|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Klima
25.6.2006 23:18:19   
Anonimen
Mi smo v bloku, iz zunanje enote je ena mala cevka, po kateri kaplja  pač na tla. Nič posebnega.

(odgovor članu Barči78)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
25.6.2006 23:18:57   
Jančika_
Rijauser posted image !

Ampak ne boš verjela, res imamo svečke proti vročini doma, ker nama je dete včeraj  zakuhalo na 40 stopinj in ima vnetje ušesuser posted image .

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
25.6.2006 23:21:34   
rija
Jančika, reci mu, naj malo rito nastavi....user posted image user posted image user posted image

Ja, po moje se vam je otrok pregrel....bi poleg svečk tudi klima fajn pomagala.....

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 28
25.6.2006 23:27:18   
tejčica
IZVIRNO SPOROČILO: Barči78

Točno, Rija vi ste zrihtali, da vam ne teče po fasadi, kaj pa ostale, a kaj dol teče, a je drugače speljano zunaj?

Smo v bloku in imamo cevi za kondenz speljane tako, da ta teče v zidana korita za rože (to je ograja balkona, ki pa je predelan v sobo). So pa golobi dobro seznanjeni s tem virom vode, saj vsako leto čakajo pri cevki kdaj bo kaj ven priteklo. In to še preden sploh otvorimo sezono s klimo! So kot lastovke, ki se vsako leto vračajo v isto gnezdo. user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 29
25.6.2006 23:46:07   
tt79
Klimo sva kupla v Zagrebu, ko sva dobila nazaj melverštojer je pršla 35 jurjev, montaža tut 35 jurjev, se prav da sva dala 70.000 za vse skup.
Super nama ohladi 60 kvadratnih metrov...ene prostore mal bolj, druge mal manjuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 30
25.6.2006 23:52:30   
Anonimen
melverštojer

user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu tt79)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
26.6.2006 1:08:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
26.6.2006 6:41:07   
Mariposa
IZVIRNO SPOROČILO: Barči78

Točno, Rija vi ste zrihtali, da vam ne teče po fasadi, kaj pa ostale, a kaj dol teče, a je drugače speljano zunaj?

Pri meni si cevko speljali v žleb, tako da po žlebu dol teče. Pri prijateljici pa so speljali (po dogovoru) kar na balkon 20 cm nad tla in ji kondenz v rožo teče in ji jo zaliva. Baje drugače ni šlo zaradi tečnih sosedovuser posted image

Ko tonemo, je najbolje, da potonemo prav do dna,
saj se lažje odrinemo kvišku, če se najprej dotaknemo tal.

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
26.6.2006 8:11:24   
SaaS
Barči, jaz tudi gledam klime. Neznosno vroče pri nas doma -29°C, pa en mesec star sine. Če sem parv ugotovila, bi bila nekje 200.000 sit z montažo. P greje tudi. Tiste z ionizatorji so pa enih 50.000 dražje.
Janička, moj je bil tudi striktno proti: brezveze investicija, nimamo denarja za take štose, saj ne bo dolgo ta vročina...user posted image Njemu je sicer noro vroče že pri 25°C, ampak ga itak ni cel dan v stanovanju, tako, da logično, da se mu zdi brezveze... Ob 20h, ko pride je pa že veliko bolje. Sva se ene davkrat "ornk počla" na to temo o klimi. Potem sem pa jaz te hude dni popokala dopoldne otroka in šla k moji mami (ima klimo) in me ni bilo domov do pozno popoldne, ko se je malo ohladilo, je pa ugotovil, da očitno pa res ne vzdržimo v stanovanju in se odločil za nakup klime user posted image !user posted image !user posted image !! Danes bo kar sam stopil v akcijo in poklical monterja... Pa upam, da jo dobimo čim prej, jaz grem danes namreč spet k mami (dokler bo vročina oz. dokler n imamo klime!)

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 34
26.6.2006 8:37:51   
sašaš
Moj se s klimami ukvarja, če katero kaj zanima...user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 35
26.6.2006 22:20:50   
trojči
Jaz prosim za nekaj informacij.user posted image

A obstajajo klime, pri katerih se da usmeriti zrak. Zdaj imamo prenosno, ubogo revco, ki ne folga naše savne, no, pri njej se da usmeriti pihanje.

