katastrofa (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

ssprdamj -> katastrofa (25.6.2006 12:14:30)

Pozdravljene!

Zanima me, ali tiste, ki zivite v bloku, spravljate vozicke v stanovanje (zivimo v 3. nadstropju) brez dvigala. No, nas hisnik je sicer napackal nekaj lastnorocno o tem, da je potrebno vozicke odstraniti. No, en dan potem smo vozicek nasega 8-mesecnika nasli popackan in polit z nekim cistilom, ki je unicilo barvo na njem. V bloku je vec mamic z majhnimi otroki in vsi imamo vozicke spodaj.
Nad taksnim nestrpnim ravnanjem sem dejansko ogorcena. Ali obstaja kaksen pravilnik, da vozicek ne bi smel biti na skupnem hodniku? Hvala za vas odgovor.

CatJa -> RE: katastrofa (25.6.2006 12:31:37)

Ko smo bili še mi v bloku, vem, da je bilo v hišnem redu napisano, da na hodnikih ne smejo stati večje stvari, češ da morajo biti prehodni v primeru požara, potresa ipd.
Je pa vsekakor ful zlobno, da ti gredo stvar kar uničit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

tulip -> RE: katastrofa (25.6.2006 12:32:05)

Jaz bi rekla da ste etažni lastniki lastniki svojih stanovanj in v sorazmernem delu skupnih prostorov, katerim pa se ne da določit čigav del je kateri. Zato s tega vidika ne bi smelo bit problemov. Je pa res, da morajo biti hodniki prehodni zaradi požarnega reda, zato je vprašanje, kako in kje je voziček parkiran...
Glede politja vozičke pa bi šla jaz kar do hišnika in mu povedala, da bo dobil račun iz čistilnice!!! Če je seveda on tisti, ki ga toliko moti, ali pa so to stanovalci v pritličju... kdo bi vedel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Poskusite se zmenit, lahko na zboru stanovalcev in predstavite problem, takšna rešitev se meni zdi še najbolj primerna, saj pravilniki in podobno v vsakodnevnem življenju bore malo pomagajo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jančika_ -> RE: katastrofa (25.6.2006 12:42:02)

To je pa res grdo. Mi smo tudi v tretjem nadstropju in brez dvigala, tako da ni šans, da bi voziček spravljala v stanovanje.

No, jaz si nikakor ne upam puščati vozička kar na hodniku ali v kolesarnici, čeprav mislim, da mi ga nihče ne bi poškodoval. Se pa bojim, da bi izginil. Tako da ga parkiram v klet oz. niti ne prav v našo klet, ampak ga puščam v kletnih prostorih pred našo kletjo, da mi ni treba vsakič odklepati verige. Na srečo je naša klet na koncu hodnika in sem zmenjena s sosedom, ki ima klet nasproti naše, da ga to ne moti.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.6.2006 12:46:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

BLAŽIKA -> RE: katastrofa (25.6.2006 13:32:21)

A kakšne kleti nimate v bloku da bi ga tja spravljala in zaklepala?

Anonimen -> RE: katastrofa (25.6.2006 14:10:21)

MIs mo v prtličju, tako, da ga nosimo v stanovanje. So pa redno parkirani vozički tudi v predprostoru spodaj  in noben še nikoli ni kompliciral

Anonimen -> RE: katastrofa (25.6.2006 14:59:34)

Jaz sem ga puščala spodaj v hodniku, predd radiatorjem, da je bil lepo topel pozimi. Ena ... ma da ne rečem kaj ... mi je enkrat nekaj zakomplicirala. Ampak ker me je takrat ravno grozno bolel križ in si nisem pedstavljala, da bi še po kakšnih dodatnih stopnicah nosila ali otroka ali voziček, sem jo resnično kar pecej grobo napizdila, ker mi je šla res na živce. Od takrat naprej je bil mir. Imamo pa zelo široko stopnišče, voziček je bil umaknjen proč od tistega dela, kjer se hodi, tako da res nobenega ni mogel motiti.
A vam so ga pa kar uničili? Ja poden, no, barabe nesramne. Kako so ljudje lahko tako žleht!

Anonimen -> RE: katastrofa (25.6.2006 15:07:10)

to res ni lepo, da voziček uničijo. Imaš kakšno možnost, da pospraviš voziček v prtljažnik avtomobila? seveda če so parkirna mesta tik pred vhodom.

sama ne bi upala puščati vozička na hodniku.

BTW: pod naslovom katastrofa sem pričakovala kaj drugega

Pobalami -> RE: katastrofa (25.6.2006 15:10:53)

Ja, ljudje so res grdi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Jaz imam voziček v skupnem prostoru, ki je tudi zaklenjen. V skupnem prostoru so lahko samo vozički in nič drugega. Da bi ga nosila v 2. nadstropje je neizvedljivo, ker je stopnišče precej ozko, vozički pa so po navadi zelo težki. Ravno zaradi tega sem tudi kupila bolj preprost voziček ampak do zdaj nisem imela težav.

Najboljše bi bilo zadevo rešiti na zboru lastnikov. Naj se najde rešitev. Poliv ti ga je pa nekdo, ki je prej najbrž govoril s hišnikom.

ssprdamj -> RE: katastrofa (25.6.2006 15:20:45)

Ja, saj vem, da naslov ni najbolj primeren, ampak sem bila tako ogorcena, zdaj sem ze mal bolj mirna.
Naslednjic bom bol razmisla o naslovu.
lp

bobek05 -> RE: katastrofa (25.6.2006 16:06:29)

Mi imamo voziček ponavadi kar v avtu (ki je parkiran pred blokom), ker ga ves čas vlačimo zraven in se nam ga ne da non stop not in ven devat. Je pa tudi res, da se mali vedno manj vozi v njem, ker mu je dolgočasno...

Enega hipa so v našem bloku imeli ljudje ful nadevanih stvari na hodniku (tudi midva stari pralni stroj - 1,5m) in je takrat hišnik PROSIL, če bi lahko umaknili vse s hodnikov... In večina jih je - no nem, kako je v višjih nadstropjih, ker smo mi v 1., ampak načeloma se držijo hišnega reda.

Tu pa tam pustim voziček na "našem" hodniku (kjer ne moti nikogar, ker imamo v tem delu samo mi stanovanje) - pa še 2 sta na drugem koncu hodnika. Nikoli se še nihče ni pritoževal čez voziček.

Spodaj v skupnem hodniku pa ga ne upam pustit - ampak ne zato, ker bi se bala, da bi ga kdo poškodoval, ampak zato, ker se bojim, da bi ga kdo ukradel (ljudje, ki pridejo v blok od zunaj oz. obiskovalci, prodajalci itd.), pa ni bil ravno poceni voziček... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 

natalia -> RE: katastrofa (25.6.2006 21:31:49)

zelo grdo in neuvidevno.

lp

Stran: [1]