dude in stekleničke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

pearl -> dude in stekleničke (28.6.2006 13:54:59)

Kakšno dudo in stekleničkom, ter koliko jih priporočate za prvi mesec? Kakšna je razlika med nuko in aventovo dudo in stekleničko in vaše izkušnje z njimi?

BLAŽIKA -> RE: dude in stekleničke (28.6.2006 13:59:35)

Mi smo začeli z nukom  in pri tem tudi ostali ker smo zelo zadovoljni.

Maleal -> RE: dude in stekleničke (28.6.2006 14:00:47)

Ja odvistno,če boš imela mleko in dojila,potem rabiš eno malo 125 ml stekleničko za čajek,če ne dojiš pa dve,eno za mleko,drugo za čaj.Glede dude,mi smo imeli dve,za vsak slučaj,če se ena založi.Nuk ali avent-stvar posameznika.Jaz sem kupila oboje-saj veš kak je prvič,ko vse navlečeš domov,na koncu smo uporabljali vse od nuka,aventova duda je bila dosti večja in je ni maral,tak da sem mu potem še dala isto stekleničko,l.p.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tulip -> RE: dude in stekleničke (28.6.2006 14:08:13)

Če dojiš ne rabiš nič. Čaj/vodo daš po žlički.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: dude in stekleničke (28.6.2006 14:08:50)

vse od Nuk-a

nujova duda je lepo oblikovana.,je zelo uredu.še posebno za zobeke itd.
mi smo imeli najprej stekleničke od aventa,mali je imel hude krče,več zraka se je napapal vmes.Potem sem kupila nukovo in smo bili zelo zadovoljni.zelo malo zraka je imel v želodčku

pravljica -> RE: dude in stekleničke (28.6.2006 14:40:08)

kot imaš napisano, če boš dojila, stekleničk ne boš rabila...no, mi smo imeli najmanjšo aventovo, ker ni hotel po njej pit vode, sem probala še z nukovo, ki pa je sploh nisem znala usposobit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] še zdaj ne vem, a je treba zgoraj naredit luknjico ali ne...in kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] nama je vse tam zgoraj ven teklo, če ga nisem preluknjala pa itak ni nikamor šlo...ma ne vem, men so ti nukovi nastavki blazno smotani (ker pač nisem znala)...nekje pri 6. mesecih je lepo pil iz aventove, ampak samo ene 2x, potem pa smo prakticirali s slamico ali s kupljeno plastenko z nastavkom...dudo pa je zagrabil edino to, nukovo iz kavčuka, pa tudi pri cca 3 mesecih

SaaS -> RE: dude in stekleničke (28.6.2006 17:37:26)

Jaz imam flaške aventove. Dude sem pa pri prvem sprobala Avent, Nuk in Chicho. Aventove mu niso bile preveč všeč. Zdaj imam le Nuk in Chicho. Tudi Chicho je zelo dobra, to imamo za ponoči, je cela iz tiste gume kot cucelj.
Flaške pa Avent, saj imam tudi pumpico za mleko Aventovo in lahko kombiniram. Pa starejši ima Avent magični lonček in vse paše eno na drugo.

anjaa -> RE: dude in stekleničke (29.6.2006 8:56:18)

mi imamo 2 nukovi dudi in eno nukovo stekleničko. sicer dojim, ampak če smo pa kje na obisku ali v trgovinah mi pa pride steklenička zelo prav.

Anonimen -> RE: dude in stekleničke (29.6.2006 8:59:22)

Avent in Nuk, stekleničke in dude.

Do pred kratkim nazaj ni marala nič iz te kolekcije. Sedaj pije in Aventovega magičnega lončka, z dudami pa se igra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

viv_ -> RE: dude in stekleničke (29.6.2006 9:01:12)

Jaz sem imela Aventove stekleničke, tamale 125 ml, dude pa Nuk.

Sem dojila in sem imela stekleničko, za čaj.

Anonimen -> RE: dude in stekleničke (29.6.2006 9:04:55)

Jaz sem za vsak slučaj, preden sem rodila, kupila dve steklenički. Eno manjšo za čaj in eno večjo za mleko.
Bodi pozorna tudi na to, da bodo stekleničke kompatibilne s kakšno črpalko za črpat mleko, če jo boš slučajno rabila. Jaz sem jo, čeprav 14 dni. Takrat si mleko namreč napumpaš direktno v stekleničko, ki je ponavadi že zraven črpalke. Vsaj pri Aventu je tako. In ker sem jaz prej kupila NUKovo stekleničko, je potem nisem nič rabila, ampak sem mogla dokupit še Aventove.
Včasih so bile Aventove stekleničke boljše zato, ker so imele širši vrat, da se je steklenička lahko pomila z običajno gobo za pomivanje posode, ne pa s ščetko, s katero se težko pomije, kot moraš to polčeti pri ožjih stekleničkah. Ampak menda so zdaj tudi Nukove že širše. Na to bodi tudi pozorna.
Cucelj za stekleničko je meni boljši silikonski. Ker kavčukov se hitreje uniči (smrdi), pa še tako je mehek, da jaz ene dvakrat, ko sem poskusila dati otroku piti po tem cuclju, sploh nisem vedela, ali je cucelj preveč v ustih, ali je prepognjen ... Meni je boljši silikovski, ker je trd in dlje obstojen.

Aja, drugače bi pa jaz, tudi če bi dojila, otroka vendarle navadila piti tudi po stelenički čaj, za vsak slučaj, da niso potem problemi, če zmanjka mleka ali se ne vem zaradi česa ne sme več dojit, otrok pa niti pod razno ne zna piti po steklenički. Nič ni narobe, če je malo navajen tudi tega.

Dudiki sem jaz kupila dve, eno silikonsko, anatomsko oblikovano, in eno kavčukovo, navadno, okroglo. In res se je z navadno danil, anatomsko (od Nuka) je pa takoj sprejel. Sem pa (prekuhani) dudi vzela s seboj v proodnišnico.

Anonimen -> RE: dude in stekleničke (29.6.2006 9:18:51)

no js sem bla prepričana da bom dojila pa sem zdnji dan v porodnišnici ugotovila da to ne bo glij možno. ako da sem k sreči imela doma že kupjeni 2 steklenički od nuka te tanove modele taširoke. in so fine. pa tut dudo ma nukovo. sem mela pa pr prvi vse od aventa pa pol dude mam in tommee tippee in sem bla z vsemi zelo zadovolna. tko z avenom kot tut zdej z nukom. kupla sem pa zdej drugo firmo samo zato da se ne mešajo flaške od tavelke in tamale.

Anonimen -> RE: dude in stekleničke (29.6.2006 9:20:00)

aja še to..zdej k samo po flaši futram tamalo sem mogla še dokupit 2 taveliki steklenički za mleko. tko da zdej uporabljam 2 veliki in eno malo za mleko eno pa za čaj

benika -> RE: dude in stekleničke (29.6.2006 17:47:38)

Ker nisem dojila, smo imeli doma dve manjši Aventovi steklenički. Duda je bila za začetek Aventova, pa smo kmalu prešaltali na Nuk-ovo.

lp

Stran: [1]