imeli durch vneta ušesa, potem smo pa bolj konkretno začeli zlivat to vodo, je pa velik bolje... zdravnica je rekla, da je to potrebno delati kot dnevno jutranjo toaleto in se potem marsikaj prepreči... vemo pa da je bolje preprečiti kot zdraviti.


in pri sinu prakticiram isto, čeprav je star šele 3 mesece - sicer je treba glavco trdno držat da se mi ne izmuzne, ampak rajši mal sile kot pa potem antibiotike... do zdaj uspešno rešujemo zamašen nosek.

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 8:38:40   
mika
nam je na pediatriji v mb, zdravnica tudi rekla, da je treba konkretno vlit fiziološko raztopino v nosek. takrat je revica imela bronhitis. ko sem ji dala samo par kapljic fiziološke, se ji nosek sploh ni odmašil.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 8:47:48   
Marogica
GLede na pogovor z našo pediatrinjo, se ne motim. Vsi pediatri svetujejo fiziološko samo zaradi ene stvari-ker mamice nočejo ali ne znajo uporabljati pumpice. Potem je bolje, da vsaj s fiziološko poizkusijo kaj narediti, kot pa nič. Vse premalo mamic uporablja pumpico, kar je žalostno, vendar jih pač pediatri ne morejo prisilit.TO je odgovor moje pediatrinje.
Pumpica ima funkcijo, da ščisti nosek tako, kot da bi se starejši človek ali tisti, ki to zna, useknil. Ker to dojenčki ali majhni otroci ne znajo, se bi naj uporabljala pumpica.
VEdno rečem, da naj mamica proba to s fiziološko, pa se ne usekne, ko ima polni nos. Pa me zanima, kako se boste počutile. S polnim nosom in fiziološko v nosu. Pa me zanima, kako boste zadovoljne z "očiščenim" nosom. Najprej je treba na sebi probat, potem dobi človek za marsikatero stvar drugačno mnenje.
Mi smo pumpico uporabljali pri obeh otrokih in to od 1 meseca dalje(je bil ta mlajši močno prehlajen). SEm absolutna zagovornica pumpice.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 9:11:32   
mika
Pa me zanima, kako se boste počutile. S polnim nosom in fiziološko v nosu. Pa me zanima, kako boste zadovoljne z "očiščenim" nosom.


Najprej sem ji dala fiziološko in potem očistila s pumpico, zato da se sluz razredči in jo potem lažje potegnem ven. Tudi v bolnici so ji najprej dale fiziološko, potem pa so ji s cevkouser posted image  čistile nosek. Me kar zmrazi ko se spomnim kako je to izgledalo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 9:26:03   
bini
ok, to s pumpico morda res drži, ampak potem se pa čudim zakaj nas ne naučijo uporabljat pumpice...

ker mi smo bili pri pediatrinji in na ORL deležni zelo natančne lekcijo o čiščenju nosa s fiziološko, o pumpici pa nikoli nihče nič user posted image ... spet ena stvar, kjer se še stroka ne ujema?? ali pa morda v MB koncu učijo drugače user posted image

mislim pa si, da je morda fora fiziološke tudi v tem, da temeljito spere vse ven, tudi tiste čist majhne viruske, medtem ko pumpica vseeno samo tisto ta veliko ven potegne user posted image ... sam ugibam no..

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 9:35:08   
Anonimen
no ns pa niso ne učil fiziološke uporabljat pa ne pumpice. ampak tut sama dam naši tamali sem pa ke kako kaplco fiziološke v nos bl zato da jo mot in da se skiha, ker s pumpico js ne potegnem vn nič!!! tavelki nism nikol dajala ne fiziološke ne uporablala pumpice. pa je pri dveh še živa??!! zdej se k sreč zna že useknt če se je treba. sem pa seb zanč k sem bla vorng prehlajena dala v nos un sterimar k je fiziološka pod pritiskom. ja groza! sem mislna da bom umrla in tega ne nardim otroku pa če ne vemkva!

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 9:42:05   
bini
hej lara - se strinjam!! grozn feeling....
ampak po tvojem odgovoru sodeč niste imel prav velikrat še vnetih ušes - ti jih tud ne privoščim... ker takrat si pripravljen tud fiziološko vlivat not - v litrih če je treba user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 11:17:58   
Sonrisa
No, moji kolegici pa je njena pediatrinja rekla, da pumpica ni za dojenčke, ker je pregrobo, da tako majhnemu na silo ven vlečeš šmrkelj. Ampak jaz sem pumpico začela uporabljati pri kakšnem mesecu, če ne še prej. In mi je zelo zelo praktična. Bolje kot pa svaljkat vato ali robček, da ven spraviš vso umazanijo. Fiziološko pa noter dajrm iz istega vzroka kot Mika - da je sluz lažje ven potegniti. To je to.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 15:23:51   
Marogica
Še enkrat pravim, da sprobajte pri sebi, kako "temeljito" spere fiziološka, pa brez robca, prosim. Kaj pa pomeni vneta ušesa, pa dobro vemo, saj imamo, na žalost slabe izkušnje in to pri obeh otrocih in nam je pumpica resnično pomagala.
Stroka ali ne-logike ni. Pri vnetju ušes gre dostikrat za to, da se sluz, ki je v nosu, "zliva" proti ušesom, ker so sluhovodi relativno tanki, kar hitro pride do vnetja. TOrej poleg smrklja in zamamešenega noska, se dodaja še dodatna tekočina v nosek in kam se zliva pri dojenčku, ki relativno dosti leži? Ja, nekaj ven, nekaj pa po sluhovodih proti ušesom.
Pumpica pa funkcionira perfektno, samo uporabljati jo je treba znati. Če pa ne znate, so po navadi navodila zraven, ki jih je treba skrbno prebrati ali pa vprašajte pediatrinjo.

