|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
24.8.2006 12:32:46   
Neda
Prvič sem na forumu, tak da se še mal lovim. za začetek, da se priključim k marčevkam, ker "sem" marčevka.
neda

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
24.8.2006 12:35:25   
slumpo
pozdravljene nove srečke nosečke.

ejla jaz imam že dva tedna nosečniške hlače ker sem prej bla full suhica in sem tudi ozke stvari kupovala sedaj mi je pa hiter se poznal busi in sem mogla oblečt druge hlače pa sem prešaltala kar na nosečniške....full se dober počutim pa še lepe so.

(odgovor članu Neda)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
24.8.2006 13:09:46   
Pikca
Hojhej,
pri nas nič posebno novega, do dopusta še en dan pa pol. 
Damouser posted image , drži se in veliko sreče za naprej, nove pozdravljene, user posted image za dobre novičke s pregledov!

Zdaj sem se dokončno poslovila od normalnih hlač, trebušček je že precej opazen. Nosečniške so mi pa samo ene prav in ta druge za silo, še dobro, da grem na dopust, za jesen bo pa treba kaj nabavit.

Dojenja naše tavelike še nismo uspeli ukinit... Najbrž se tudi zato še nisem zredila, čeprav kar naprej jem. Izgleda pa, da nam bo ratalo počasi preiti od pleničk na kahlico; zdaj že sama reče, da bi rada kahlo.

Lepo se imejte!

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
24.8.2006 13:57:29   
lencica
Ojla marčevke!

Jaz sem imela danes SN. Vse je OK. 1:4681. Velikost 66 mm. user posted image  je tako kovcalo. Skoz ga je metalo v zrak. Pa malo je pomahal! user posted image .

Meni je rekla za Tifol, da ga lahko jem do 6 meseca ali pa dlje, kakor mi paše.

Kaj naj naredim ko sem full zaspana. Nič se mi ne da in samo spala bi. A mi mogoče kakšnih vitaminov manja? A ve kaj jeste dodatne vitamine?user posted image

Men se buši še nič kaj ne pozna!user posted image  Nosečniška oblačila si bom šla kupiti čez kakšna 2 tedna. Upam, da se mi bo do takrat že kaj poznalo!!!

LP

Ne bojte se, ko vstopate v novo življenje. Vsako plemenito pridobitev spremlja kanček tveganja. Kdor se boji tveganja ne more pričakovati, da bo kaj pridobil!

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
24.8.2006 14:09:50   
A-N-J-A
Hojla!
Men se trebušček še tud ne pozna.Mi je še mal špehca ostal od Ele(no pa prej ga je blo tud mal)user posted image .Hlače me pa že tiščijo.Mam skos trenirke.Dobr da nisem v službi.
Mi bomo vprašal za spoluser posted image .Pri Eli nam je Puši že na NS povedu da bo user posted image .Sam je reku da ni 100%.
Pikica midve se tud še dojivauser posted image ,ampak samo še zjutraj in zvečer.

Dobrodošle vse nove user posted image

(odgovor članu lencica)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
24.8.2006 14:31:29   
Anonimen
Slumpo, jaz mislim da nosim punčko in bom to tudi na NS vprašala, pa upam da se bo videlo. Sej vem, da ni nikoli 100% da je pravi spol, ampak kaj čmo...firbec. Je pa res, da je najbolj važno, da je zdrav, okrogel po atiju, pa lep po mami!user posted image

Bibi, poročaj kako bo na NS. Mene mislim, da bo razgnalo do 2.9.!

Sezam; meni je sestra pri G rekla, da naj ga jemljem kar lepo do konca nosečnosti, pa čeprav pravijo, da ga je treba samo do tretjega meseca. In sem bila tko zasanjana, ker sem prej po UZ videla svojo pikico, da sem pozabila vprašati zakaj?! Bo Puškota vprašala na NS, če se bom spomnila!user posted image

Drugače pa me zanima, če se je katera poročila v nosečnosti? Midva sva planirala poroko spomladi ali pa na jesen, pa sedaj bi se pa že kr to jesen, enkrat novembra. Pa jst kr malo cvikam... Drugače pa imamo med marčevkami kar dve polanirani ženitvi - katera je druga naj se pa sama izda! user posted image

Lp, jjasna

(odgovor članu babri)
  Neposredna povezava do sporočila: 1081
24.8.2006 14:51:49   
blanči
Marčevke pozdravljene!
Pozdravljene vse nove nosečke-  marčevke user posted image  

Bibi: iz katerega dela Celja si? Kje si bila na NS? Jaz imam NS 8.9. v Domžalah, komaj čakam. Sporoči kako je bilo.

