Pralni stroj.. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Seven* -> Pralni stroj.. (28.6.2006 11:55:31)

Kaksnega naj kupim? Kaksnega imate in kako ste zadovoljni? V tej poplavi znamk in tipov clovek res ne ve..

al1* -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 12:03:39)

Mi smo kupili novega pred par meseci. Moja merila pri nakupu so bila: stroj,  v katerega gre 6 kg perila, da ima možnost nastavitve števila vrtljajev centrifuge in centrifuga z vsaj 1200 obrati. Na koncu smo se odločili za Boschevega, kupili smo ga pa v BIg bengu. Zaenkrat smo zadovoljni. Stal je 108.000.

Anonimen -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 12:11:42)

Energijski razred A ali B (pri nekaterih tipih je minimalna razlika v porabi energije in precejšnja v ceni).
Ožemanje tudi ni nujno, da je A. Preveč vrtljajev "uničuje" tkanino.

Moj je Gorenje, 900 vrtljajev, nikoli ne opere sam. Pa bi lahko kdaj, za ta d'nar [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Drugače pa opere in ožeme ok.

smrček -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 12:15:05)

Mi smo lani kupili enega od gorenja za zaslonom na dotik. Merila, ki so pri moji odločitvi imela največjo težo pa so: vrtljaji ožemanja 2000, zmogljivost pranja 6 kg perila, kratki jogging programi, nizka poraba energije oz. razred A+, možnost priklopa sušilnega stroja, ki ga lahko "krmilim" preko pralnega stroja.... pa še bi se verjetno kaj našlo,
Drugače pa opere enako kot bilokateri cenejši pralni stroj.

Uspešen nakup vam želim.

BLAŽIKA -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 12:25:18)

Svetujem gorenje ali mille a so malo dražji vendar se izplačajo.

Anonimen -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 12:29:53)

js mam virpula že ene 4 leta pa sem zlo zadovolna.

Anonimen -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 14:10:04)

JAz imam pa Elektroluxa 1045 pa ga ne menjam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Mikica -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 15:17:53)

Pri nas so bile prvo merilo mere stroja, potem pa se je izbor tako zelo zožal, da nismo imeli veliko dela z odločanjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tako imamo zdaj doma Aristona že 5 let. Do sedaj smo zadovoljni z njim.  

soncece24 -> RE: Pralni stroj.. (28.6.2006 15:24:16)

Moja merila pri izbiri so bila:
- A porabnik
- najmanj B sušenje
- LCD zaslon (ki kaže kolko časa bo stroj še pral in kak dolgo trajajo programi)
- najmanj 1200 obratov
- zamik vklopa

No, zbrala sem pa tega

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=EE6F5FEF-8ED1-2B3A-FBAD-3B3DCE066F7E&linkid=15

asso -> RE: Pralni stroj.. (29.6.2006 9:30:38)

O Seven ti kar oboje kupuješ pralni in sušilni stroj...

Ja no, za sušilni sem ti odgovorila.
Glede na to, da misliš tudi na sušilni je pri pralnem pomembno število obratov centrifuge. Mislim, da mora imeti vsaj 1000 obratov, če imaš namen nato perilo sušiti še v sušilcu.
Pomembno je še teža blaga, ki ga lahko daš v pralni stroj (6 kg),
energijski razred...
programske možnosti (nežno perilo, hitro pranje, volna...)

Jaz sem izbrala s polnjenjem od zgoraj. Na začetku sem bila malo skeptik (mama mi ga je svetovala, ki ga je tudi kupila) ampak, ko sem ga začela uporabljati in ugotovila koliko je to lažje polnjenje in praznjenje (še posebno, če nimaš okoli dosti prostora) pa ga ne zamenjam, oz. naslednji bo tudi s polnjenjem od zgoraj, kakor tudi sušilni stroj.

kalbo -> RE: Pralni stroj.. (29.6.2006 9:35:56)

Zdej tist dodaten kilogram perila je brezveze, ker ti pol ne gre v sušilca. Razred A, vsaj 1000 obratov centrifuge, firma pa...vse je isto sranje drugo pakovanje. Pri nas mamo elektroluksa, ker smo rabli takega s polnjenjem na vrhu zarad placa. Drugače sem pa načeloma za to, da se podpira lastne Slovenske firme...torej Gorenje je prava izbira.

kalbo -> RE: Pralni stroj.. (29.6.2006 9:37:33)

Aja, pa tiste soft tač ekran neumnosti so samo za šminkirat. Učinek je enak, stroj pa enkrat dražji.

asso -> RE: Pralni stroj.. (29.6.2006 9:39:44)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Aja, pa tiste soft tač ekran neumnosti so samo za šminkirat. Učinek je enak, stroj pa enkrat dražji.

Se strinjam, tudi s prejšnjim sporočilom. Jaz sem tudi za Gorenje, so super, vendar nimajo polnjenja od zgoraj, kar ne zamenjam tudi, če bi imela ogromno prostora...

k1 -> RE: Pralni stroj.. (30.6.2006 8:08:04)

jaz mam virpulovega pralno-sušilnega, pa ga ne priporočam. dosti manj cot lahko daš v sušilca, kot spereš. ali kupiš takega, ki lahko enako količino kar posušiš, ali pa kupi ločenega. naslednjič bi se jaz definitivno odločila za ločen nakup. tega sma dobila za poročno darilo, tako kaj vpliva na odločitev nisva imela.

Klara-1 -> RE: Pralni stroj.. (30.6.2006 9:24:10)

Jaz imam tudi Gorenjevega. Zelo zadovoljna z njim.

Stran: [1]