Gina
|
Jaz mislim, da je neodgovoren in nedorasel obveznostim. Kaj pa vem, zdi se mi, da je takih moških čisto preveč. Lahko mu mirno razložiš, da dokler nimaš otrok imaš veliko prostega časa, pa malo obveznosti. Zdaj pa imaš trenutno veliko obveznosti in malo prostega časa. Jaz vidim samo dve možnosti. Lahko si obveznosti razdelita, lahko pa on še kar naprej ima prositi čas, ti pa imaš odgovornosti + sitnariš. V spodnjem primeru pač on zahteva od tebe, da mu nudiš prosti čas zase, ker je on majhen, nesposoben otrok, ti pa moraš prevzeti nase večino vsega dela, in te zato, ker si sploh drzneš kaj reči, grdo grdo čustveno izsiljuje. V vsakem primeru bo vedno trdil, da si ti kriva, on pa bo špilal užaljenega otroka. Lahko pa prosiš tole njegovo frendico, da vama pride počuvat vajinega otroka, da bosta vidva lahko šla ven - sama ali v družbo, je vseeno. No, meni se zdi, da sicer mora imeti vsak človek čas tudi zase, vendar ne za ceno, da eden ima čas zase, drugi pa ne. Če imata oba obveznosti, si jih sicer lahko razdelita po svojih željah in potrebah, vendar nikakor ne za ceno, da eden misli, da je v hotelu, drugi pa mora biti sobarica in vzgojiteljica, pa še vse ostalo zraven. Sploh ni tukaj vprašanje hobijev, ampak prej vprašanje obveznosti - ali jih bo prevzel, ali bo mirno gledal, se sebi smislil in bil prepričan, da ti moraš vse to narediti, njemu pa ni treba oz. le toliko, kot mu slučajno tisti dan paše. Pa še nekaj bi mene tu motilo. Ok, če bi on imel službo, pa bi se tako dokazoval, ali pa če bi imel šport, pa bi zato bolj zdravo živel, pa še zraven bi vas vzel, ali pa če bi imel kakšen tak hobi, ampak gostilna!, joj, gostilna bi pa meni res vzela vso voljo. Jaz mislim, da se moraš v resnici ti spremenit. Nehat moraš tolerirat to, da ne prevzema odgovornosti. POrini mu otroka v roke, povej mu, da mora skrbeti zanj, tukaj ni vprašanja ali razpravljanja, njegov oče je - dolžan je to početi. Pa tudi če joka zraven ali te čustveno izsiljuje. Ko pa bo to počel, potem pa bosta itak oba imela vsaj nekaj časa zase, pa gre lahko tudi on na kavo s frendi, ti pa rolat s frendicami ali do jutranjih ur žurat - s frendi .
|