Jaz sem noseča 10T in se ful dobro počutim, slabost je minila in tudi zaspana nisem več tako, polna sem energije. No trebušček se mi še ne pozna, ker sem že po naravi bolj izpopolnjene narave.

LP iz sončnega Celja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
24.8.2006 15:58:56   
thaiss
user posted image  user posted image  user posted image  cel spis sem napisala, pa me vrže ven gggrrrruser posted image

še enkrat....
dopoldne sem imela NS pri dr. REŠEVI, zelo vredu je, prijazna, profesionalna... skratka super!! Vse mi je razložila, pokazala...user posted image .user posted image
Rezultat 1 : 8213
Pregled je trajal cca 20 minut. Ful lepo se je videl naš sonček. Velik je 6,7 cm srček pa bije kar 162 / min!!!Glede na to da je malček večji mi je PDP prestavila na 2.3.07.... sam da ne padem v februar!!user posted image
Za spol pa mi je že v torek na UZ povedal moj G, danes pa je imel/a skoz nogice prekrižane, tako da se ni videlo!!! Sej je vseeno, sam da bo zdravo!!

Glede trebuščkov, moj je že kar lep, tako da nimam več kaj obleč!!! V soboto bom skočila v Trst, ker tuki nisem nič dobila. A katera ve, kje v Ts bi dobila kej za user posted image !!

(odgovor članu blanči)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
24.8.2006 16:06:34   
dskubin
thaiss, a boš šla še na kakšne preiskave (trihormonski) al je to to?

(odgovor članu Neda)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
24.8.2006 16:14:30   
thaiss
dskubin, jaz bom šla v 17t še na četvorni HT. Kaj pa ostale?

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
24.8.2006 16:21:30   
dskubin
no ja, vem, zdej gledajo 4 hormone. Meni je G rekla, da eno al drugo (zakaj da bi hodila na NS, kaj bolj zaupam kot 3-hormonskim, ki jih opravljajo tukaj,... sem prav malo razočarana, ker je rekla da je NS ena komercialna natega, pa ko prebiram članke tej trditvi niti ne gre verjet), pa sem v dilemi ali naj grem vseeno oboje ali ne. Sem malo pogledala in Pušenjak pravi, da je NS bolj zanesljiva (še posebej, če greš potem še na dvojni presejalni - kamor pa te pošljejo samo v primeru slabega rezultata) in je potem tri (oz. 4) hormonski brez pomena, če si se prebil čez prve tri mesece. Stoprocentne pa so itak samo invazivne tehnike.

Kaj menite ostale?

(odgovor članu Neda)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
24.8.2006 16:30:47   
Pikca
Kolikor sem jaz brala, naj bi bila med ne-invazivnimi raziskavami najbolj zanesljiva kombinacija NS+dvojni hormonski test. To sem šla delat v 1. nosečnosti in enako nameravam tudi zdaj. Na dvojni hormonski test lahko greš v vsakem primeru (tudi če je rezultat NS dober), samo, da plačaš dodatno 7 jurjev.

Lp, Pikca

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
24.8.2006 16:30:57   
Žabika
Glede telih pregledov imam tudi jaz svoje mnenje! Jaz tudi mislim, da je NS zelo zelo skomercializirana zadeva. Sem malo gledala tuje strani in je nekateri niti omenjajo ne kot samostojno preiskavo za odkrivanje nepravilnosti. Zelo veliko se govori o horionski biopsiji, ki se izvaja med 11. in 13. tednom in seveda o AC, ki pa itak pokaže vse nepravilnosti.

No kot sem že napisala jaz sem šla na NS, v 24 urah sem dala še kri za dvojni hormonski test, za naprej pa se bova z mojim odločila. Sva pa trenutno zelo na tem, da grem še na AC, čeprav je bil izvid NS 1:4414 in sicer pri mojih 30 letih. Res si želim biti 100% da bo z otročičkom vse ok. Tudi Pušenjak mi je rekel, da je verjetnost splava po posegu, zaradi izkušenosti zdrvanikov zelo majhna. No imava še čas, da se odločiva!

