spanje na trebuščku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


lenika -> spanje na trebuščku (25.6.2006 16:11:07)

Naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] čez dan veliko bolje spi, če ga položimo na trebušček. Na trebuščku spi 1-2 uri, na boku ali trebuhu pa maksimalno 15 minut (trzanje udov ga prebudi).
Zanima me od katerega meseca dalje lahko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tudi ponoči spi na trebuščku?




Barči78 -> RE: spanje na trebuščku (25.6.2006 17:36:52)

Naša je od enega tedna dalje spala na trebuščku.




dory -> RE: spanje na trebuščku (25.6.2006 19:54:01)

Jst sem svojga pustila,da je spal glih kukr mu je pasalo...da je blo vsaj mal tisine...ze tko se mi je skz drl, zakaj bi ga pol se postavljala tko,kot v knjigah pise? bo pa ze sam vedel v kateri pozi najrajs zaspi...od zacetka je torej najrajs spal na hrbtu...zej pa na trebuhu, s tem,da je ritka mal dvignjena :)




lelaval -> RE: spanje na trebuščku (25.6.2006 21:49:42)

Jaz mojih nisem dajala nikoli spat na trebušček. Tako so spali, ko so se že sami obrnili. Mene je bilo strah, če pa tvoj spi, ga pa le daj, saj je največ vredno, da je otrok naspan.




eya -> RE: spanje na trebuščku (25.6.2006 22:40:37)

Jaz ga tudi zvečer nikoli ne dam na trebušček spat, si ne upam, čeprav vem, da kar nekaj mamic daje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tako spat in vem, da jim najbrž tako bolj paše (meni že [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).
No, včasih ga dam zjutraj tako spat k meni v posteljo.




Anonimen -> RE: spanje na trebuščku (26.6.2006 10:13:10)

Moj spi na trebuhu od takrat, ko se je sam obrnil na trebuh. Če se obrača na trebuh, potem mu že paše - zato pa spi dlje. Nič ga ne obračaj na bok ali hrbet, če ti tako manj spi.

POdnevi ga daš komot na trebuh, saj si zraven. Pa tudi dojenčki, ki že lepo dvigajo glavico lahko komot spijo na trebuhu. Zvečer, ga pa lahko daš spat na bok (da boš bolj mirna), pa če se sam obrne, ga kar pusti, ker če ga boš obračala se bo tako samo budil. To napako sem delala jaz.




petra.horzi -> RE: spanje na trebuščku (26.6.2006 19:30:49)

ne vem zakaj tak strah pred spanjem na trebuhu,moj tko spi od 2.tedna, ko sva PRIŠLA IZ PORODNIŠNICE.
DRUGAČE SPLO NOČE SPAT.
VEDNO SPI SDAMO NA TREBUHU, TUDI V VOZIČKU.
MENE JE BLO BL STRAH K JE BIL NA BOKU KER SE JE TAKRAT VEDNO OBRNIL NA HRBET IN SE ENKRAT SKOR ZADUŠU.
oprostite zdej sm šele vidla da pišem z velikimi črkami.
uglavnem drugač pa pravjo da lohk na trebuhu spi od takrat ko lahko obrne glavo na drugo stran, to je pa moj že v porodnišnici.




Stran: [1]