Sedanja ima moč hlajenja 7,000 BTU/h, mogoče je to pretok zraka, mogoče je to moč, W nikjer ne najdem.user posted image  Piše pa, da ima input power 950 W. Malo sem primerjala druge klime in videla, da je razmerje med input power in hladilno močjo nekje 2,5. Bila sem v Bofu, kjer so mi rekli, da se pri njih močnejših klim ne da nabaviti.

Naša reva je torej med najmočnejšimi, njen učinek pa čutiš le, če stojiš pred njo, prostora ne ohladi. Danes zjutraj smo imeli več kot 30oC, kljub temu da smo imeli celo noč odprta okna, klima pa itak nonstop laufa.user posted image

Bojim se, da nam tudi stenska klima ne bi veliko pomagala. 400 jurjev nimam, domet je nekje 70-100 jurjev. Kaj svetujete v tem primeru, prosim?user posted image

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 36
27.6.2006 14:25:34   
Joe
Tule tipka profesor Jože; znoj mu kaplje na tipke, misli na don Kihota in pravi:

Da je poleti v slovenskih celinskih (=neobmorskih) hišah vroče, je kriva slaba gradnja in/ali izolacija in/ali slabe navade (odprta okna itn.).

Namesto klime raje zrihtajte bajto. Blokovci, pritisnite na stanovanjski svét. Morda je v bloku klima potrebna, a ne parkilovatna na vsako sobo. Problem blokov je - poleg idiotske slabe izolacije - predvsem ta, da stojijo sredi mest, ki se do jutra slabo ohladijo; primerjajte to s poletnim večerom na deželi.

Pravim, da je boljše izolirati/dobro sprojektirati kot močno greti in prisilno hladiti.

Zakaj pravim, da je avto klima OK, hišna pa ne? Avta med vožnjo ne moreš postavljati tako, da bi se lahko pametno izmikal hudemo soncu, prav tako mu ne moreš dati učinkovite fasade in hladne kleti.

Tistega o zapiranju podnevi, zračenju ponoči in o protikomarskih mrežah na oknih se mi ne da razlagati. Če vam je vroče, si lahko oblečete mokro majico, zmočeno pod hladno vodo, in se usedete na prepih.

In fora, moja fora klime ni v denarju, ampak ekologiji. Seveda bi dal par jurjev za mrzla poletja, ampak ne gre samo za denar. Zakaj postaviti stekleno steno, nato pa jo hladiti s sedmimi kilovati?

Ja, sem za to, da se pozimi kuri. Če v zimskih nočeh odpremo okna, ni nič bolj toplo.

In še hruška za posladek: če ste proti gradnji druge slovenske jedrske elektrarne (jaz nisem, mimogrede) in vam je mar za to, koliko in s kakimi posledicami bi sicer Slovenija uvažala el. energijo, raje nadomestite klimo z izolacijo ali s potrpljenjem (ja, tudi tako gre) ali pa jo poganjajte na pedala. Lahko jo poganjajo tudi vaši otroci, če jim prekipeva energije. Dve na en mah!

Je pa ena klima, ki je smiselna v povprečnih hišah/stanovajih: takšna, ki z odvzeto toploto ogreva sanitarno vodo v namenskem bojlerju. Temu sistemu navadno rečejo toplotna črpalka. Zgolj od izvedbe in ideje je odvisno, kako jo najbolj smiselno porabiti (npr. s kretnico na zunanjo/notranjo hladilno enoto, kadar ne potrebujemo polnega hlajenja notranjih prostorov.

Še ena izjava za zgražanje: neupravičeno (glej in razmisli zgoraj) poganjati klimo je kot komercialno leteti v vesolje, zgolj zato, ker bi bilo to fajn doživeti, pa ko šljivi eko posledice, pomnoženo z milijonom ali koliko že.

Evo, ta izjava še mene fascinira! user posted image

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 37
27.6.2006 14:38:32   
kalbo
Joe, načeloma maš prav, sam tvoji visoko noseči ženi je še zmeri vroče...pazi, da ne bo valar pel. user posted image

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 38
27.6.2006 14:47:00   
Jančika_
Kalbouser posted image , a veš, kaj bo zdaj rekel - saj bo kmalu rodilauser posted image . Pa še prav ima...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 39
27.6.2006 15:40:02   
Peter167
Bravo Joe. user posted image user posted image user posted image
Se pridružujem tvojemu mnenju.

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?