Lp,
Ž.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
24.8.2006 16:43:49   
Pikca
Ne vem, nekaj že mora biti na tem, če naši zdravniki pišejo v svojih strokovnih člankih, da je NS skupaj z dvojnim hormonskim testom 90% zanesljiva? Oz. če to ne drži, kako lahko potem to pišejo??

Mene je strah AC, sem slišala, da naj bi bila nevarnost komplikacij večja pri Rh negativnih nosečnicahuser posted image (ni preverjeno - če katera kaj zasledi o tem, prosim info.)

Lp, Pikca

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
24.8.2006 16:55:00   
Sibil_
Thaiss si me potolažila da je Dr.Reševa ok, zdaj še bolj komaj čakam.Joj še cel teden....user posted image

Sicer pa jaz nimam namena it na četvorni test, bom še videla no.Upam da bo rezultat NS dober pa da ne bo treba, itak pa so vsi presejalni in Pušenjak kolikor vem obeh ne svetuje.Oziroma pravi da je brez veze.

Jaz sem še vedno bolna, kiham in šmrkam, grrr.Res je tečno, pa še ven ne hodim, razen ko malega dostavim tašči in ga grem iskat.Prav zoprno je tole.user posted image

Aja Thaiss a si pogledala povsod po Kopru za nosečniške cunje?Ker v Trstu ni kaj dosti izbire, jaz vem za Prenatal v Torrih, ampak nimajo ne vem kake izboire, pa še cene so baje ful visoke.No, v KOpru imaš Ajatutaja na Markovcu, pa pod stadionom je ena, pa Bamby pri hotelu Koper.Si povsod pogledala?
Aja-pa v katalogu od Neckermana je kar nekaj nosečnisških cunj, pa so baje kar dobre kvalitete.user posted image

LP zaenkrat, grem jest pa ležat potem,
Sibiluser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
24.8.2006 17:06:28   
dolgolaska
POZDRAVLJENE ČVEKICE!!!!!
PIKCA...kdaj pa se gre delat dvojni hormonski test??Jaz imam nuhalno 13.9.kdaj pa potem na to??In kako to izgleda in kaj se pri tem testu ugotovi????
ŽABIKA..kaj je to AC in kdaj se to dela???

A že vse veste kakšen je vaš RH faktor???user posted image

(odgovor članu Pikca)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
24.8.2006 17:13:52   
dolgolaska
SIBIL...ja glih danes sem gledala Quelle in Neckermannov katalog...ja full lepe majčke in hlače/pa čisto normalne cene...
(no pri teh imam jaz ponavadi problem,ker imam bolj dolge noge in mi je tudi podaljšana velikost PREKRATKA...groza..)....Ene par tunik bi si kr naročila...sm bom rajši še malo počakala da buši še mal zraste user posted image  ...zaenkrat brez  problemov oblečem še vse stare majčke!

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
24.8.2006 17:20:26   
thaiss
Sibil upam da se čimprej pozdraviš. Glede dr. Reševe sem jaz prebrala en kup kritik ampak je že res, da sto ljudi sto čudi! Jaz sem bila pozitivno presenečena nad njo!!!
Bom skočila po službi še pod stadion da vidim če imajo kej, v Torriju pa ni več Prenatala!!! Samo v centru Trsta!!
V TS imajo baje v Oviesse-bivši Standi tudi za nosečnice cunje; pomoje tam nebi smela bit pretirana cena!!

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
24.8.2006 17:38:51   
Sibil_
Ja vidiš na to sem pozabila.A res ni več v Torriju Prenatala?Joj se vidi koliko jaz šopingiram-praticamente 0.Oziroma samo kar je res nujno.user posted image

Thaiss a bi ti šla mogoče v Ikeo?V Padovo?Al pa poznaš koga da gre pa bi lahko kaj prinesel?JAz sem že čisto obupala nad vsemi znanci, pa bi rabila nekaj stvari nujno, ampak meni sami pa tudi ni za it-se mi ne da.Pa še ko pomislim na vso tisto hojo me mine veselje do tega.user posted image

Punce če delat NS in je dober rezultat, se van dvojnega hormonskega ne splača delat, ker dvojni vam v najslabšem primeru pokvari rezultat za enkrat.KAr pomeni, da če je verjetnost recimo 1:8000, pade potem na 1:4000.Tako da se pri dobrem rezultatu niti ne dela tega ponavadi.Je pa ta dvojni hormonski v bistvu samo odvzem krvi, nič posebnega.user posted image

Thaiss koliko časa ti jepa delala NS?NA koliko so hnaročeni pacienti?Ker jaz in Tejčica sva samo 15 minut narazen, a tako malo časa to traja?

