Hvar (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

mayy -> Hvar (26.6.2006 16:39:39)

Kakšno mnenje imate v o počitnicah na Hvaru z 8mesečnim otrokom.Vsi mi pravijo da je daleč.Ali kakšen ve koliko časa traja vožnj a z avtomobilom,vem da trajekt vozi dve in pol uri.Ali je to preveč za otroka,mu bo slabo.

manetka -> RE: Hvar (26.6.2006 17:02:39)

Ojla!

Jaz sem bila na Hvaru lani pa sem tam videla precej majhnih otročkov od precej daleč.
Največ je bilo mladih družinic iz NL. Pomoje, če se dobro organiziraš, imaš klimo, si potem tam zagotoviš senco, ki je je ogromno tako v kampih in na plaži, se čisto da.
Jaz sem bila tam skupaj s fantom in našo psičko, pa nas je tudi skrbelo kako je.
Imaš pa še eno možnost iti na trajekt nekoliko nižje tam kjer je celina najbližja otoku. Tam smo šli mi in smo se vozili na otok s trajektom okrog pol ure.

LP

Anonimen -> RE: Hvar (26.6.2006 17:26:35)

Vožnja po avtocesti Zagreb - Split traja dobre tri ure (380 km). Dodaj, koliko potrebuješ do Zagreba (ne vem, iz kje si). Računati moraš še postanke, da otroka preoblečeš in nahraniš. Ob novi AC je postajališč kar precej.

Ladja se meni ne zdi "problematična", je pa odvisno od vsakega otroka posebej, kako jo prenaša. Trajekti so dovolj veliki, da vožnje niti ne čutiš, saj ponavadi poleti morje ni valovito.
Od vsega na ladji se mi najbolj problematična zdi zelo mrzla klimatizacija.

marcela -> RE: Hvar (26.6.2006 19:03:12)

Mi smo na trajekt v Splitu čakali 7 ur s tremi majhnimi otoki pri 35 C. Totalna zmešnjava je vladala v splitskem pristanišču. Ni vozil po voznem redu. Vozil je 1 in pol uro, natovarjanje avtov je trajalo pa dobro uro.  Na trajektu je bil otropki kotiček zaprt, rekli so, ker nimajo animatorjev. Nazaj smo po nasvetu domačinov šli na  Sučuraj, ki pristane v Drveniku. To je kakih 25 km za Makarsko. Če gresta na Hvar vam toplo priporočam Drvenik, je krajša čakalna doba, čeprav je pot do tja daljša za kakih 90 km kot do Splita. Mi smo čakali tam le pol ure. Trajekt iz Splita je velik in res zelo liuksuzno urejen. Iz Drvenika pa majhen, avozi v turistični sezoni vsake pol ure. 

Anonimen -> RE: Hvar (26.6.2006 21:59:30)

Ja, iz Splita sta res samo 2 trajekta na dan, ob "boljših" dnevih trije [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]