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 21:55:37   
natalia
uporabljam fiziološko v spreju, je kar dobra. s pumpico sem poskusila, pa ji je potegnil ven samo zunanje šmrklje al pa nič ker so se trdno noter držali.user posted image

v porodnišnici pa je tudi ji samo fiziološko noter zlila in nič več.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
29.6.2006 22:10:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bini

hej lara - se strinjam!! grozn feeling....
ampak po tvojem odgovoru sodeč niste imel prav velikrat še vnetih ušes - ti jih tud ne privoščim... ker takrat si pripravljen tud fiziološko vlivat not - v litrih če je treba user posted image


ja bini tisa je mela vneta ušesa kr dostkrat ampak ji nism nikol morila s fiziološko. pa tut sama sem mela zlo vlikrat vnetje ušes in dobr vem kako to boli. pa tut mene mat ni nikol zalivala s fiziološko.

(odgovor članu bini)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
30.6.2006 9:51:41   
bini
ja, sej vem lara da nas niso zalivali s fiziološko... se mi zdi, da je moderno šele zadnja leta...pa žal mi je, da se tud pri vas niste izognili tem zoprnim vnetjem..
hotla sem sam povedat, da če je te vode res veliko, potem stvar totalno prepucaš in pride ven v usta in potem mali sluz pogoltne...
se strinjam da to ni prijetno, ampak pri nas se zelo obrestuje... tud mož si je zdaj ob vnetjih začel špricat to notri in pravi da ful dobr spuca... sama pa še nisem poskusla user posted image

sama vem, da bi aljaž že pokasiral vnetje ušes, če ga ne bi ob vsakem začetnem nabiranju sluzi lepo zalila z mal več vode... jest ne vem, morda je res zelo potrpežljiv, ampak jokal ni še nobenkrat user posted image ....
druga pesem je bila seveda ana, ki je prvi teden kričala kot nora, sedaj ji pa tako paše, da reče ŠE vode v nosa user posted image ...

je pa res da smo si različni user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
30.6.2006 21:19:49   
sisy11
pri nas smo tudi imeliprobleme z dihanjem in zamasenimnoskom pa mi je zdravnica svetovala naj ji zlijem fiziolosko v nosek , v bolnici so prav tako to svetovali in se prijateljica ki dela tam pravi da jim v bolnici prav tako vlijjo kar precej fizioloske v nosek da se temeljito spuca. Mi smo tako probali in sedaj nimamo vec tezav, sicer pa svoje otroke ni treba tako zavijati v vato sej se prav tako jokajo ko dobijo inekcijo....je se kaj hujsega. Tudi moz uporablja fiziolosko pa se ne pritozuje.

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
2.7.2006 19:00:45   
sončnica22
Pri nas smo tudi pri bratcu uporabljali NaCl, ko je bil 2m star, da smo spirali nosek, smo vbrizgali NaCl v nos z brizgo! Res je da stvar ni prijetna, ampak bebikam itak marsikatera stvar ni prijetna pa jo naredimo (npr. od moje sosede hčerkica se ni rada kopala vedno je jokala, da smo jo vsi sosedje v bloku slišali,...), ampak če se nekaj dela v dobro otroku zakaj pa ne! Mi se v družini vsi poslužujemo NaCl ob zamašenem nosu in smo resnično zadovoljni! Res pa je da če hočeš da pomaga moraš zliti NaCl, par kapljic ne pomaga! Jaz bom če bo potrebno to varijatno uporabila tudi pri svoji bebiki, samo da ji bom pomagala!
Sisy11 se strinjam s teboj! Lp

(odgovor članu sisy11)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
3.7.2006 12:38:33   
Pobalami
Tudi jaz pumpice ne znam uporabljati (tiste hruške). Sem probavala pri tamalu in se grozno dere, sem sprobala tudi na sebi in res je neprijetno. Ko sem spirala s fiziološko je kar sam naštimal nosek. V mislim imam obilno spiranje in ne špricanje s sterimarjem, v tem primeru res rabiš še nekaj da ven potegne.

(odgovor članu sončnica22)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
3.7.2006 13:46:52   
Pobalami
Špricanje s sterimarjem je samo prvikrat neprijetno, potem ko se navadiš pa ni. Saj tudi ko si prvič daš leče v oči je grozen občutek.

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
3.7.2006 16:54:20   
anajmad
Če ti kdo gre v Italijo,mu naroči naj ti kupi respiratorček za nos Narhinel. Deluje na takšen sistem,da v bistvu poskraš ven iz noska,kar ima odveč. Je zelo v redu stvar,mi ga uporabljamo odkar smo doma. Naši Uli se je tudi zamašil nosek med spanjem,pa sem ji parkrat ven posesala odvečne šmrklje pa je bilo v redu.
Cena respiratorčka pa je 8 evrov in se ga dobi v vsaki lekarni.
en lpuser posted image D.

_____________________________

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ponoči se ji zamaši nosek
19.7.2006 14:42:04   
livia
100 krat hvala anajmad za njen nasvet. Sem v Trstu kupila ta respiratorček Narhinel in od takrat ji z lahkoto vse ven posrkam, ona pa še uživa zraven.
Če samo pomislim kako je bilo prej z navadnim respiratorčkom. Groza. Jok za znoret. Za 8 Eur je to res super zadeva. Priporočam.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?