LP,
Sibiluser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1094
24.8.2006 18:02:46   
thaiss
Sibil, za Ikeo ti žal ne morem pomagat, ker res nič od dol ne rabim!!
Kaj pa boš kupovala; a je dosti ceneje kot pri nas ?

NS pa mi je delala skoraj 20 min; je pa malček zamude. Jaz sem bila naročena ob 10:15 sem pa prišla na vrsto 25 min kasneje!!

user posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
24.8.2006 18:13:01   
Sibil_
Eh sej nima veze, bomo že.Aja-kaj boš šla kaj kmalu v Trst v Oviesse?Bi te prosila če pogledaš na otroškem oddelku če imajo spalne vreče za ta male, dolžine čez 100 cm, pa koliko je kaj cena.Bi se dalo Thaiss?Prosim?user posted image

Jah za Ikeo bomo že, v skrajni sili bom šla pač sama.Rabim pa pod nujno en stolček za malega, pa en predalnik iz katerega bomo naredili previjalno ven, ker je tam 99 eurov, pri nas pa pod 50 jurjev ne dobiš nič.Pa itak se splača it pogledat, imajo ful ugodnih zadev.Tudi posteljico bi mogoče kupila tam, pa jogi.Pa posteljnino-dobro ampak to samo če grem sama, ker tega ne morejo drugi za mene izbirat.MA vglavnem se baje ful splača it pogledat.

Kaj boš ti kaj gledala za vozičke po Trstu?Prejšnjič sem jaz voziček kupila v Udinah, zdaj pa ne vem kaj bom.

A da je toliko zamude?Uh, to bo pa težavno s ta malim čakat-jao jao.Mah, bo že moral mož malo bolj se angažirat, hehe.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
25.8.2006 8:17:07   
bibi
Evo še moji rezultati NS včeraj!

Tveganje 1:5425 (pravi G da je to ok, dobro), veliki smo 66 mm, srček pa ful hitro utripa in je na najvišji normalni meji 175. Nekaj smo gledali tudi za spol, vendar ni dobro vidla, misli pa, da bo punčka. Tako, kot že jaz cel čas mislim. user posted image  Aja rekla je tudi, da če ima pikica velik utrip, da je to značilno za punčke, nižji pa za fantke. Baje da je to resnica, ni pa znanstveno dokazano.

Imam občutek, da mi je v 3 dneh trebuh ful zrastel, sploh ne morem verjet! Aja pa rekla mi je, da je maternica ok in da nosim otroka bolj spredaj!

Blanči bila sem v Velenju pri dr. Mohorko (ful ful prijazna). Sem pa iz okolice Laškega.

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
25.8.2006 8:25:31   
slumpo
ojla čvekice

sam neki me zanima. ali katera ve kako pikica doživlja oz. reagira na momentalni strah. danes ponoči je tako grmelo enkrat je pa tako vsekalo da me je kar prestavilo tako sem se vstrašla. pol me je pa začel bolet spodnji del trebuha oz. me špikat.

lp

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
25.8.2006 9:26:49   
karina
Tako.... NS je za mano in zdaj si lahko odahnem.Po mnenju dr Pelkič je vse OK in ne rabim skrbet.Rezultat je pa tak: 1:2639...stara pa bom 32 let.Vidi se lepo nosna kost.spol sicer ni povedala, ker pravi da je premajhen, pa se lahko narobe vidi, sicer namignila kot da je videt fantekuser posted image .No jaz še vedno upam na punčko.Veliki smo pa 54,5 mm.....12t.
Malo sem razočarana nad časom pregleda , konec je bilo v 10 min.Sem se pa šele na postelji spomnila(zadnji čas), da mi je posnela na dvd.
Lep dan, ter čestitke in dobrodošle nove nosečke.

Ko si daleč, da ne zmoreš niti koraka več,si prehodil ravno polovico razdalje,ki si jo sposoben prehoditi.

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
25.8.2006 9:52:55   
Anonimen
bibi in karina, bravo za NS!user posted image

Slumpo, če sem jaz kaj razburjena ali pa da se vstrašim, tudi mene boli oz. špika v sp. delu trebuha, tko da mislim da je to normalno.

Lp, jjasna

(odgovor članu karina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?